Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #26: Ramos visszatér a Bernabeuba

Az alsóházból felkapaszkodni igyekvő Sevilla vendégeskedik vasárnap este a Bernabeu stadionban, ahol, mint az egész szezonban, az a legnagyobb kérdés, hogy állunk fel, mert a hiányzóink száma nem csökken, csak néha változik az összetétele. Most épp Carvajal és Camavinga eltiltott, ráadásul Joselu is megsérült hét közben. Pontosabban diagnosztizálták végre a lábfejében a csont ödémát, és 2-3 hét pihenésre ítélték.

A Sevilla mindig nagyon szívós és kellemetlen ellenfele volt a Madridnak, legalábbis így él a legtöbbünk emlékezetében, de ha visszanézzük a legutóbbi 10 La Liga összecsapásunkat, akkor 8 Real győzelem és mindössze 2 döntetlen mutatkozik. Értelemszerűen nulla Sevilla győzelem.

Az egyik döntetlen épp a jelenleg futó kiírás őszi, sevillai mérkőzésén született meg egy 1-1 formájában. És illik azt is hozzátenni, hogy a CdR-ben már nem volt ennyire rózsás a helyzet az utóbbi években. Az viszont jól hangzik, hogy a Ligában még veretlen a Bernabeuban a csapatunk, a Sevilla meg mindössze két idegenbeli meccset tudott megnyerni az egész szezonban. Az odsok is kissé meglepőek a számomra, mert szinte nyomasztó Real fölényről tanúskodnak, egy Sevilla győzelem 10-szeres pénzt ér, de még a döntetlen is 6-szorost. A hazai győzelem meg csak 1,3-at fizetne. Ennyire azért nem egyértelmű ez!

Ancelotti elvesztett elől egy magas embert Joselu személyében, viszont visszakapott egy másikat, hisz Rüdiger játékra jelentkezett. Szögletnél, pontrúgásnál, lesz tehát egy emberünk, akit láttunk már fejjel is megoldani hasonló szituációkat. Viszont „normál” helyzetben hiányozni fog Joselu magassága a támadásainknál, viszont számíthatunk Rüdigerre a védelemben. Viszont a Sevilla rohamainak megállításakor hiányozni fog Carvajal és Camavinga is. A keretet böngészve borítékolható, Vazquez, Rüdiger és Nacho kezdése a védelemben, és mostanában Mendy előnyt élvez Fran Garciával szemben.

Cama hiányában egyszerre is pályán lehet Kroos és Tchouameni, amit jobbára igyekezett elkerülni Ancelotti, valószínűleg Valverde sem maradhat ki. Ha és amennyiben Rüdiger még nem lesz kezdő, akkor Tchou egy vonallal hátrébb kezd, és egyszerre lesz a pályán Modric és Kroos. Elől meg valószínűleg a Vini, Brahim, Rodrygo trió fogja támadni a sevillai kaput. Előre magas embernek Alvaro Rodriguezt hívta be a keretbe Carlo. Továbbra is iszonyatosan fog hiányozni Bellingham! Ha koncentrált játékot mutatunk, és meglesz a kellő motiváció, lehet ez a meccs akár sima is, de a lényeg a 3 pont lenne, akár szenvedve is. A múlt héten szerencsénk volt a döntetlenünkkel, mert a Girona kikapott, de erre nagy hiba lenne bazírozni. A Barca nyert, az Atletico dobott 2 pontot, a Girona meg hétfőn fogadja a Rayót. Szóval most megnyugtató lenne a 3 pont begyűjtése.

Ramos visszatérésére készül valamivel a klub (vagy a szurkolói csoportok), részleteket nem tudni, de majd meglátjuk!

Szembe jött a statisztika, hogy a Bernabeúban csaknem 2000 napja nem sikerült gólt szerezni direkt szabadrúgásból. Ez azért egy elgondolkodtató adat, hogy mennyire nem kell tartani az ellenfeleknek attól, hogy a 16-os előterében szabálytalankodjanak. Hosszú ideje nincs olyan játékosunk, aki értékelhető százalékban váltaná gólra a szabadrúgásokat. Persze, hogy azonnal eszünkbe jut CR7, hisz jó pár gólt bevert rögzített szituációból, igaz, hogy a hatékonysága ebben a tekintetben egyáltalán nem volt kiemelkedő – de a távozása óta még az ő nyomába sem ér oda senki. Hasznos lenne már kinevelni valakit ebből a célból! (Egyébként, amit még ebben a műfajban 15 éve hiányolok, az egy trükkös szabadrúgás kombináció, különösen olyan időkben, amikor a direkt rúgásból ennyire nem megy, azért hihetetlen, hogy 25 éves Real drukker „pályafutásom” alatt épp nem tudok felidézni egy ilyet sem, bár biztos volt néhány – ha nem is a közelmúltban.)

A találkozónk a vasárnapi fő sávba került, 21 órakor indul útjára. Ismét egy viszonylag fiatal játékvezető dirigálja a meccset, Isidro Díaz de Mera, akinek mindössze 16 meccse van idén a Ligában, ebből kétszer vezetett a Real Madridnak. Mindkettő idegenbeli volt, az Alevés és a Celta ellen, mindkettőt nyertük 1-0-ra.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!