Beharangozó Copa del Rey Sultan  

„A meccstervet megvalósítottuk, és várakozással tekintünk a visszavágó elé!”

Ezek voltak Ancelotti szavai, a Bernabeúban, az CdR odavágón elszenvedett vereség után. Majd elkezdődött az a fajta kommunikáció, mely több Madrid párti megmondóembernél is kicsapta a biztosítékot, hogy tudniillik győzelmet érdemeltünk volna.

Ezt aztán Ancelotti simán el tudta mondani még egyszer a Nou Camp beli La Liga vereség után is. Kiyan Sobhani, a Managing Madrid vezetőszerkesztője nem vádolható azzal, hogy antimadridista lenne, de az esetek után mind twitter posztokban, mind podcast-ben kirohant Ancelotti ellen, hogy mennyire nem elegáns ilyet mondani, különös tekintettel arra, hogy objektíven tekintve a találkozókra, nem is igazak ezek az állítások.

A mértékadó újságíró attitűdje jól mutatja, hogy nincs minden rendben a Real Madrid háza táján. Ezt nem fogja tudni elfedni a hétvégi gálázás sem a Valladolid ellen. (Szerencsétlen Pacheta nem élte túl a 6-ost, kirúgták, helyére az uruguayi Paulo Pezzolano érkezett.) Sobhani száját sem lehetett betömni egy jó játéknappal, nemrég ezt posztolta:

Sajnos át tudom érezni a szarkasztikus posztja mögött megbújó keserűséget, és egyet tudok azzal érteni, hogy ebből a keretből sokkal többet kellett volna kihozni. Ki kellett volna használni a Barca szezon első harmadában mutatott gyenge szereplését. Ehelyett a Liga derekára mi fáradtunk bele az egészbe, miközben a katalánok, időnként nem kevés mákkal behúzogatták az egygólos győzelmeiket.

Ami még ennél is kevésbé néz ki szépen a mi szemszögünkből, hogy Ancelotti az utolsó három meccsét elvesztette a Xavi ellen. A CdR odavágót ráadásul úgy – hazai környezetben, hogy Barca annál már nem nagyon lehetett volna foghíjasabb. Iszonyatosan fájdalmas volt.

Jelenleg egyetlen sérültje van a Madridnak Mendy személyében. Rodrygo kapott a jobb térdére egy komoly rúgást a hétvégén, de vállalni tudja a játékot. Nem túlzás azt állítani, hogy szinte mindenki rendelkezésre áll, Ancelottin a világ szeme, tegye fel a legjobb XI-et! Sobhanival egyetértve, azért olyan nagy meglepetésre nem számítanék…

Nagyjából így állhatunk majd fel: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Nacho; Camavinga Kroos; Valverde, Modric, Vini és Benzema

A Barcánál több a hiányzó. Pedri és Dembele még nem fog felépülni, így rájuk továbbra sem számíthat Xavi. Frenkie de Jong elkapta a „FIFA vírust”, azaz a válogatott meccsén sérült meg, így ő sem tud majd pályára lépni.

A hazaiak legvalószínűbb kezdője: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Marcos Alonso, Balde; Busquets, Kessié, Sergi Roberto, Raphinha, Lewandowski és Gavi.

Nem lehetetlen megverni a Barcát 1-2 góllal, ami akár CdR döntőt is érhet. Ráadásul az Osasuna kiverte a Bilbaót, szóval kis nagyképűséggel azt is mondhatnánk, hogy szerda este akár az is eldőlhet, hogy ki nyeri a sorozatot. Azt viszont megkockáztatom, hogy eldőlt, hogy a döntő egy közepesen szar meccs lesz, egy végtelenbe buszozó Osasunával. De azért szeretném, ha a Madridnak kellene azokat a vonalakat feltörni.

Viszont tény, hogy zsinórban három vereség után már kevésbé tudok lelkesedni. Kicsit komolyabb kérdés, hogy ha kiesünk a kupából, vajon megpecsételődik-e Ancelotti sorsa? Mert az idén a BL-ben nehezen látom, hogy jutnánk túl akár a City-n, akár a Bayernen 2 meccs alatt. Azt valószínűsítem, ha a Barca jut tovább, akkor a szezonban csupán a Klub vb trófeát szerzi meg a csapat, ami kevés lesz, hogy a klub elkerülje az edzőváltást.

A Sport TV közvetíti a meccset 21 órától. Megnézzük!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!