Kölcsönjátékosok Merengues Raulitás  

Átigazolási kisokos, 2021 nyár

A szezonzáró meccs posztjainak írásakor még nem volt nyilvánvaló, hogy Zidane távozik, azonban ez mára hivatalossá vált. Az edző keresése még folyik, aminek eredménye a poszt tartalmát is befolyásolhatja, de mégis érdemes erre most egy kis időt áldozni. Tehát nézzük, miért szükséges a keret átalakítása.

Az edzőkérdés röviden

Erről még máskor is lesz elviekben szó (José khmmm), úgyhogy csak röviden. Jelenleg úgy néz ki, hogy Conte a legesélyesebb az edzőségre. Az ő játékfelfogása, és csapatának szerkezete alapvetően különbözik a többi még valamennyire esélyes jelöltétől (Poch, Raúl, Xabi és Löw -a poszt írása közben erősítette meg Jogi, hogy nem fog edzősködni jövőre). Az ő háromvédős rendszere komoly gondokat okozhat, főleg a középpályán, ahol a jelenlegi emberanyagból én Kroosnak és Casemironak sem látom igazán a megfelelő szerepet.

A poszt további célja az, hogy letisztázzam és összeszedjem az opciókat, és egyben a saját véleményem is hangoztassam, mert tudom, hogy nekem van igazam.

Kapusok

Kurta helye megingathatatlan, és bár Donnarumma ingyen zseniális megoldás lenne, nem tudom, hogy mennyire akarna padozni a belga mögött. Lunyinnak azonban jót tenne a játékidő, így egy veterán, de lejáró szerződésű kapussal pótolnám, hogy a jövő évet egy első osztályú csapatban tölthesse el az ukrán fiú. Buffon elég fun igazolás lenne, de biztos más ingyenes opciók is lesznek a piacon.

Hátvédek

A legnagyobb átalakulás itt várható a nyáron. A jelenlegi játékosok közül Carvajal, Militao, Nacho, Mendy, Miguel és a tegnap bejelentett Alaba helye tűnik biztosnak a csapatban jelenleg.

A jobb oldalon Carvajal végtelen sérülése viszont erősen aggasztó számomra. Achraf a hírek szerint 60 millióért lehet elérhető, ami számunkra tulajdonképpen 15 milliót jelentene, hiszen az Inter lóg még a marokkói teljes vételárával. A Real Madridnak elővásárlási opciója van lényegében rá, nem kéne elszalasztani a lehetőséget a visszahozatalára. Ez esetben Carvajalt vagy Odrit nyilván pénzzé tudná tenni a csapat, ami egy 20-30 milliót jelenthet a büdzsébe.

A középhátvéd poszt még megjósolhatatlanabb: 3 biztos emberünk van, és rengeteg bizonytalanság. Ramos hosszabbítása továbbra is kérdéses. Varane szerződése 2022 nyarán lejár, és ha nem hosszabbít idén, akkor a Real 60-70 millió között szeretne túladni rajta. Emellett a szükséges középhátvédek mennyisége is kérdéses. Conte háromvédős preferenciája mellé minimum 5, de inkább 6 középhátvéddel kell nekifutni a szezonnak. Ramos maradása esetén feljöhet Chust a Castillából illetve Koundé érkezhet a Varane eladásából befolyó összegből. Ha nem Conte lesz az edző, és Ramos marad, akkor pedig Varane eladása után nincs is szükség új igazolásra. Illetve ne feledkezzünk meg Vallejoról, aki a Granadában hozott le egy remek szezont idén.

A balhátvéd poszton Marcelo távozása várható és szükséges, Mendy és Miguel (az utolsó néhány meccsen világi nagy Miguel fanboy lettem, szóval kettéfejelek bárkit, aki elengedné) helye biztosnak tűnik. Itt Reguilón 44 milliós visszavásárlási opcióját súgom meg még halkan, de ez még jövő nyáron is érvényes lesz, szóval nem látok esélyt arra, hogy ezt idén aktiváljuk.

A megújulás szükséges ebben a sorban (is). Én edzőtől függetlenül elengedném a csapat nagy négyesét. Carvajalt a sérülései, Varanet a koncentrációja és a teljesítménye, Ramost meg a hisztije és a sérülései miatt, Marcit meg mindenki érti. Az én védelmem jövőre tehát: Achraf, Odriozola, Kounde, Militao, Alaba, Nacho (Vallejo, Chust, ha Conte érkezik), Mendy és Miguel.

Középpálya

Azt hittétek nem lesz fájdalmasabb, mi? Mert ez az hely, ahol még komolyabb kérdést dob fel a megújulás problematikája.

A CKM évezredek évek óta meghatározza a csapat játékát, ennek minden előnyével és hátrányával. Ez a hármas hihetetlenül érzi egymást a pályán, végtelenül összeszokottak. Talán túlzottan is. Teljesen őszintén: nem tudom, hogy képesek-e a megújulásra, az adaptálódásra. Modricban látom, hogy lenne sebesség egy gyorsabb, kevésbé statikus játékot játszani, ha nem 56 meccsen kell ezt csinálnia a szezonban, hanem mondjuk 25-30 meccsen kezdőként, további 10-en csereként. Kroosban is lehetett látni a dinamikát amikor nem ebben a hármasban szerepelt, bár az ő stílusa, tempója mindig meg fogja határozni a csapat játékát, amikor a pályán van. Azonban ő egy végtelen intelligens játékos, akivel, ha meg fogja tudni értetni a szándékait az új edző, akkor továbbra is fontos elem lesz a csapatban.

A legnagyobb kérdés számomra mindenképp Casemiro, főleg, ha az olasz lesz az edző. Egy három középhátvédes rendszer elé luxus egy olyan romboló típusú középpályás, akinek néhány meccsen annyira nem tölt be a szoftver, hogy a legegyszerűbb labdaátvételeket is elgravesenezi. Emellett viszont vannak olyan meccsei és passzai, mintha Xabi belevargolt volna. A brazil kapcsán tehát azt kell megfejteni, hogy ez a jelenség a saját mentális gátja, az edző felkészítés hibája, vagy valami végtelen furcsa taktikai utasítás. Ha lehet ezen a problémán segíteni, akkor örülni fogok a tank maradásának, ha nem, akkor viszont el kell gondolkodni az ő távozásán is.

Az öregeken kívül a másik 3 középpályás hely a keretben számomra egyértelmű: Øde, Fede és Blanco. Renier kerüljön egy olyan helyre kölcsönbe, ahol fontos játékos lesz, Iscon és Ceballoson pedig túl kell adni. Az egyetlen olyan játékos, akinek a leigazolása a középpályára megmozgatta a fantáziám, az Aouar, 25-30 millióért. Amíg viszont nincs távozó a jelenlegiek közül, addig nincs értelme az ő leigazolásának (sajnos, mert egy zseni a tag).

Kroos, Modric, Øde, Fede és Blanco mindenképp a csapat tagja lenne jövőre. Casemiro pedig az új edzőn múlna (háromvédős rendszer esetén a brazilt megnézném a védelemben tartósan). De a CKM-et a jelenlegi formában és instrukciókkal nem szeretném gyakran a pályán látni.

Támadók

Ez a legnehezebb szekció bizonyos szempontból. Ugyanis a csapatban és kölcsönben elég sok tehetséges szélső van, akikkel kérdés, hogy Conte mellett mi lenne, hiszen az olasz nem szokott igazi szélsőket használni, csak wingbackeket. Csatárként pedig Benzemának, illetve a remélhetőleg érkező Mbappénak fix helye lenne a csapatban, viszont a jelenlegi keretben rengeteg szélső van. Lucas szinte biztosan távozik, de Conte érkezte Asensio, Hazard és Brahim eladásához vezetne. Vini és Rodry az, akit még be lehet dobni a fiatalabbak közül csatárként, bár a teljesítményüket előre nem igazán lehet megjósolni. Jó hír lehet ez viszont Jovicnak, akinek nagyon feküdhet az olasz mester rendszere. Bale továbbá egy kérdés, de ő még akár illhet is a Conte által megálmodottakba. Mariano meg léccilécci menj valahova.

Amennyiben a jelenlegihez hasonló, két szélsős rendszer marad Hazard, Vini és Rodrygo mellett én Brahimot tartanám meg a csapatban. Asensio, Bale és Lucas szerintem jobb helyen lesz máshol, mint Madridban. Kubo pedig minden esetben kölcsönben maradna egyelőre.

Nektek mi a véleményetek a nagy keretalakításról? Hol tértetek ki a legjobban a hitetekből? És miért Miguel az ultramegagigaistencsászár?

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!