Sahtar Doneck - Real Madrid beharangozó nyitókép
Bajnokok Ligája Beharangozó ReAlantos  

Sahtar Doneck – Real Madrid beharangozó | Bosszúhadjárat

A moldáv seriffek elleni arcpirító vereség után az ukrán második ellen javíthat a Fehér Balett. A legutóbbi meccs mellett a tavalyi Sahtar-találkozók miatt is van bizonyítani valója a madridi játékosoknak. Beharangozunk.

Őszinte leszek, tavaly óta nem sok újat sikerült kiderítenem az ellenfélről. Azóta volt egy edzőcsere náluk (akit egyébként tévesen a korábbi edzőnek tüntettem fel, de, most őszintén – ha bárkit is érdekelt volna, szólt volna érte…), illetve a hazai monopolhelyzetükbe is belerondított a Dinamo. Tavaly a második helyen végeztek csak a bajnokságban a fővárosiak mögött, így a BL-ben is selejtezőre kényszerültek – ahol némi meglepetésre kiejtették az előre talán esélyesebbnek vélt Monacót -, idén pedig szintén a kijeviek mögött állnak a versenyfutásban.

Továbbra is az ukrán-brazil dualitás dominál Doneckben, mindössze két olyan játékos van az egész első keretükben, aki nem e két nemzet valamelyikének állampolgára. A tavalyi agresszív, csupatüdő játékukra számítanék idén is, továbbra is csipetnyi brazil jogával fűszerezve.

Habfehér megakadás

Nem túlzás azt állítani, hogy a Mallorca elleni kiütéses siker után behúzta a kéziféket Ancelotti csapata. A Villarreal ellen még összejött egy eredmény szempontjából vállalható döntetlen, a játék azonban már akkor is erősen döcögött.

Ami viszont utána a Seriff és az Espanyol ellen történt, annak meg kellett kondítani a vészharangokat a fejekben. Az egy dolog, hogy a védelem még nem szokott össze, ami köszönhető Ramos és Varane együttes távozásának, valamint a sok sérültnek is; viszont a támadósor egysíkúsága, amely a Benzema-Vini tengelyben materializálódik, már ezt az egysíkúságot is kezdi alulmúlni.

Hogy azért pozitív gondolatok is megjelenjenek a posztban: az előzetes hírek ellenére Alaba és Militao is az utazó keret tagja, így nem garantált, hogy az agyonjátszatott Nacho-Vallejo tengelyt kell majd csodáljuk este.

A teljes keret:

Sahtar Doneck - Real Madrid beharangozó keret

A meccset 21:00-tól tekinthetjük meg, közvetítéséről pedig a Sport2 gondoskodik (figyelem, nem a Spíler2!).

Hala Madrid, ti jöttök!


ui.: Iron, remélem, a fiúk ma érted is játszanak majd!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!