Merengues ReAlantos  

Unatkozó egyetemisták…

Kedd, 16 óra 32 perc: Norma és ReAlantos azon vitatkoznak a szerkesztői Facebook-chatszobában, hogy a PSG ellen hogyan is kéne felállítani a kezdő tizenegyet.

Előkerült témaként, hogy mi lenne a bal oldalon. Norma a Theo-Bale párost javasolta, én a Nacho-Asensio duó mellett érveltem. Majd…

Az utolsó mondatot, bármennyire is furán hangozzék, nem viccnek szántam.

Then, things escalated quickly:

Nos, ezek után a következőt sikerült kitalálnom (a formáció 4-3-3, védekező középpályással):

Kapuban: Navas

Az egyetlen poszt, amire nem mernék nem természetesen ott játszó játékost tenni. Előfordul, hogy valaki vészkapusként hoz egy káprázatos félidőt, de a PSG ellen, 90+ percen át? No, thanks.

Aztán Norma úgy döntött, ha már lúd, legyen kövér, és betette Ronaldót kapuba…

Jobbhátvéd: Lucas

Játszott már ezen a poszton kényszerből, elfogadhatót hozott, több nem is kell.

Jobb oldali középhátvéd: Kroos

Bár nem a leggyorsabb játékos, remekül olvassa a szituációkat, és hajszálpontos passzai a védelemben is jól jönnek. Mivel nem szeret hátrafelé futni, ezért a leghátsó mezőnypozíció lenne az övé. Forradalmian új pozíciója: Még mélyebbségi irányító.

Bal oldali középhátvéd: Benzema

Bizony, nem láttok rosszul, a másik középhátvéd pozícióját Karim kapta meg. Remekül fedezi a labdát, fizikális, jól fejel. Más nem is kell.

Balhátvéd: Bale

Tudom, csalás, mert őt balhátvédnek nevelték. Mivel azonban jó pár éve már, hogy utoljára ebben a pozícióban játszott, úgy döntöttünk, hogy ez még belefér. Balbunkóként rengeteg területe lenne nyargalászni, BIP-BIP!

Védekező középpályás: Varane

A franciát, azt gyanítom, fogjuk még látni ebben a pozícióban játszani madridi karrierje alatt. Ha nem, akkor itt a kuriózum. Szélvészgyors, remekül szerel, jól helyezkedik, és az utóbbi időben a megindulásai is egyre több veszélyt rejtenek magukban.

Jobb oldali középső középpályás: Asensio

Az aranyifjú tökéletes ebben a pozícióban, nagyjából az itt játszó Iniestához tudnám hasonlítani. Többet pedig nem is kell így mondanom, úgy vélem.

Bal oldali belső középpályás: Carvajal

Rengeteg tüdő, pontos rövid passzok jellemzik, ő lehetne a box-to-box a csapatban. Kellemetlen játszani ellene, és kevesen mennének el mellette.

Jobb oldali támadó: Kovacic

A fiatalabbik horvát került ide. Miért? Mert bár passzai nem a legpontosabbak, hirtelen ütemváltásaival könnyen a védelem mögé kerülhetne. Lövés, beadás – neki aztán mindegy, próbálkozna serényen.

Bal oldali támadó: Modric

A horvát a másik Jolly Joker Nacho mellett: a pálya bármelyik pontjára nyugodt szívvel állítanám. Remekül cselez és embertelen mennyiségű munkát végez. Feladatai közé tartozna a második hullámba visszatett labdák és a távoli lövések is a beadások mellett.

Center: Ramos

Ki más? El Capitanó annyiszor mentett már meg minket, hogy nem lehet nem ide állítani őt. Fejjel gólerősebb, mint néhány csatár a ligában, és a lövéseire sem lehet panasz. Plusz itt nyugodtan felelőtlenkedhet a megindulásaival.

A cserék:

1, Isco – Kovacic

2, Casemiro – Kroos

3, Nacho – Carvajal

A taktika:

Sok-sok rövid passz hátrafelé. Amint a labda elér Krooshoz, jöhet egy 60-80 méteres ívelés Ramos buksijára.:)

Viccet félretéve, a kulcs a labda horváthoz juttatása, aki vagy beíveli Ramos és az ilyenkor előremerészkedő Varane fejére, vagy visszateszi második hullámban Asensiónak, Lucasnak, Carvajalnak vagy Bale-nek.

Nézzük, végül mit hozott ki ebből a vezetőedző, Norma!



Zidane-hoz hasonlóan mi is kipróbáltuk milyen, ha random feldobott kezdővel kell megmérkőznie a csapatnak. Ki kell mondani; a faszmák itt is kitartott.

És, hogy miért FIFA, és miért nem PES? Ha jól tudom, PES-ben van taktika is, mi pedig igyekeztünk hűek maradni Zidane játékfelfogásához.

A végeredmény pedig magáért beszél. Olyan Mourinhóba oltott Zidane forgatókönyv érvényesült. Idegenben jó az iksz, ha az utolsó pillanatban egyenlítesz…

Végeredmény: PSG – Real Madrid élethű szimuláció: 1-1 (gólszerzők: Cavani 4′, Lucas 88′)

Britt (tudjátok, múltidő…) kutatók módszereivel bebizonyítottuk ReAlantos tézisét, aminek a lényege, hogy legyen bármilyen kezdőnk is jövő héten, tovább fog jutni a Real Madrid!

A mérkőzés két, kb. 10 perces videóban alább megtekinthető. Nem várjuk el senkitől, hogy végignézze, de videószerkesztéssel nem húztuk az időt.

 

 

(Norma_va)

 

Köszönjük a figyelmet!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!