Beharangozó Klubvilágbajnokság Sultan  

Most már húzzuk be!

Ma este a FIFA Klub világbajnokság döntőjében a szaúdi Al-Hilal ellen lép pályára a Real Madrid. Az arabok némi meglepetésre a brazil Flamengo csapatát ütötték el a kupa közeléből, akik délután csak a harmadik helyért futhatnak ki a gyepre az Al-Ahly ellenében.

A tavalyi BL győzelem után felmerülő első kupát, az Európai Szuperkupát megnyerte a csapat Helsinkiben a Eintracht ellen, és most a hozzá kapcsolódó másodikra is jó esélye van.

Vannak jó hírek, Militao már teljes edzésmunkát végzett, így akár bevethető lesz, de ami kisebb meglepetés, hogy Benzema is rendelkezésre áll. A francia támadó esetében korábban hosszabb lábadozást vetítettek előre. Nem a ma esti döntő miatt örülök, hogy jól van, hanem a további mérkőzéseken pl. a Barca ellen lesz rá nagy szükségünk.

Egyébként jó esély van arra, hogy sem Militao, sem Benzema nem kezd, a ma esti döntő messze a legkönnyebb feladatnak tűnik az előttünk tornyosuló feladatok közül. Ha akar, ad majd nekik pár „felhozó” percet a meccs második felében Ancelotti, de jó esély van arra, hogy ezt azért megoldjuk nélkülük is.

Sajnos Courtois még nem bevethető, de az épp 24 éves Lunin meg fogja oldani a feladatát.  Talán a következő lehet a legvalószínűbb felállás: Lunin –  Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Modric, Tchoaumeni, Kroos – Valverde, Rodrygo és Vinicius.

 

Csak, hogy tovább fűzzem a Vinicius „ügyet”, Ancelotti ismét nem állta meg, hogy erről beszéljen a nyilvánosságnak. Leszögezte, hogy a La Ligával van a baj, hisz az elődöntőn 2 faultot fújtak be ellene (nem gyilkolták annyira), a Mallorca elleni tucatnyival szemben, és a lelátóról sem kapott rasszista inzultust.

A magam részéről úgy látom, hogy ami Viniciusszal történik, annak a rasszizmushoz nagyon kevés köze van. Annyi rasszista felhang lehet benne, mint amennyit bármelyik színes bőrű futballista megkaphat bármelyik európai stadionban. Nincs olyan „mennyiség”, ami elfogadható lenne, nyilván a zéró a kívánatos, de jártam én annyit Fradi meccsre, hogy tudjam hiú ábránd ez egyelőre. Vinícius azt az ellenszenvet kapja, amit az ellenfél legjobb játékosa kap álltalában – főleg, ha úgy dobálja magát, mint a mi kis brazilunk. Legalábbis ezt kapta eleinte. Sajnos a reakciója csak olaj volt a tűzre. Abszolút nem jól kezelte, és a dolog csúnyán eszkalálódott. A közönség rájött, hogy ezzel kizökkenthetik, elterelhetik a figyelmét a játékról, és meg is próbálják ezt minden meccsen megtenni. Alap, hogy egy ilyen típusú támadó kapja a legtöbb faultot, és ez a La Ligában találkozott a bírói kar (nagy részének) inkompetenciájával és szereplési vágyával. Az eredője az lett, hogy Vini nagyon csúnyán belecsúszott az ügybe, sok fault, sok színészkedés, sok be nem fújt szabálytalanság ellene, és tudatos rájátszás az ellenfél részéről a történetre. Abban egészen biztos vagyok, hogy ma Vinicius az, aki ezen az állapoton javítani tud. Azt nem tudom képes-e rá, vagy mikor lesz képes.

Kis színes hír, hogy Kroos egy esetleges győzelem esetén rekorder lehet, hisz 6. Klub Vb címét nyerheti meg, ami még eddig senkinek sem sikerült. A német középpályás ugyanis nyert egyet a Bayernnel is, és amikor megérkezett Madridba, szintén BL címvédő volt a klub, így Mérnök Úr egy Európai Szuperkupával, majd egy Klub Vb címmel kezdte a trófeák gyűjtését a habfehéreknél.

A találkozó 20 órakor kezdődik és a FIFA honlapja nagyon korrekt streamelési lehetőséget biztosít.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!