Beharangozó La Liga Raulitás  

Most jön a neheze… (Getafe-Real Madrid)

A szezon eredményessége szempontjából kulcsfontosságú héten túlvan a csapat, bár ez néhány vezéráldozattal járt. A kifáradt kezdőbe visszatérhet néhány alapjátékos, akiknek lendületére nagy szükség lesz a mindig kemény Madridi éjszakában (that’s what she said), amikor is a Getafe ellen birkózik a csapat.  Beharangozunk.

túl a nehezén?

Ahogy Bende írta az összefoglalójában, a BL-visszavágón ismét abszolút eredménycentrikus focit mutatott be Zidane csapata. Ami a szezon elején ostorozni való szenvedés volt, az a szezon ezen szakaszában sikerekkel ér fel. A formaidőzítéshez és a nagy meccsekre történő mentális felkészítéshez rendkívüli módon ért a francia. És ez nem csak edzőként jellemzi, hanem játékosként is hasonló volt. A Juvénál és a Madridnál is a szezonok közben sokszor eltűnt hosszú időre, hogy aztán egy-egy nagyobb meccsre felszívja magát és lerakjon egy olyan meccset a zöldre, hogy a szurkolók és a sajtó egy jó része elfelejtse, hogy a megelőző időszakban mi volt.

Ez is egy tulajdonság, ami valamiért kialakul bizonyos emberekben. Objektíven önmagában nézve se jó, se rossz. Játékosként a csapat jobban elbírja, ha egy-egy tagja éppen leszarja a meccset, de edzőként ez sokkal jobban rányomja a bélyegét a csapat játékára. Ezek miatt küzdöttünk és szenvedtünk az őszi szezon során, és ezért jutottunk a BL-elődöntőbe a várakozásokkal ellentétben.

Úgy gondolom, hogy a szezon legnehezebb meccse jön most. A csapat mentálisan topon volt az ezt megelőző három meccsen, és a mentális túlpörgésen felül fizikálisan is teljesen ki lett zsigerelve. A rendkívül erős Pool elleni odavágó után jöhetett egy nagyon nehéz körülmények között lejátszott, pihentebb Barca elleni meccs, amit a 90 percen át nagytempójú visszavágó követett. Ez az a pillanat, amikor könnyen el lehet veszteni a koncentrációt, könnyen elfogynak a lábak a csapat alól.

Elfogyó lábak ellen

Ezt természetesen fokozza a hiányzók listája. Carvajal, Lucas, Ramos, Nacho és Casemiro biztosan kihagyják a Getafe elleni csörtét, de Varane játéka is erősen kérdéses, mert még egy negatív tesztre van a pályára lépéstől. Ezen felül Kroos, Benzema és Vini túlterheltség miatti fáradtsága, és Fede sérülése is problémákat okozhat a Misternek. Ez 10 játékos.

Visszatérhet Hazard, akinek játéka már nem Hazárdjáték. Vagy de. Nem. Nem tom’. TOM DENEM. A kezdőben Kurta nem egy jurta, mert ő nem az esőtől véd, hanem a góloktól. Odri és Mili helye biztos a kezdőben, és Marci játékára is fogadnék. Ő azonban 3 középhátvédet kíván maga mögé, akik közül Mili adott. Mendy már oldotta meg ezt jól, míg a harmadik helyre odacsúszhat Varane vagy Chust. A középpályán Isco, Fede, Modricot vízionálok, de a Castilla két gyöngye, Martin Calderon vagy Blanco is odaférhet, legalább a padra. De egy két középpályás, plusz egy behúzódó Marci kombinációt is el tudok képzelni. Benzema erejét érdemes lenne az utolsó 30 percre tartalékolni. Így két támadó esetén Mariano/Hazard/Rodry hármasból valaki, három esetén meg ugyanez csak perjelek nélkül, a várt felállás.

Aztán persze az univerzum közbeszólt. Varane még nincs, ráadásul kiesett az eddig elpusztíthatatlannak hitt Mendy (kösz Berto…), úgyhogy a tippelde egy szabad játék mindenki számára. Pablo KH (tippeldében legyen Varane), Chust (Ramos), és Miguel (LB, Mendy). Blanco neve Casemiro, Arribasé Lucas. ReAlantos és gwolf meg nagyon fog szeretni amikor ezt vissza kell keresni.

A neheze

 

A kreativitásra elöl mindenképp szükség lesz, hiszen a Getafe liga egyik legpasszívabb és legszívósabb csapata. A két képen látszik, hogy kapott gól nélküli meccsekben jobban teljesítenek az átlagnál, sőt majdnem a Real Madrid szintjén vannak (csak 13 hely választja el a tabellán a két csapatot), viszont támadó statisztikákban messze az átlag alatt vannak. A legkevesebb gólt rúgták eddig a bajnokságban. A stabil védelemből ’előrespriccelve’ minél gyorsabban próbálnak helyzeteket kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

Ezen felül fizikálisan is egy meglehetősen nehéz csapatról van szó: száz sárgájukkal vezetik a ligát, hat pirossal szorosan másodikak, ahogy elkövetett szabálytalanságokban is. Ami viszont nagy gyengeségük, az a légipárbajok megnyerése: csupán 45,9%-át nyerik meg ezeknek, így egy jól fejelő agilis csapatnak lehet ellene esélye (Zizouball incoming).

Fontos meccs, nehéz küzdelem, de remélhetőleg 3 pont lesz a csapat jutalma. Tippeldét itt vagy lentebb tudjátok kitölteni 19:30-ig. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!