Válogatott káromkodások | Real Madrid – Eibar beharangozó

Real Madrid - Eibar beharangozó nyitókép

Nem szokásom túl sokat káromkodni, de amikor a Ramos sérüléséről szóló hírekről kiderült, hogy nem áprilisi tréfák, akkor bizony elengedtem egy-két keresetlen kifejezést. Gyanítom, hogy a szurkolók között nem én vagyok az egyetlen, valamint a játékosok közt is előfordulnak hasonlóan reagálók. Ilyen hangulatban pedig kifejezetten nyugtalanító, hogy azt az Eibart fogadjuk, amely talán az egész liga legőszintébb támadófutballját bemutató klub. Beharangozunk.

Szóval, ahogy azt már valószínűleg ti is tudjátok, Madridban bevált recept a válogatott szünetek utáni leeresztés a teljesítmény tekintetében. Millió és egy példát lehetne hozni erre, de talán felesleges is.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy egy agresszív támadócsapatot kell Ramos nélkül fogadnunk, akkor bizony nyugodtak nem lehetünk.

Árnyalnám azonban picit az összképet:

Ej, bár úgy teljesítenénk, mint a korábbi években

Az Eibar ugyanis nem teljesít jól idén, és akkor nagyon finoman fogalmaztam.

Míg három-négy éve még stabil középcsapatnak számítottak, akik nem maradtak le túl sokkal az európai kupaszereplésről sem, addig két év óta egyre mélyebbre süllyednek a tabellán.

Idén jelenleg ott tartunk, hogy az Elche formába jövetele miatt kieső helyen szerénykedik a baszk kiscsapat, ráadásul az elmúlt 10 meccsen győzelem nélkül maradtak.

Ennek okait a játékosigazolási politikában vélem felfedezni. Míg a távozási oldalon olyan nevek vannak, mint a korábbi években kulcsembernek, de legalábbis stabil kezdőnek számító Escalante vagy Orellana, addig érkezési oldalon egyetlen olyan név szerepel, amely képes volt idén maradandót alkotni náluk: a mindössze 20 esztendős, a válogatottban is nemrég debütáló sevillai csodagyerek, Bryan Gil.

Hacsak nem történik valami csoda a hátralévő 10 fordulóban, akkor sajnos gyanítható, hogy búcsút fogunk venni legalább egy szezon erejéig a legszórakoztatóbb futballt játszó spanyol csapatok egyikétől.

Mi a helyzet Madridban?

A hivatalos honlapon és Twitter-fiókon már megtekinthető a meccskeret, a kimaradók listájára Ramos, Carvajal, Valverde és Hazard iratkozott fel.

Real Madrid - Eibar beharangozó keret

Őszintén bevallom nektek, amióta dolgozom, valahogy nem jut idő (és kedv…) a válogatott meccsek megtekintésére – legyen szó akár a magyar válogatottról, akár a Real Madrid játékosai miatt érdekes nemzeti tizenegyekről. Így arra szeretném kérni azokat, akiknek maradt még e meccsekre ingerenciája, hogy a fontosnak vélt Madrid-kötődésű történéseket ossza már meg a kommentmezőben, előre is köszönöm!

Mindent egybevetve, izgalmas meccsre számíthatunk. A kérdés csupán a színvonal, azt előre megtippelni sem merném…

Apropó, tippelés! Holnap 14:45-ig van lehetőségetek beadni a gondolataitokat a kezdőről, gólszerzőkről és a végeredményről.

Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!