Beharangozó La Liga Madridi Tippelde Jose  

Veretlen október: az első lépés

Ma délután 16:00 órától kedvenceink megfogyatkozva néznek szembe a Levante csapatával utóbbiak otthonában. A veretlen szeptembert követhetné a veretlen október is! Sikerrel vesszük ehhez az első akadályt?

Lehetne ilyen sima a meccs?

Zidane és a srácok szeptemberi teljesítményéről pöpec anyagot dobott össze Nektek Berto (alias Statman), amit ide kattintva tudtok (újra) elolvasni. Igazság szerint ebben az anyagban minden benne van a csapatunk nem csak múlt havi, de a jövőre nézve a várható játékáról is.

Mi vagyunk a ‘hibaminimalizálórealmadrid’. Ez pedig előrevetíti, hogy továbbra is fehér holló lesz a látványos, domináns, erőtől duzzadó játék.

Persze a hibákat nehezebb lesz ma minimalizálni, hiszen veretes a névsor a maródiak oldaláról: Kroos, Militao, Carvajal, Odriozola, Hazard. No és persze Mariano. A csapat forgáspontja és a komplett jobbhátvéd szekciónk off. Biztató.

Tehát jöjjenek az opciók: Marcelo balos, Mendy jobbos, szurkoló szívhez kapós. Another option, right now! Mendy balos, Nacho jobbos, szurkoló bizalmatlanul hümmög, mertháthogyugye Nacho bármennyire is fiatal még mindig a tévés szakik szerint, azért lassan 3 éve adós a megbízható teljesítménnyel bármely poszton.  A jobb oldalra meg még lassú is.

Van még egérút? Há’persze! Mendy balos, LV17 jobbos, szurkoló visítva nyerít hol fájdalmában, hol kínjában.

De ennyi remek lehetőség után lépjünk feljebb, mint Ramos az összes, általa lelopott labdával. No Kroos, no de akkor ki és hogy? Casemiro és Lukita? Előtte akkor brazil1-norvégszöszi-brazil2?

Ehm… what about Jovic ismét kezd Benzemával? Össze kell érnie a párosuknak és azt már láttuk, hogy mennyit jelent egy játékosnál, ha zsinórban kezdhet egymást követő meccseken és kvázi ez az edzői bizalom lenyomata. De most nem is Jamesről és az Evertonról akarok beszélni.

Zárjuk rövidre, mert nyilván én tudom a világon a legjobban, hogy mi lenne ma a nyerő kezdőnk! (Ezt a mondatot bárki kimásolhatja és használhatja a kommentjében.)

Kurta-Vaskéz (kell a sebesség)-Ramos-Varane-Mendy- Casemiro-Fede-Modric-Isco-Benzema-Jovic

(Kommentben persze Ti jöttök, na meg a Tippeldében.)


Levante 2020/21

A legutóbbi egymás elleni meccsünk:

Ahh, ahogy elkezdték ezt az idényt a Valencia ellen idegenben… Látványos, gyors, tudatos, gólérzékeny. Igaz, mindig, de tényleg mindig viszonyítási rendszerbe kell helyezni a dolgokat! Az a Valencia azt se tudta, hogy merre van arccal. Azóta ők sokat fejlődtek (mert nekik már csak a növekedés maradt, ennél jobban nem nagyon tudtak volna elkorcsosulni), a Levante meg a saját szintjén tudja továbbra is a látványos, gyors, tudatos, gólérzékeny játékát játszani.

Amint egy nem azonos súlycsoportú ellenféllel szemben kell teljesíteniük, a Levante sündisznó pózba gubózik, ellencsapásban bízna, azaz kontrázna. Ez még működik is egy lassan játszó, erős csapat, kiváló egyéni játékosok ellen.

De például egy gyorsan, dominánsan játszó, erős csapat, kiváló egyéni játékosok ellen erre képtelen. Lásd: a Sevilla ellen a teljes meccsen 3 alkalommal lőttek kapura, ezek közül egy talált kaput. Mindezt az első félidőben. A második félidőben a Sevilla az edzőpályáig nyomta hátra a Levantét, akik egy teljes félidő alatt képtelenek voltak egyáltalán lövésig jutni!

Szóval itt a milliós kérdés: a Real Madrid ma képes lesz gyorsan, dinamikusan és DOMINÁNSAN játszani? Ha igen, akkor nem lesz gond. Ha nem, akkor mormoghatjuk, hogy: in Courtois we trust, we f*ckin’ trust, weeee f***ckin’ truuuust! Mert jönni fognak a kontrák, ha lassan és nem dominánsan játszunk. Itt azért tisztázzuk, hogy a steril labdabirtoklás nem egyenlő a domináns játékkal.


A személyes tippem egyébként ennyi: az 1-2-től a 3-1-ig bármelyik eredményt bele tudom ma látni a meccsbe. Mi nehezen fogunk két gólos, vagy annál nagyobb különbséggel nyerni; azonban hátrányban hamarabb kapjuk be a 3. gólt, mint szerezzük meg az egyenlítőt.


Tippelde: Adjátok le minél hamarabb, mert nem tudom, mikor van az űrlap zárása! Ne totojázz, mint Vini a kapu előtt!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!