Beharangozó La Liga Raulitás  

Rotáció covid módra (Real Madrid – Cadiz)

A szünettel és pozitív tesztekkel teli hét után visszatér az élet a La Ligába. Vasárnap este a kieső helyen (t)anyázó Cadiz csapata. A pozitív tesztekkel és sérültekkel megtépázott Madrid keret gondolkodásra készteti az idősebb Ancelottit. Beharangozunk.

Nehézségek

Mindkét oldalon akad ilyen bőven. A Cádiznál leginkább a szerzett pontok mennyisége, amiből nekik van a harmadik legkevesebb a ligában. Ez önmagában aggályos, pedig a védelmük nem zár igazán rosszul a helyezésükhöz képest. 9 csapat is több gólt kapott náluk, de a harmadik és negyedik helyezett Betis és Atleti is csak 2 góllal kapott kevesebbet náluk. A rúgott gólok számában viszont tökutolsók a ligában.

Mondhatnám, hogy akár Lunin is kezdhetne, de egyrészt Carletto még a kevesebb stabilitást igénylő posztokon sem rotál. Másrészt pedig az ukrán Lukához (bár ő a hírek szerint negatív azóta), Marcihoz, Balehez, Rodrygohoz, Asensiohoz hasonlóan pozitív tesztet produkált a héten, így ők feltehetően nem állnak a csapat rendelkezésére a hétvégén. Hasonló cipőben jár a még lábadozó Ceballos és az izomsérüléssel küzdő Benzema valamint Carvajal is. (Update: a poszt pénteken íródott. A keretbe végül Benz és Ceballos is bekerült).

Illetve egy személyes rész arról, hogy miért vagyok mostanában inaktívabb. November 1-től előléptetődtem (germanizmus says hi), ami az elvégzendő munkamennyiség szignifikáns emelkedésével járt. Lassan megtalálom az optimális workflow-t szóval reményeim szerint az újabb évben reaktiválódok.

Lehetőségek

Be kell valljam, hogy a Cadiz helyzetével kapcsolatban kevésbé vagyok képben. A csapat gólkirálya jelenleg Gonzalo Chocho (gondolom a vezetéknév eredete a játékasztalbúl származik, amelyen az úriember egyik felmenője megfogant) 5 góllal. Az átok miatt fontos lehet, hogy 3 ex- és egy jelenlegi madridi játékos is a csapatot erősíti. Utóbbi a kölcsönben szereplő Victor Chust, aki a védelem közepn nehezíti majd meg feltehetőleg Jovic életét. A legveszélyesebb az átok beváltására Negredo lehet, aki bár idén csak 2 gólnál jár, de nincs is jobb opció, mint az excsapatának betalálni. A maradék két ember a középpályán található: Nacho tesója, Alex stabil kezdő, míg a nyáron a Castillától ingyen érkező Martin Calderón jobbára csereként kerül a gyepre. Alex a csapat második legeredményesebbje, szóval az ő likvidálását is meg kell oldania Kázmérnak.

A hazaiak kezdőjében meglepetés lenne a szükségesnél több rotáció a csapat győzelmi szériáját és az alapból szükséges változtatások mennyiségét látva. Kurta előtt Mendy, Alaba és Mili helye biztos. A jobb oldalon a feltehtőleg védekezőbb szellemű ellenfél miatt én Lucast preferálnám. A C és K betűk adottak a középpályán. Az M valószínűleg nem lesz elérhető, így a kérdés jobbára az F vagy egy újabb C megjelenése. A hírek az F mellett szólnak, de én persze a C-nek örülnék. Elől Vini és Jovic helye nem lehet kérdéses Benz sérülésének fényében. A jobb oldalon pedig három lehetősége van az olasznak: Lucas, akit én a védelembe szeretnék, Hazard, aki a hamburgert szeretné, és egy Raúl alatt idén remekül teljesítő Peter Federico nevű fiatalember. Én Haazrdot sejtem megoldásnak, de Fedét is szívesen megnézném 20-30 perc erejéig legalább.

Összegzés

Nem tudom mit lehet összegezni ezek után. A megszokás hiánya, vissza kell rázódni, na. Sok gólt, jó sört, és élvezhető meccset mindenkinek!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!