Beharangozó La Liga Raulitás  

Ó? (Sevilla – Real Madrid)

vakáciÓ? Az élet egy szórakoztató játék. Ma az a Lopetegui intézheti el azt a Zidanet, akinek a maradékába belebukott, és most a francia is ennek az áldozata lehet a Sevilla ellen.

Először azonban olvassátok a másik alteregóm, José gondolatait.


Aki a 2000-es évek közepén is követte, szerette a csapatot, az tudja mit érzek most. Mostanában. Huzamosabb ideje. 2003-tól kezdve volt egy huzamosabb időszak, amikor egyszerűen pocsék élmény volt a Madrid meccseit követni. Nyomokban focit, időnként varázslatot tartalmazott, de nem volt kiegyensúlyozott és nem volt magas szintű a focink. Most is ezt érzem. Ehhez nem kellenek statisztikák, mert annyira egyértelmű a dolog. Az ukrán-brazil BL-csapat ellen sikerült kétszer ugyanúgy bemocskolni a címert. De lehetne sorolni a bőrnyúzó meccseket, nem csak a vereséggel végződőeket, hanem azokat is, amelyeken döntetlen vagy győzelem a jutalom. Aztán jött don Fabio és bár a játékunk minősége nem lett sokkal jobb, de a karakter felismerhető volt és a katartikus győzelmeink után minden madridista a világon elhitte, hogy ezt a csapatot NEM LEHET LEÍRNI, MERT A VÉGSŐKIG KÜZD. (Legalábbis spanyolhonban.) Most viszont… ez a csapat gyakran már az elején sem küzd.

Zidane egyszerűen elkoptatja a „döntő”, a „megérdemeltük volna” szavakat.

Nem. Nem minden meccs döntő. Vannak meccsek, amikor ki kell menni és jól meg kell verni az ellenfelet. Mondjuk négynullára. Nem lehet mindig ezzel takarózni/motiválni, hogy „döntő”.

Nem. Nem érdemeljük meg a győzelmeket, ha még a döntetlenre sem vagyunk jók olyan csapatok ellen, akiket egy Real Madridnak mondjuk négynullára kellene, minden gond nélkül verni. Otthon, idegenben, Ligában, BL-ben.

Parasztvakítás, pofabefogás.

Akik hozzám hasonlóan más bajnokságokat, más csapatokat is követnek, azoknak bőven van összehasonlítási alapjuk. Nem csak a top csapatok, de sok El-szintű csapatnak is nagyon markáns védjegyei vannak. Gyengébb keret, gyengébb játékosok, esetleg kevésbé ismert edző – mégis, a keret össztudása jobb, mint a miénk. Jelenleg.

Nekünk mostanra semmi nincs. Semmi pozitív.

Védjegyünk a nihill. A totális, grafitszürke középszerűség. Jelenleg teljesítményben a Real Madrid tucatcsapat. Olyanok vagyunk jelenleg – rossz példával élve – mint az elektronikus zene napjainkban. Mindenki pár napos slágert gyárt, kőkemény (irónia…) 140 BPM mellett. Aztán ha valaki végre valahára bemerészkedik egy feszes muzsikával 170 BPM környékére, máris érzi az ember a különbséget. A Realnál is így lennénk, ha lenne 3-4 olyan meccsünk egymás után, amikor nem a minimalista, „tutira megyünk” felfogással futnánk ki a gyepre (ami most már egyáltalán nem működik), hanem úgy, hogy „akkor focizzunk uraim”.

A BL-ben a statisztikánk is szürke. De az az agytompító, rád akaszkodó ködös szürkeség: a Real Madrid, a nagy Real Madrid 9 lőtt gól mellett pont 9 kapott góllal áll. Bwoah. (Forever Kimi!)

Persze, lehet azt mondani, hogy pesszimista, kritikus és antimadridista a hozzáállásom a csapathoz, csakhogy ez egyszerűen nem igaz. Mivel hiszem és tudom, hogy pontosan ismerem a Real Madrid jelentését.

A Real Madrid nem lehet középszerű.

A Real Madrid nem lehet minimalista.

A Real Madrid nem engedheti meg magának az önámítást.

Én ezért hallatom a hangom. Mert most ezek jellemzik a csapatot és kristálytisztán jelzem, hogy A REAL MADRID NEM IDE TARTOZIK.

Elég a mismásolásból. Megoldást kell találni a szintlépéshez. Most, igazolások nélkül.

Hiszem, hogy van rá megoldás. (Igen, ehhez kell a keret átalakítása is, de addig még hónapok vannak.)

Raulitás, visszaadom a karakterkészletet! 


Mit várhatunk?

Elsőként PTSD-t a sok beadástól. Ha te, kedves olvasó ki akarsz lépni a szombatból, akkor minden beadás után fogyassz el egy 4-5 centet a hozzád legközelebb eső, minimum 40% etil-alkoholt tartalmazó folyadékból, és garantáltan sikerül 17:00-ra.

Az is rendkívül sokatmondó lesz, hogy a csapat és az egyes játékosok hogy futnak ki a gyepre. És most nem az összeállításra gondolok, mert azt feltehetőleg egy részeg 5 éves is meg tudná jósolni.

Hazard, Fede és Ramos nem fog játszani és pénteken Mariano valamint Carvajal sem edzett a csapattal. Így a védelemben 3 variációs lehetősége van Zidanenak a Sahtar elleni meccshez képest. Mendy kezdetésében 100%-ig biztos vagyok, José nyakát rá. Ha mégis Marci kezd, akkor tudhatjuk, hogy Zidane is ki akarja már rúgatni magát, vagy csak nem bírja a másik kopaszt. Militao kezdhet Nacho vagy Varane helyett. Én kezdetném is, Zidane azonban nem tudjuk, hogy fogja-e. Jobb oldalon elvileg már játszhatna Bodri, de kétlem, hogy most bízna meg benne hirtelen, így Lucas kezdetése valószínű ott.

A Gladbach ellen már ott lehet Capi

A középpályán Öde, Kroos, Modric hármasból várok kettőt Caselele két oldalán. Hogy melyik kettő, az remek kérdés. Modric nonstop játszik 35 évesen, baromira kéne neki a pihenő, de tulajdonképpen ő tartja egyben a csapatot, így a következő héten sem hinném, hogy pihenhet.

Elől Benzema és Ase fixnek tűnik. Rodry meg Vini közül előbbi szolgált rá a játékra, szóval utóbbi fog kezdeni.

De akkor mi lesz sokatmondó?

A motiváció, a koncentráció és a kommunikáció

Zidane nem a Sevilla ellen fogja feltalálni a spanyolviaszt. Taktikában most sem lesz áttörés, ugyanaz a fos lesz tejszínhab nélkül, mint eddig. Az egyetlen, amin a francia most tud(?) változtatni, az a mentalitás.

A hírek szerint Ramos és Lukita a szerdai edzésen beszédet intézett a csapathoz. Egység, győzelem, Real Madrid ilyenek. Azonban a csapat egy része nem úgy tűnik, hogy meghalna Zidaneért. És végülis, miért is tenné? Ha én lennék Öde, Rodrygo, Vini, Jovic, Mendy vagy Militao miért is tenném? Egy új edzővel tiszta lappal indulnának, és lenne valós esélyük fejlődni és rendes játékidőt kapni.

A régiek egy részén sem látszik az akarás, a koncentráció. Varane soha nem látott szar formában Allegri gyere rá. Case a kovi után nem csinált semmi értelmeset. Benzema egy-két meccset leszámítva olyan szinten indiszponált egész évben, hogy az botrányos (majdnem annyira mint a játékpercei). Ase a sérülése óta azon az egy gólon kívül semmit nem csinált. Isco detto, csak ő sérült sem volt komolyabban. Marcelot meg már eleget fosoztuk, szóval ő most csak annyit kap, hogy még mindig teljesen értékelhetetlen amit produkál.

Az indokolatlan becsúszásokat edzésen gyakorolja, kiváló az edzői stáb munkája

Akik láthatóan küzdenek azért, hogy Zizou maradjon az a Modric, Kroos,  Carvajal, Lucas és Ramos. Az ő teljesítményükre idén nincs panaszom, sőt. Ramos még mindig vezér, és látványosan hiányzik a pályáról. Kroos bármilyen szerepkört kap, a meccsei 90%-án hozza az elvárható minimumot. És szomorú, hogy ez egy kiemelendő pozitívum. Lucas szokásosan hajt, de belőle ezt akkor is ki lehet hozni ha Poch/Allegri fölvesz egy Zidane maszkot és úgy bíztatja. Modric meg akkora tanár még mindig, amekkora nincs is. Idén egyértelműen ő a legjobb LM10 a ligában.

De.

Ez 5 játékos, aki csak mondja, hogy szereti Zidanet ÉS tesz is azért hogy maradjon. 5 a 25-ből. Ha ez az arány az elkövetkező héten nem változik. Azon a héten amikor Zidane munkája annyira veszélyben van, mint idáig soha, akkor az azt jelenti, hogy a keret 80%-a nem hajlandó tenni azért, hogy ő maradjon az edző.

Ha ez így van, akkor függetlenül a maradék 20% véleményétől fel kell állítani az edzőt. Mert a 80% ezután sem fog az edzőért dolgozni.

Mikor?

Ez egy remek kérdés, köszönöm Raulity magamnak. Hacsak nem valami ordenáré takonyfos eredmény születik ma, akkor semmiképp sem a Sevilla elleni meccs után. Ha kiesünk a BL-ből, akkor feltehetőleg utána. Viszont már most kell szólni az utódnak, hogy a Gladbach utáni meccs után úgy készüljön, hogy lehet, hogy másnap ő tartja az edzést.

Azt viszont mindenképp el kell kerülni, hogy az új edző nevéhez fűződjön a BL kiesés. Ez Zidane mocska lenne, az ő kezéhez tapadjon a csapat vére.

Egyéb offopic topic

Az új edző kérdéséről a nálam okosabbak majd beszélnek. Mondjuk a Sevilla meccs utáni Raulity vagy Sultan.

A Sevilla is elég rapszódikus idén. (Várj, ez nem is offtopic, de maradhat) Néha vannak teljesen wtf meccseik és eredményeik, máskor meg szervezetten és értelmesen játszanak. Nem az évezred meccse lesz ez, abban biztos vagyok. Vaclik, Acuna, Suso és Escudero nélkül lépnek pályára, de így is őket gondolom esélyesebbnek a győzelemre.

Bíztató dolgokat nem írnék, mert mindenkinek evidens, hogy saját maga miben bízhat. Aki Zidanet marasztalná, az abban, hogy működik a ZZ-Ramos-Modric magic és valami elindul a csapatban, ami segít kimászni a gödörből. Akik edzőváltásban bíznak, azok pedig abban, hogy nem működik a ZZ-Ramos-Modric magic és valaki elindul a csapatból, ami segít kimászni a gödörből.

Tippelde 14:30-ig itt vagy lentebb.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!