Beharangozó Copa del Rey La Liga Összefoglaló Jose  

Hangover

Annyira nincs mit elemezni a Getafe elleni meccsről. Érezni kell, hogy mikor mi a vezérelv. Egyértelmű, hogy vasárnap egy olyan csapat lépett pályára, amely kiesett a ritmusból elsősorban egyéni szinten és ebből fakadóan csapatszinten is. Nem is emlékszem ilyen mérkőzésre az elmúlt bő 10 évből, amikor LÁTVÁNYOSAN majd’ minden kulcsjátékosunk rossz formában játszott. Modric sok pozitív kommentet kapott a meccs alatt és után, számomra viszont egyáltalán nem volt pozitív a játéka. Az átlagos Luka Modric teljesítményt is alulról súrolta szerintem: eladott labdák, egy-két ütemmel később adott passzok jellemezték a játékát, miközben ezek nem kikényszerített hibákból jöttek. Hozzá csatlakozott Asensio is, Kroos is – utóbbi bántóan sok rossz döntést hozott a kapu előtt.

Itt gyorsan meg is jegyzem, hogy mindkét irányítónknak volt lehetősége bevenni a kaput, amely lövések kivitelezése a technikai képzettségüket és zsenijüket mutatja, ettől még a meccs egészében ők is teljesen ritmustalanok voltak.

Rodrygo a baloson gyenge, enervált teljesítményt nyújtott. Profilja alapján könnyebben tud játszani a jobb oldalon (és középen) és talán jobb lett volna Eden Hazard-t kezdőbe jelölni, de ez utólagos okoskodás.

Mendy, Lucas: mintha nem is lettek volna pályán. A balszerencsés kapott gól után a Getafe nagy ritkán jött át egyáltalán a térfelünkre. Védekezni nem nagyon kellett nekik, támadásban nagyon kevesek voltak.

Militao eddigi kimagasló teljesítménye mellett volt fájdalmas a rossz irányba, rosszul fedezett átvett labdája és az abból kapott gól. De…  a hiba a játék része. Ez teljesen természetes, még ha fájdalmas is számunkra most. Ettől Militao nem lesz rosszabb játékos és a teljesítményére inkább extra motivációként fog hatni – majd lássátok meg feleim! 🙂 Nem tudom, láttátok-e a Chelsea-Pool meccset. Nos, a két, jelenleg top csapat klasszis és világklasszis belső védői szintén olyan helyezkedési hibákat, illetve labdával elkövetett hibákat mutattak be, amelyek alapján néhány könnyen ítélő ember azonnal kóklernek írná le őket. Ám ez komoly emberek között szóba sem jöhet.

A kezdőből egyedül Courtois és Alaba és Casemiro nyújtott átlagosat (= elfogadható teljesítményt).

Kit hagytam ki? Igen, Benzemát. Nála gyengébben a játékosok saját egyéni teljesítményéhez képest senki nem hozott a Getafe ellen. Rossz helyezkezdés, lassú játék labdával, rossz passzok és ami a legbántóbb: mutogatás a rossz passzok után. Egyszer sem volt igaza.

A Getafe talált egy gólt és utána azt tette, amit nekik, egy gyenge formában lévő, de egyébként középcsapatnak kell a nagycsapat ellen: nagyon szűk csapatrészekkel védekeztek a végsőkig. Ők komfortzónában voltak, mi nem. Nekik nem kellett alkotni, mi nem voltunk erre képesek.


Viszont nem kell a világ végét belelátni ebbe a meccsbe. Teljesen igaza van Carlónak, akinek jár az elismerés, mert őszintén, önkritikával beszélt a találkozóról. Biztos sokunk jártunk már úgy, hogy ment a foci (a saját szintünkön) meccsről-meccsre és jött egy break, ami után egy egyszerű labdaátvétel sem jött össze; ha kapura lőttünk, nevethetnékünk támadt… Tapasztaltatok ilyet magatokon? Nincs ezzel semmi baj. Kiesünk a ritmusból.

A srácok nem azért nem játszottak jobban (hajtottak keményebben), mert lenézték a házigazdákat; vagy mert az edzőjük ezt várta volna tőlük, hanem mert kiestek a ritmusból. Mivel azonban őszinte és önkritikus hozzáállás követte a vesztes meccset, biztos vagyok benne, hogy a következő bajnokin már szintekkel jobban fognak játszani a játékosaink. Elkapján a ritmust.


De miért azt írtam, hogy a következő bajnokin, amikor holnap már Copa del Rey találkozó vár ránk? Nos, a választ mindenki tudja. Carlo igencsak felforgatott kezdőt fog pályára küldeni az Alcoyano ellen. Rossz emlékek jönnek elő a csapat neve láttán?

Jogosan. 2020-ban, a már megreformált Király Kupában (sokáig egy meccs dönt és nem kettő a párharcokban) kiejtettek minket. A 115. percben (hosszabbítás) Casanova összetörte a szívünket. Ne feledjük, hogy ekkor már túl voltunk az arcpirító, 1-1-el záródó rendes játékidőn és a végzetes, második gól érkezése előtt 5 perce emberelőnyben játszottunk.

Ennél többet nem érdemes foglalkozni ezzel a meccsel, mert holnap este egy másik, felforgatott kezdőre vár idegenben a továbbjutás kivívása. Érzésre Lunin kezdhet a kapuban. Nacho, Vallejo és Miguel szintén a pályán lehet, illetve Isco végre a kezdőben kap helyet, hogy bizonyítsa: ő már évek óta feleslegesen van nálunk. Valverde és Camavinga adná magát, de lehet, hogy Casemiro azért biztos pont lesz a csapatban. Vagy ha ő nem, hát akkor Alaba/Militao.

Elől Peter, Mariano és … és nem tudom, hogy ki lesz a harmadik. Mindenkinek jól jönne egy felhozó meccs: Hazard, Asensio, Rodrygo.

Azt hiszem, valaki majd meg fogja említeni Blanco nevét a kommentmezőben… 😀

A meccset 21.30-tól közvetíti élőben a Sport 1.

A kérdés adott: újra égni fogunk?

Egy harmadosztályban játszó csapat ellen, amely az idei bajnokságban teljesen középcsapat, legutóbbi három bajnokiját elvesztette… Nos, igen, rohadt nagy égés lenne ÚJRA kikapni és kiesni a kupából.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!