Biztos hazai (Real Madrid – Getafe)

Hogyan tudom elérni, hogy kedvet varázsoljak kissé kókadt madridista lelkedbe, kedves olvasóim? Ebben a bajnokságban a Barcelona egyszer sem, az Atletico egy esetben kapott ki, mi meg már öt alkalommal voltunk nagylelkűek és adtuk oda mind a három pontot. Az ötödik cudarság épp kedden történt. Komisz kis Espanyol megvert minket! Hát nincsenek nekünk barátaink? Minket senki sem szeret? DE! A Getafe! 

A 20 csapatos bajnokság felezővonalát a forduló előtt úgy hívják, hogy Getafe. Ők a 10. helyezettek. 26 meccsen 9-9 győzelmet és döntetlent értek el és ha értenék a számokhoz, ki tudnám számolni, mennyi vereséggel bírnak eddig. Gólkülönbségük +10, eddig 22 gólt kaptak. Akkor mennyit lőttek? (Megfejtéseket a kommentek között lehet bepötyögni!  😉  )

Érdekes (figyelj, tudom, hogy téged is a PSG elleni visszavágó érdekel, de valahogy meg kell tölteni karakterrel ezt az anyagot is), hogy vendégként egyszer győztek, 6 döntetlent és 5 vereséget szákoltak be. Utolsó 5 vendégfellépésükön 1, azaz egy gólt lőttek. (Adjuk kölcsön nekik Benzemát!) Igaz, ebben az öt meccsben benne van a Paulinho FC elleni 0-0 is. Tehát nem szabad félvállról venni a meccset Zidane-nak. Azaz: Zidane félvállról fogja venni.

A Getafe játékosok között minden bizonnyal hatalmas fogadások mehetnek a forduló előtt, hogy ki fogja azt az egy biztos gólt szerezni a Real ellen. Mi az, hogy milyen biztos egy gólt? Arról van szó, hogy a kiegyensúlyozottan rapszodikus csapatunk 9 hazai bajnokiján 9 gólt kapott. Ha statisztikus szemmel nézzük, az meccsenként egy kapott gól. (Persze tudjuk, hogy pl. Real Madrid – Paulinho FC 0-3.) Tehát a Tippeldében Te mennyi vendéggólt választanál?

A vendégek valószínűleg a focit és a számmisztikát szeretik a legjobban. Mert ha a bajnokság utolsó 5 fordulóját nézzük, akkor ők újra a 10. helyen bukkannak fel. Tudom, meglepő, de mi meg a 2. helyen és ha nem bamba mód játszunk az Espanyol ellen, akkor az első helyen a Real Madrid lenne 15 ponttal, s nem az Atletico (gólkülönbség miatt). Ugyanezen a listán a Barca 9 megszerzett ponttal a 6. helyen szerepel.

Komorabb, ha a legutóbbi 5 hazai bajnoki alapján nézzük a tabellát. Komorabb, mert a Csapatunk 3 győzelemmel és két karitász meccsel 7. helyen van – igaz, a gólkülönbség 16-7. A legutóbbi 5 vendégfellépés alapján a Getafe a balszerencsés 13. helyet foglalja el.

A két csapat ebben az évtizedben egy kivételtől azért futott össze, hogy a Real Madrid önbizalmát erősítsék. 2012. augusztus 26-án kaptunk ki a Getafe ellen utoljára (2-1 oda), azóta 8 bajnokin 32 góllal terheltük a két együttes kapcsolatát.

Minden valószínűség szerint most is ezért játszanak majd a gyepen: az önbizalom miatt. A hazai önbizalom miatt.

De hogy kik játszanak nálunk?

Tippeldében tessék belőni a helyes kezdőt! Szerintem ez lenne az: Navas – Dani – Varane – Ramos – Theo – Casemiro – Kovacic – Lucas – Asensio – Ronaldo – Benzema.

Zidane viszont akár ezt is bevállalja majd:

Navas – Dani – Varane – Ramos – Nacho – Casemiro – Ceballos (nem vicc!!!) – Bale – Lucas – Isco – Ronaldo

Igen, I know, Marcelo labdás edzésen vett részt. De kezdőként még túl kockázatos lenne hasznosítani a humorát.

Mi a lényeg? Mondanám, hogy a három pont… (nem ez a három!), de igazából az, hogy egy kulcsjátékos se sérüljön meg. Bocs, Bale.

9 pont előnyünk van a Sevillához képest, akik az 5 helyen tanyáznak. Szerintem ha nem vagyunk elsők, akkor csak az a fontos, hogy a BL-hely biztonságban legyen.

Most, hogy a BL-továbbjutás egy karnyújtásnyira van, nem szabad prioritást téveszteni és gálázni a Getafe ellen (tehát gálázás lesz).

Fontos, hogy azt gyakorolják a srácok, amit a PSG elleni is viszont akar látni a Mágus. A helyzet nem reménytelen, de Zidane-t ismerve, képes feltolni a csapatot 5-3-2-ben. De mindig van remény, ezért bízni kell abban, hogy látjuk a 4-4-2-t.

Miért nézd hát meg a meccset? Leginkább azért, mert újra győztes Real Madrid meccs jön soron. Aztán azért, mert láthatod Ronaldót, aki minimum duplázni fog egyik kedvenc ellenfele ellen. Aztán láthatod majd Ceballost a kezdőben (uhh, Jose, ezt te se hiszed). Továbbá remek lesz a hangulat, mert ha nem megy majd a csapatnak, akkor jönnek a fanyar, ironikus, gúnyos, szarkasztikus, epés, kaján, csipkelődő, ironikus, gunyoros, maliciózus megjegyzések a kommentek között. (Na, melyik jelző szerepelt kétszer?  😉  )

Tippelde, 19:30-ig:

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!