Kiskarácsony

Mindig ez van. Jose kapni egy meccset hetekkel korábban, mint meccs lenni. Jose megnézni csapatok teljesítménye. Látá, hogy ez egyértelmű kellene lenni. Jose korábban mindig le is írta ezt így. Sose jött be. Karma. Karma is a b.tch. Most ismét ez van. Az Eibar-Real Madrid annyira papírforma vendéggyőzelem, hogy csak Jose miatt nem lesz az. A lényegi rész azért lentebb vár rátok. 🙂

SZÁMOK BŰVÖLETÉBEN

Aki fel akarja venni a ritmust, induljon a legutóbbi meccsünk remek Összefoglalója után.

Jön a (fekete) Karácsony, minden játékosunk egészséges, Zidane és a csapat az elmúlt időszakban azt bizonyítja, hogy igenis, van ebben a projektben még kinyerhető sikeresség, ráadásul ma este 21 órától annál az Eibarnál vengégeskedünk, ahol 8 sérült játékos is van. Annál az Eibarnál, amelyik a tabellán ugyan a számukra combos 13. helyen szerepel (13 meccs után) 15 ponttal, de ha kicsit jobban a számok mögé nézünk, máris látjuk, hogy egyrészt a liga legrosszabb teljesítményét tudhatják magukénak hazai pályán, hiszen az Ipuruaóában 7 meccsen, azaz HÉT meccsen szereztek 4, azaz NÉGY pontot – a maximálisan szerezhető 21-ből. Ha azt gondoljáttok, hogy ez úgy jött össze, hogy egy győzelem, egy döntetlen, akkor mondom, hogy NEEEEEEEEEEEEEEEEEM. Az Eibar ebben a szezonban hazai pályán hároomszor kapott ki és négyszer játszott döntetlent. És így a négy hazai pont története. Valahogy idegenben hatékonyabban játszanak, például verték a Sevillát.

Ramos!? Marcelo??? És mit keres ott zöld megkülönböztetőben Jordan Henderson??? Militao pedig az új Ashley Cole. 😀

Mondom, akár kiskarácsony is lehet ma, hiszen a jó formába kerülő Zidane a jó formába kerülő non-galactico gálakezdőjével (incl.: Lucas), vagy akár a papíron legjobb kezdőjével is kiállhat ma este, mert alapvetően nincs olyan forgatókönyv – ELŐZETESEN -, ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Persze, a meccskeretbe a teljes squad nem fér be, így ma biztosan nem lép pályára: Mr. Hambi, Mr. Célzóvíz és Mr. Szomorú Görbelábú Szamuráj.

TE SE JÁTSZOTTÁL HAMISSAL?

Az Eibar ellen még oda kell tenni, hogy a HÉT hazai bajnokin sikerült egyetlen nyomorult gólt szerezniük. Lehet, hogy szabadnapjain hamis igazolással Vinicius játszik csatárt náluk??? (Én sose csináltam mondjuk olyat, csak véletlenül a mai napig tudom számos volt játékostársam születési helyét, idejét, édesanyja nevé… ja, izé, GDPR…) Igaz, hogy az ezeken a találkozókon kapott 5 gól viszont azt mutatja, hogy a védekezésre figyelnek; vagy azt, hogy csak a védekezésük állt még össze igazán. Ezt támasztja egyébként alá az is, hogy statisztikailag, átlagban sincs egy Eibar meccsen kettőnél több gól. A legvadabb meccseik is így alakultak, hogy 1-2/2-1. Igen, ebből ki lehet találni a “Monk-szindromában” szenvedő olvasóinknak, hogy azt az egy, hazai pályál lőtt góljukat is egy vesztes meccsen szerezték, konkrétan a Bilbao ellen. Vagyis azokon a meccseken, amikor pontokat szereztek hazai pályán, gólgazdag nullanullát játszottak. Mind a négy ilyen meccsen. BWOAH.

Ezt persze úgy is értelmezhetjük, hogy vendéglátóink a gólokkal megvárják a szurkolókat és majd csak akkor kezdenek el sorozatban a hálóba találni, amikor a nézőtér megtelik majd élettel. Gólokat azonban láthatsz, ha itt megnézed a legutóbbi összecsapását ennek a két csapatnak. Az előző szezon 28. fordulójában csaptunk össze és azt hiszem nyertünk, vagy nem… Anyway, click.

Lehetséges hazai kezdő

Baptista, a fenevad

A Real Madrid viszont pont az a fene nagy fenevad idén idegenben, akitől joggal tarthat minden csapat. A Bajnokságban idegenben csak az a MÁTRIX-HIBA Valencia-Real Madrid volt pontvesztés. De most komolyan… nincs is annyi tizenegyes a világon, amennyit akkor a spori befújt. Ha a tabellát csak az idegenbeli meccsekkel nézzük, akkor a Real Madrid úgy a második a Sociedad mögött, hogy ők egy meccsel többet játszottak. De (!) így is 14-14 megszerzett pont van a két csapat neve mögött, a gólkülönbség dönt a pillanatnyi állapotban a Sociedad felé. Tehát ha ma nem kapunk ki, akkor azonos “meccsszámba érve” minimum egy ponttal, jó esetben 3 ponttal vezetjük majd az IDEGENBELI tabellát. Ezt azért érdemes jóleső érzéssel elrakni gondolataink közé, Zidane mégiscsaktudvalamit.

Ami aggodalomra adhat okot, az a gólképességünk. Hét idegenbeli bajnokinkon 11 lőtt és 8 kapott gólunk van. Ezt ma jó lenne okosan menedzselni. Hiszen adva van egy, a saját pályáján leggólszegényebb csapat, amely nem is lő sokat és nem is kap sokat. Valamint egy vendéggárda, amely többet lő átlagosan, mint az Eibar, de sajnos nem annyival többet, mint mi szeretnénk és szintén sajnos többet is kap, mint mi szeretnénk, ám az Eibar annyival lő kevesebbet átlagosan (matekosoknak: 7 hazain 1 lőtt gól vs 7 idegenbelin 8 kapott gól), hogy ma talán nem “tudja” hozni az átlagos bekapott gólok számát a Madrid.

Aki elsőre felfogta az előző mondatot, megérdemli a következő korty teát/kávét/szabad_válasz_helye. Egészségetekre!

Amit szeretek még a táblázatokban, az a formát mutató rangsor. Az elmúlt 5 meccs (idegenbeli és hazai) alapján mi a maximális 15 pontból tíz pontot szereztünk meg, 8:4-es gólkülönbséggel; az Eibar pedig hét pontot gyűjtött be, öt meccsen négy lőtt/kettő kapott góllal.


Jose hamis jóslata

Ezek alapján azért előre vizionálható egy unalmas meccs képe, ahol a Real ráérősen járatja a labdát, a hazaiak időnként meglódulnak egy-egy kontrával. A gól vagy egy általunk nagyon bénán intézett kontra elleni védekezésből jön majd, vagy mi szerezzük egy szabadrúgás/szöglet/tizi után.

Vajon hányan lesznek a képen látható játékosok közül ma este a kezdőben? És miért nem Modric az egyik?

Nem azt mondom, hogy így lesz – azt mondom, hogy ez a legvalószínűbb.

Zidane legfontosabb feladata, hogy mentálisan kifogástalan állapotba hozza a kezdő tizenegyet ma este. Nekünk nem szabad pontokat hullajtani. Soha, senki ellen. Most viszont az a helyzet, hogy minden egyes meccsünkön az Atletico ellen játszunk, hiszen Cholóék úgy vannak előttünk pontelőnnyel a táblázaton, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. Azaz legrosszabb esetben azonos meccsszám esetén (azt hiszem, még idén pótolja mindkét csapat az elmaradt meccseket) az Atletico Madrid úgy lehet 6 ponttal előttünk a tabellán, hogy nem is olyan régen elvertük őket. Ezért nem/sem szabad  pontot veszítenünk, nemhogy kikapnunk.


Tippelde! 19:40-ig bátran legyetek bátortalanok ezzel a bő kerettel. Zidane úgy is túljár az eszeteken! 😀

Lehetséges vendég kezdő?


Bónusz: kommentben kérem majd fonetikusan kigyűjteni a bármely nyelven hallgatott meccsközvetítésből az alábbi játékos nevét: Unai Arietaleanizbeaskoa. Köszönöm!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!