Beharangozó La Liga Sultan  

Kommentfogó: Cadiz – Real Madrid

A La Liga 29. fordulójában a Cadiz vendége lesz a Real Madrid. Előre már hiába nézegetünk, igazából hátrafelé is csak ezért kell, hogy az Atleticót azért jó lenne magunk mögött tartani. Már presztízsből is… Azaz csak presztízsből, mert igazából tök, mindegy, hogy második, vagy harmadik lesz a gárda a bajnokságban.

Ha már ebben a viszonyrendszerben tekintünk a szombati találkozónkra, annyit érdemes megjegyezni, hogy a városi riválisunknak talán könnyebb dolga lesz, hisz az Almeríát fogadják a Wandában. A Cadiz otthon szívós kis csapat, és az a 4 pont, ami elválasztja őket a kieső zónától, nem egy életbiztosítás. Hajtani fognak, különös tekintettel arra, hogy a Madrid kvázi tét nélkül, komoly hiányzókkal fog érkezni.

Ez egyébként akár azt is jelentheti, hogy egy nyíltabb, talán kissé támadóbb jellegű futball is kibontakozhat. Ez nem feltétlenül rossz hír, mert futballban állítólag jobbak vagyunk náluk.

Meglátjuk, hogy Ancelotti kiknek ad még pihenőt Kroos és Vinicius mellett. Utóbbiak túlterhelés okán elővigyázatosság miatt maradtak ki, valószínűleg Pintus jelezte, hogy az adatok szerint kell egy kis fizikai felfrissülés nekik. Mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy a szokásos kezdők közül bárki visszautasítana egy kis extra regenerációt. Így a szezon vége felé, már érezhető a sok-sok meccs a lábakban.

A korrektség jegyében hozzá tehetjük, hogy a Cadiz is nélkülözni kényszerül jó pár játékost, Ocampo, Escalante és Zaldua sérül miatt, Iza és Ledesma pedig sárga lapok miatt nem játszhat.

A találkozóra 21 órakor kerül sor Gil Manzano remek bíráskodása mellett.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!