Sevilla - Real Madrid LaLiga Beharangozó
Beharangozó La Liga Zizou  

Sevilla – Real Madrid: Harcra fel!

A Real Madrid komoly feladat előtt áll, hiszen a Sevilla vendége lesz, márpedig ez két dolgot árul el számomra. Egyrészt roppant nehéz lesz három ponttal elhagyni a Ramón Sanchez Pizjuant. Másrészt gólgazdag és egyben izgalmas összecsapás várható. Nem beszélve arról a körülményről, hogy Carvajal mellett Isco is kihagyja a találkozót, ami tovább súlyosbítja a helyzetet, de legalább Luka Modric személyében, a FIFA év játékosa harcra készen áll. 

Sevilla - Real Madrid LaLiga Beharangozó

Mi a helyzet a Sevillával? 

Az a csapat a Sevilla, amely évről-évre képes ütőképes gárda összeállítására, miközben a legjobbjaitól gyakran megválik. Az előző szezonban azonban félrecsúszott valami, mivel mindössze az EL selejtezőt érő hetedik helyet csípte el a csapat. Bár tekintve az edző keringőt, nem olyan nagy meglepetés a szerényebb helyezés. A szezon során három tréner is kipróbálta magát a kispadon, majd Július 1-gyel kinevezték Pablo Machínt, aki jelenleg is irányítja a csapatot. 

A nyár folyamán több távozó is volt, mint például Nzonzi (Roma), Correa (Lazio) vagy Lenglet (Barcelona), de szerencsére akadt bőven, akinek szimpatikus volt a Sevilla. Többükkel ma is találkozhatunk: André Silva (Milanból, kölcsönben), Roque Mesa (Swansea) vagy Aleix Vidal (Barcelona). A legdrágább igazolásuk a nyárról pedig nem más, mint Quincy Promes a Szpartak Moszkvából, aki 20 millió euróért érkezett a szélső játék erősítésére. 

Az új jövevényekkel és az új mesterrel a fedélzeten kissé döcögősen indultak neki a LaLiga 2018/19 küzdelmeinek. 

  • Egy 0-0-s döntlennel kezdtek a Villarreal ellen, méghozzá hazai pályán.
  • Majd 1-0-s vereség a Betis ellen
  • Aztán ismét otthon egy 0-2-es blama a Gefafe csapatától.
  • Majd múlthéten sikerült jó főpróbát tartani az első idei győzelemmel, ugyanis a Levantét 2-6-ra intézték el. Erről még annyit, hogy ez volt az első alkalom, amikor idegenben 6 gólt szereztek, bár árnyalja a helyzetet, hogy a Levante jelenleg nem képvisel nagy erőt. 

Várható formáció és kezdő

Igen, jól olvastátok, mivel Machín egyelőre nem tette le a voksát egy formációra, ezért ezt is kérdés övezi egyelőre. Próbálkozott egy és két csatáros rendszerrel is, bár annyi igaz, hogy 3 védős szisztémában gondolkodik. Két lehetőség jöhet szóba: vagy a 3-4-2-1-t választja, vagy a 3-5-2-t. Mindez persze a sajtótájékoztatóján is előkerült, de természeten nem jelentette ki kategórikusan melyik mellett fog dönteni. Csupán annyit árult el: 

Sevilla - Real Madrid LaLiga Beharangozó

„You can say that you’re playing with one or two, but equally if you play with one the players behind will therefore be more offensive than if you play with two strikers. You always have to look for the right balance, because when you are in control or launch a counter, it’s important to know which players you’re counting on.”

Mindebből én csak tippelni tudok, de a 3-5-2 felé hajlok. Így hasonlót vízionálok, mint a Levante ellen, azaz a három gólt szerző Yedder és André Silva fogja alkotni az utolsó vonalát a Sevillának. Valamint Banega és Mesa szereplése is erősen esélyes.

Akik biztosan nem lesznek ott: Escudero, Mercado és a két idei szerzemény, Gonalons és Amadou is sérült.

Várható taktika

Ami már megszokott a Real Madrid elleni találkozókon az a felfokozott hangulat a stadionban, amit ki is emelt az edzőjük. Számít a szurkolók segítségére, úgyhogy igazi katlan hangulatra is van esély. 

Emellett sokat nem árult el a taktikájukról, csak annyit, hogy törekedni fognak, hogy ne érvényesüljenek az erősségeink, azaz kontrára berendezkedő csapatot várok. A Sevilla 50% körül birtokolja a labdát átlagban, de ez a Real ellen csökkenhet némileg, viszont nem lesz akkora fölényünk, mint mondjuk a Girona vagy a Getafe ellen. 

Mindez attól is fog függni, hogy mennyire kívánnak letámadni. Minden bizonnyal látták a Bilbao elleni összecsapást, csak kérdés, hogy komolyabban készülnek-e abból, mert ha igen, akkor el tudok képzelni egy magasan pressingelő ellenfelet is. Ami egyébiránt nem szokatlan a Sevilla otthonában, mivel ha emlékeim nem csalnak, legutóbbi is éltek ezzel – bár mindkét oldalon más edzők ültek akkor. 

Mi zajlik a Realnál?

Kemény időszakot él a Real Madrid, legalábbis az ellenfeleket tekintve. Miközben ma este a Sevilla ellen lesz pokolian kemény mérkőzés, addig hétvégén se lesz sokkal könnyebb dolgunk, hiszen a Bernabeuban kell fogadnunk a városi riválist. Így Lopetegui mesternek a rotálás mellett komoly teljesítményt kell kipréselnie a gárdából. Miközben olyan nehézségei is vannak, mint Isco minimum 2-3 hetes, de akár 1 hónapos hiánya is. 

Sevilla - Real Madrid LaLiga Beharangozó

  • Aki lemaradt volna: Tegnap körbejárta a zinternetet a hír, miszerint Isco akkut vakbélgyulladással diagnosztizálták a délelőtt folyamán, ezért műtétre szorul, amire még aznap sor is került. 

No, azért nem kell kétségbeesni, hiszen ha valami, akkor ez nagyon izgalmas lehet edzői szempontból. Megoldásokat kell találnia a helyzetre, miközben a teljesítmény és rotálás között egyensúlyozik. Mindez lehetőséget teremt olyan játékosoknak is, mint Lucas Vazquez, de Vicinius bemutatkozását is előrébb hozhatja. 

Ami a védelmet illeti, nincs nagy kérdés, mivel Marci minden bizonnyal visszatér Varane és Ramos mellé. Egyedül ott van kérdőjel, hogy a jobb hátvéd pozicióját ki fogja betölteni ma este, Nacho vagy Odriozola. 

Egy sorral előrébb, Kroos juthat ismét szerephez, illetve Modric, Ceballos vagy Casemiro. Itt annyi a kérdés, hogy brazil tankunk ma pihen valamennyit vagy majd a Tico ellen. Lévén, hogy az Espanyol ellenit végigtolta, így kétlem, hogy a következő kettőt is teljes egészében pályán tölti. Nem akarlak benneteket tévútra vinni vagy túl sokat segíteni, de én úgy érzem, hogy este kezdeni fog a biztonság kedvéért, viszont le lesz cserélve. Aztán persze ki tudja?? Ti, igen? Lássuk azokat a tippeket! 

Sevilla vs Real 

Flo_Pérez is említette tegnap este a kommentek között, hogy a Sevilla bizony gyengélkedik hazai pályán, hiszen még nincs nyert meccse a Sanchez Pizjuanban, de még rúgott gólja sincs. Mindez azonban nem számít annyit, mint a Real elleni mérlegük. 

Ugyanis az utolsó két itteni látogatásunk csak vereséget tartogatott a számunkra, egy 3-2-es és egy 2-1-es. Sőt, ha az utolsó három pontos mérkőzésünkre akarunk visszaemlékezni, akkor pár évet ugornunk kell, hiszen 2015.05.02.-ra datálódik, azaz Ancelotti időszakára esik az utolsó idegenbeli győztes mérkőzésünk a Sevilla ellen. Akkor Cristiano Ronaldo triplájával sikerült felülmúlni a Sevillát. 

Sevilla - Real Madrid LaLiga Beharangozó

Tehát nem ma volt, de még árnyaltabb képet kapjunk, az utolsó 5 idegenbeli meccsünk ellenük 4 vereséggel és egy győzelemmel zárult. Valamint ahogy a sevilla-i mester mondta, az utolsó 17(!) Sanchez Pizjuanban lejátszott mérkőzésen 10 alkalommal 0 ponttal hagytuk el a pályát. Azaz ez a stadion egy igazi oroszlánbarlang a Real számára, ahonnan nehezen távozunk 3 ponttal. Reméljük ma igen!

Várható eredmény: 

Szerettem volna még egy kis játékot a számokkal így a végére. Ahogy mondtam az utolsó 5 idegenbeli mérkőzésünkön 9 gólt jegyeztünk, míg a Sevilla 12 alkalommal talált a Királyi Gárda hálójába. 

A leggyakoribb eredményünk a közelmúltból: 3-2, azaz 5 gól gyakran született. Ha az átlagot nézzük, akkor 4,2-nél áll meg a mutató per meccs, tehát minimum 2-2 gól várható. A kérdés, hogy sikerül-e valamelyik csapatnak maga felé billentenie a mérleget. Bízom benne, hogy a Realnak sikerül, de mindenképp nehéz szülés lesz. Viszont forró, heves, sok sárgás, de élvezetes összecsapásra számíthatunk. Kár, hogy ilyen későre került a kezdő sípszó ideje. 

Hala Madrid! 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!