Beharangozó La Liga Sultan  

Madridi derbi – kora este

A La Liga 23. fordulójában a Bernabeuban fogadjuk az Atletico Madrid gárdáját. A matracosok ebben az idényben pont 10 ponttal vannak mögöttünk, de már 18-cal a listavezető mögött. Az összeszedett 5-5 vereség és döntetlen a bajnokságban már kicsit több, mint amivel a bajnoki címért harcba lehetne szállni.

A Ligában a Real Sociedad és a Betis feltámadásával kialakul egy ötcsapatos élmezőny. Ezen belül is két mini bajnokság látszik körvonalazódni, melynek kereteiben a Real Madrid a Barcával vívja a külön meccsét, míg a BL indulást jelentő további 2 helyre három csapat pályázik. Ebben a kis csatában van egyelőre a 4. helyen a Tico. A Betis tegnap nyomott egy „reálmadridot” és kétgólos hátrányból verte az Elchét, így jelenleg 1 pontra feljött a Simeone legényeire.

Az Atletico Madriddal kétszer is megütköztünk januárban, mindkétszer 3-1-re sikerült őket megverni. Mi vagyunk a felelősek azért, hogy már nincs idén meccsük a Copa del Reyben, és a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében is mi diadalmaskodtunk. Ráadásul a bajnokság őszi fordulójában a Wanda Metropolitanóban is győzni tudtunk 2-1-re.

Sajnos van 2 friss sérültünk Alaba és Rodrygo személyében, és Mendy pont a 10. találkozóját fogja kihagyni zsinórban – ő egyébként épp az Atletico elleni CdR meccsen sérült meg. Visszatérhet viszont Tchouaméni, aki végül nem kapott még szerepet az Anfielden hét közben.

Az Atletico részéről Sergio Reguilón valamint Rodrigo De Paul bajlódik sérüléssel, hozzájuk csatlakozott a legfrissebb információk alapján Kondogbia is. Visszatért viszont a keretbe kisebb sérülés után Morata és Depay.

A találkozó mindkét gárda számára kritikus, nagyon kell a 3 pont mindkét oldalon, ez akár egy jó meccset is előre vetíthet. Kicsit szokatlanul korán játszunk, az összecsapásra 18:30-kor kerül sor.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!