Real Madrid - Celta Vigo beharangozó nyitókép
Beharangozó La Liga ReAlantos  

Real Madrid – Celta Vigo beharangozó

A spanyol bajnokság negyedik fordulójához érkeztünk, vendégünk a Celta csapata lesz. Ami talán ennél is fontosabb: végre tényleg hazai pályán játszhatunk, a mérkőzés helyszíne ugyanis a használható szintig felújított Bernabeu lesz. Beharangozunk.

Rögtön kezdem is a stadionhelyzettel. A twitterre kitett videók tanúsága szerint a legutóbbi edzés már a stadion frissen lefektetett gyepszőnyegén zajlott, így a játék érdemi része nem ütközhet akadályba ezen a helyszínen. A kérdés az, hogy a nézőtér mennyire van a tömeg fogadására alkalmas állapotban. Bízom benne, hogy Florentinónak építőmérnökként van akkora rálátása, hogy ne engedjen meccset tartani kétséges körülmények között. A legfrissebb információk a felújítással kapcsolatban, hogy jelen állás szerint valamikor 2022 őszén fejeződhet be. Azaz, ha minden ideálisan történik, akkor jövő ilyenkor már a kész stadionban játszhatnak a fiúk. A covidról viszont azért ne feledkezzünk meg…

Celta

Nem sok újat tudok elmondani róluk. Nyáron sem az érkezők, sem a távozók oldalán nem fedeztem fel igazán nagy nevet. Murillo újra kölcsönvétele hasznos lehet nekik, de biztos vagyok benne, hogy továbbra is kvázi egyszemélyes csapat lesznek, és kis túlzással az eredményjelzőre ezentúl is nyugodtan lehetne írni szimplán Aspas nevét a Celta helyett.

Vannak még persze jó és hasznos játékosaik, mint például Hugo Mallo a jobbhátvéd pozíciójában, aki 2009 óta a csapatot szolgálja, vagy Denis Suarez, aki a Barca üdvöskéje is volt egykor. Azonban biztos vagyok benne, hogy komoly érkező hiányában továbbra is Iago fogja a hátán cipelni a galiciaiakat.

Tavaly az előkelő 8. helyen végeztek, én idén azt jósolnám, hogy azért lejjebb fognak csúszni, és ezt nem a gyenge kezdés miatt mondom, mert tavaly is a bajnokság vége lett hihetetlenül erős náluk. De minőségi erősítés híján kétlem, hogy tudnák tartani ezt a szintet.

Ami a játékukat illeti: évek óta nem épp a szemkápráztató futball jellemzi őket. Készüljünk fel rá, hogy nem csak a játékot, hanem a játékosainkat is előszeretettel aprítják majd.

Real Madrid

A statisztikák szerelmeseinek tudom ajánlani Berto – alias Statman – augusztusi értékelőjét.

Real Madrid - Celta Vigo beharangozó keret

Visszatérve kedvenceinkre: a kihirdetett keret nagy meglepetést nem tartalmaz. Az, hogy Jovic és Ceballos kimaradt, talán senkit nem sújt le túlságosan. Bale az utolsó edzésen érzett fájdalmat a lábában, ő ezért nem került a keretbe (csak egy mellékes gondolat, hogy régen mit csináltak az olyan lóval, ami nem bírta használni a lábát…), Kroos még mindig lábadozik, Alaba pedig a 7-ei válogatott mérkőzés után sérült meg.

Ezzel együtt is azt gondolom, hogy a mérkőzés toronymagas esélyese a Madrid. Egyrészt a keretmélységünk miatt még mindig rengeteg klasszis áll rendelkezésre (ráadásul bemutatkozhat a friss szerzemény, Camavinga is), másrészt Alaba hiányában a védelem közepén a tavasszal összecsiszolódott Militao-Nacho páros kezdhet minden bizonnyal. Így, még ha hiányozni is fog David játékszervezési képessége, a védelem stabilitásában ezt némileg kompenzálhatjuk.

Real Madrid - Celta Vigo beharangozó Camavinga

Ráadásul a közelmúltbeli találkozóink is bizakodásra adhatnak okot. A 2016/17-es szezonban a kupából ejtettek ki minket, azóta viszont mindössze két döntetlent sikerült elérniük ellenünk 8 meccsen, a maradék 6 eredményében magabiztos Madrid-győzelemmel zárult.

A mérkőzés este 9-kor kezdődik, közvetítéséről szokás szerint a Spíler2 gondoskodik.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!