boritómm
Bajnokok Ligája Beharangozó Gwolf  

Élet-halál harc a túlélésért. Real Madrid – Inter

Sorsdöntő meccs előtt a Real Madrid csapata, amely a Bajnokok Ligája keddi játéknapján látja vendégül az Internazionale gárdáját. Csoport utolsóként nem lehet más célja a madridiaknak, mint a győzelem! Beharangozó.

Döcögő szekerek

Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy mindkét csapat beragadt a BL-rajtnál. Az Inter 2 ponttal serénykedik a csoport harmadik helyén, a Madrid mindössze 1 pontot tudott összekaparni. Kedvenceink a Sahtar ellen teljesen kilátástalan játékkal kaptak ki, de egyéni villanások révén sikerült kozmetikázni az eredményen,  és végül még a döntetlenhez is közel járt a csapat, de Federico Valverde találatát a VAR (jogosan) érvénytelenítette az utolsó percekben. A Borussia ellen a játék jobban nézett ki, de a madridiak sebezhetősége azon a meccsen is kiütközött. Marco Rose remekül felkészítette együttesét és kevés, de minőségi helyzetek kidolgozásával, sebészi befejezéseiknek köszönhetően egészen a 87. percig 2-0-s előnyben voltak, a végén azonban összeroppantak, és 2-2 állt az eredményjelzőn a meccs lefújásakor. A németekkel Conte csapatának is meggyűlt a baja, mert bár vezettek és domináltak a találkozón, a Gladbach hasonlóan hatékony volt, mint ellenünk, ráadásul fArturo Vidal még egy buta tizenegyessel könnyítette is a Borussia dolgát.  Lukaku-t viszont nem tudták feltartóztatni, így azt a meccset is a legvégén adta le X-re a Mönchengladbach. A Sahtar ellen azonban győzelmet érdemelt volna az Inter. 2 kapufa, üres kapus ziccer kihagyása Lautaro Martinez által, majd (szvsz) Lukaku szabotálása miatti jogos büntető meg nem adása kellett ahhoz, hogy 0-0 álljon a végén az eredményjelzőn.

Inter szezonja

Ez a két BL meccs elég jó képet mutat az idei Inter teljesítményéről. A játék, taktika, többnyire rendben, dominálni tudják a mérkőzéseket, azonban mégis bőszen hullajtják a pontokat főleg egyéni hibák (Handanovic, Vidal, Kolarov a főkolomposok), rossz helyzetkihasználás (a nem-Lukakuk a főkolomposok), vagy egyszerűen balszerencse miatt. Az, hogy ennek a mi az oka, rejtély, bár szerepet játszhat, hogy a Nerazzurik háza táján „most, vagy soha” hangulat alakult ki az átigazolási időszak után. Conte erre a bajnokságra tökéletesítette a keretét, kiegészítve a rendszerébe illeszkedő Kolarov-Vidal-Hakimi hármassal a nyáron, így gyakorlatilag minden adott, hogy legyőzzék a Juvét, hosszú idő után. Ez a kreált nyomás simán lehet, hogy béklyót köt a játékosokra. De ez legyen az ő bajuk.

Madridi esélyek

ZZConte
Conte és Zidane, egykori csapattársak, most edzőként először csapnak össze.

Már a Parma ellen sem számíthatott az Inter a legjobb csatáruk, Romelu Lukaku játékára, ugyanis a belga monstrum izomhúzódást szenvedett és azóta bizonyossá vált, hogy a Real Madrid ellen sem lesz bevethető. Érzékeny veszteség ez az Internek, hiszen támadójátékuk szerves része, hogy Lukakut keressék labdákkal, aki megtartja és folytatni is tudja az akciókat. Ez mindenképp növeli a Madrid esélyeit, ugyanis az Inter góljainak közel felét szerezte Lukaku ebben a szezonban. (17/7) Helyét Alexis Sánchez veheti át, aki bár nincs rossz formában, máshogy van hasznára a csapatnak, és az Internek alkalmazkodnia kell az új helyzethez.

Lukaku
Arcán az Interisták bánata

Másik sebezhető pont a kora miatt kicsit megkopott, lassú, valós posztja helyett a 3 védős rendszerben (kényszerből?) játszó, hibára hajlamos Kolarov lehet, amennyiben neki szavaz bizalmat Conte. Bastoni (21) bár fiatalabb, idén ő jobban teljesít ezen a poszton, ellene viszont a rutintalanság szólhat. Zidane rájuk küldheti Rodrygót, vagy Asensiót, lényegében mindegy, mert mindketten képesek lennének itt veszélyt teremteni, a mighty Lucas Vazquezzel karöltve. Én Rodrygónak szavaznék bizalmat a fhanszia helyében, mert Asensio teljesítménye idén nem csak a különböző meccseken, de meccsen belül is hullámzó. Ráadásul a brazil gyorsabb, és fegyelmezettebben zár vissza, ha arra kerül sor.

interlineup
Az Inter valószínűsíthető kezdője. A szokásos Contés 3-5-2, ill. annak valamelyik variációja várható. Mendynek résen kell lenni, hogy a Hakimivel felturbózott jobb oldalt semlegesíteni tudja. Ha Marcelo kezd… RIP

Hol nyerhet conte?

Van egy olyan stíluselem az Inter játékában ami nagyon nem fog ízleni a Real Madridnak, ez pedig az intenzív letámadás. Szeretik nagyon hamar visszaszerezni a labdákat, ezt pedig már láttuk pl. tavaly Guardiola ellen, hogy zavarba tudja hozni a fehéreket.

Agresszív letámadásukat szemléltető statisztika. PPDA = passes per defensive action, minél kisebb a szám, annál hatékonyabb a pressing. Ezek európai elit szintű számok. -Understat-

Varane, Casemiro a legnagyobb hibapont ezeknél, nem lennék meglepve, ha tudatosan készülne Conte őket csapdába csalni. ZZ, ha a védekezésben biztosabb KFC középpálya mellett teszi le a voksát, Casemiróék segítségére a labdakihozataloknál egyedül Kroos lenne, (meg Ramos) aki képes nyomás ellen futballozni, így, ha ez megvalósul és a német karmeistert ki tudják venni a játékból, azzal szintén bevinnének egy öklöst a Madrid győzelmi esélyeinek.

rmalineup
Bal oldalra Hazard-t tenném, aki tudná segíteni a kihozatalokat és a passzokban is jobb, mint Vini. Valverde helyett elképzelhető, hogy Modric fog játszani, így összeállhat a CKM, amit jelen helyzetben el is tudnék fogadni, mivel Lukita technikai tudása ezen a meccsen többet nyomhat a latba, mint Fede skillsetje.

tanulság

Zizou-nak olyan taktikát kell kitalálnia, ami túléli az Inter letámadását, azt kijátszva a feltolt védekezésre vezetett akcióknál a legsebezhetőbb idén az Inter. A Milan 2x is eredményes tudott lenni ellenük ily módon, egy ügyes lefordulás, illetve egy felgyorsítás ágyazott meg a kontráiknak (alább). A játékosoknak pedig az eddigi nyanya-tempós labdakihozatalok és támadásépítések helyett sokkal pengésebbnek, gyorsabbnak kell lenni. Így lehet keresnivalónk az Inter ellen.

 

Keret

convocatoria

Oszd meg a posztot, ha tetszett!