cover
Beharangozó La Liga Gwolf  

Délutáni alapozás – Real Madrid v Huesca

Szokatlan időpontban szombat (10.31.) délután 14 órától láthatjuk a Real Madrid újabb bajnokiját. Az ellenfél ezúttal az újonc Huesca. Ismerkedős beharangozó következik.

SD Huesca

A Huesca 18. helyen tanyázik a bajnoki tabellán 7 meccs után, első győzelmük még várat magára. 5 döntetlen mellett 2 vereséget benyeltek, azaz tavaly július 20-ig kell visszamenni, hogy megtaláljuk az utolsó olyan találkozót, ami után győztesként hagyták el a pályát. Igaz, olyan csapatok ellen döntetleneztek, mint a Valencia-Villarreal-Atlético Madrid. Végignéztem az összefoglalókat a meccseikről, ami alapján, azt tudom mondani, hogy akkor tud ez a csapat (viszonylag) jó eredményt elérni, ha sikerül nekik hibátlanul lehozni egy meccset, ugyanis hajlamosak hajmeresztő baklövésekkel elszúrni mérkőzéseiket.

huescadef
Cádiz ellen borzasztó védekezésből kapták az egyik gólt (képen), kapushibából a másikat. Továbbá, háromszor hoztak már össze büntetőt az ellenfeleknek.

Hadilábon állnak a gólszerzéssel, mindössze ötször zörgették meg a hálót, 10 gólt kaptak, ebben benne van a Sociedadtól idegenben kapott 4-es a legutóbbi fordulóból. Idegenben egyébként tavaly a másodosztályban katasztrofálisan szerepeltek, bajnoki címüket kiváló hazai mérlegüknek köszönhették egy kiegyenlített csatározás végén. A 42. (utolsó) fordulóban előzték a Cádizt, amely végig vezette az idényt.

Huesca Stílus, erősségek

Pablo Maffeo (23) egy olyan játékosuk, akire megéri odafigyelni. Jobb hátvéd a srác, a Manchester City akadémiáján pallérozódott. Onnan kölcsönbe adták a City fiókcsapatához, a Gironához, ahol 2 évet játszott, és szerzett spanyol élvonalbeli tapasztalatokat. Ezek után leigazolta a VfB Stuttgart, akik még hagyták a Gironában 1 évig, de mivel a katalán kiscsapattól Elchenték a feljutást a playoffban, idén úgy döntöttek, hogy inkább a Huescának adják kölcsön, hogy továbbra is az első osztályban fejlődhessen. Állítólag egy 2018-as Barca elleni meccsen annyira jól fogta Messit, hogy az argentin azt nyilatkozta, hogy Maffeo az egyik legkeményebb védő akivel találkozott eddig (FourFourTwo). Jó védekezése mellett előrejátékban is jeleskedni tud. Gyorsaságával és cselezőkészségével nagy hasznára van a Huescának.

 

Annak a Huescának, amely a low blockból kitörve gyakran fejezi be az akcióit beadással, Rafa Mir (23 éves) csatárukat keresve, aki 2 gólt már összehozott idén, tavaly pedig a másodosztályban 9 góljánál többet csak Shinji Okazaki (34 éves) szerzett. Utóbbit azonban sérülés miatt nélkülözniük kell majd a Real Madrid ellen.

okazaki
12 góllal tavaly Shinji lett a házi gólkirályuk a másodosztályban.

Real Madrid

A Mönchengladbach elleni BL meccs és a Benzema-Vini affér óta árad a pozitvitás a klubunk felől. Hazard a hírek szerint nem érzett semmilyen diszkomfortot a Borussia meccs után, így a Huesca ellen borítékolható, hogy pályára lép. A kérdés csak annyi, hogy kezdőként-e. Martin Ødegaard felépülése is jól halad, már a pályán edzett. Hazard egyébként kimondottan sexy gólt szerzett a tréningen és pocaknak nyoma sincs. Reméljük zökkenőmentes lesz a visszatérése.

Benzema és Vini a MARCA szerint megbeszélte az esetet, és teljes a béke. Zidane a pénteki sajtókonferencián pozitívnak titulálta a dolgot, mondván, ez azt jelenti, hogy a Real Madrid életben van. A Huesca elleni összecsapást egy döntőnek tekinti, így próbálja a COVID utáni miniszezonban bevált „minden meccs egy döntő” hangulatba hozni a csapatát. Kicsit viccesnek hangozhat ez, hogy a Huesca elleni hazai meccs egy döntő, de ha ettől jobban fognak koncentrálni a fiúk, részemről egye fene. Az eredmény függvényében kell majd tartalékolnunk az Inter elleni keddi BL-meccsre.

Döntőt játszunk, tudtátok?

miért fontos a meccs?

  • Hazard bejáratása
  • Egy nehéz novemberi hónap elé nézünk, amikor is meg kell mérkőznünk majd 2x az Interrel a BL-ben, a bajnokságban pedig a Valencia, Villarreal és a pokróc Alavés ellen kell majd helyt állni, így ez a mérkőzés egy jó felhozó meccs, alapozás (lásd: cím) lehet a nagyobb feladatok előtt.
  • Captain Obvious: Ugyanúgy 3 pontot ér mint a Barca ellen, és ha komolyan gondolkodik a csapat a címvédésben, akkor nem lehet kérdés a győzelem.
  • Mert ha a blog oldaldobozában lévő Zidane-kerékből a „szenvedés” szót tartalmazó mondatot kipörgetők lesznek a nyertesek a meccs után, akkor illendő lenne elgondolkodnia Pérez papának Zidane jövőjéről. Ezt a Huescát gólokkal kell verni.

TippeldE -Ne felejtsétek, hogy 14 órakor a meccs, töltsétek ki délelőtt.

Real Madrid kerete, Mariano hosszú idő után feltűnik.
Huesca várható kezdő

UPDATE: Puerto kérdése a tippeldével kapcsolatban

puertozz
<3

via GIPHY

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!