Visszatérés (Osasuna – Real Madrid)

A Real Madrid igen nehéz ellenfél ellen (pontokat vesztett idén itt a Barca, Vale, Sevilla hármas is) szerzett fontos győzelmet az Osasuna ellenében. Nézzük mik tértek vissza!

Visszatérés a formához

A csapat, polkorrekten fogalmazva is rendkívül gyengén kezdett. A hazaiak nagyon intenzív letámadása folyamatosan zavarba hozta Zidane fiait. Ezek után a szélsők egyből beindultak az ellenfél támadói a védelem mögé, amiből az első 4 percben 3 helyzetet is ki tudtak alakítani. A madridiak az első negyedórában helyzethez sem jutottak. Ezen időszak végén viszont egy gólt is sikerült kapni. Egy hazai szöglet után Unai verte meg Casemirot, és fejelt Kurta hálójába. A gól után sem találta a helyét a csapat a félidő közepéig. Ekkor sem a saját érdemeknek köszönhetően, hanem az Osasuna érezhetően visszavett az intenzitásból, hiszen a korábban diktált magas tempót nem lehetett volna bírni a meccs végéig.

A madridi csapat ekkor kapott egy lélegzetvételnyi helyet és időt és sikerült összeszedni a csapat játékát, legalább a saját kapujuk előtt. Támadásban azonban hiányzott a kreativitás, a két támadó (Bale, Benzema) elszigetelt volt a csapat többi részétől. Isco ekkor még nem tudott varázsolni, Fede nem volt tényező. Összesen tehát Modric és a két szélsőhátvéd megindulásai jelentettek veszélyt. Aztán a semmiből érkezett két gól. Egy flipperezés után Bale tört el egy lövést, ami így Iscohoz került és ezt a spanyol egy gyönyörű, de nehéz mozdulattal lőtte a kapuba. 5 perccel később pedig már vezetett is a Madrid. Egy okos szöglet utáni kombinációban Case fejelte vissza a labdát a hosszúról egyenesen Ramos kobakjára.

Visszatérő nyugalom

A második félidő már kevesebb eseményt tartogatott. Néhány kósza helyzet volt mindkét oldalon, de a csapat Isco vezérletével remekül kontrollálta a mérkőzést. A 70. percben jött Lucas Bale helyett. Az Osasuna ekkortájt ismét elkezdte fokozni a nyomást, ami néhol nehéz helyzetbe hozta a madridiakat. Érezhető volt, hogy amelyik csapat a következő ütést be tudja vinni, az mentális fölényt tud szeretni a másik csapat fölött. Ez a csapat végül a Real Madrid lett. Benzema okos letámadása után labdát szerzett, amit Modricnak tett le. A horvát visszatette a beinduló francia elé, aki 1-1-ben vihette a védőre a labdát. Kedvenc videósunk okosan kivárta, hogy Lucas felérjen vele, és a spanyol elé tálalt, aki higgadtan fejezte be az akciót.

Ekkor már Isco helyett Vini volt a pályán, és nem sokkal később a gólpasszos Karim helyett Jovic érkezett friss embernek. A csapat érezhetően akart még egy gólt rúgatni valamelyik cserével, és ez végül sikerült is. Fede tálalt remekül a szerb elé, aki kapásból ballal a léc alá varrta a bőrt. A meccs végén még láthattunk egy nagy hazai felsőlécet Inigo Perez révén. Ezután vetett véget a küzdelemnek a bíró, 4-1-re nyert a Real Madrid!

A Real Madrid két Luka pacsizik

Visszatérő bírói teljesítmény

Jesus Gil Manzano már számos alkalommal nyújtott rossz teljesítményt, és ma is lehetett számítani rá ebben a VAR szobában ülő társakkal együtt. Vissza se nézetett egy tizenegyesgyanús esetet Modric ellen. A vendégek egy nagy helyzete előtt Iscot látványosan felborította egy hazai játékos, de a síp ekkor is néma maradt. Fede és Lucas is kapott egy-egy nyújtott lábas becsúszást, azonban mindkét esetben nagyon gyenge ítéletet hozott. Fede esetén a védő csak sárgát kapott, pedig a labdához köze sem volt, viszont baromi sérülésveszélyesre sikerült a mozdulat. A Lucast felrúgó pamplonai pedig még lapot sem kapott.

Visszatérő welszi lócitrom

Lehet megsérülni. Lehet formán kívül játszani. Lehet sz@rul játszani. Ez mind benne van a játékban. A legtöbb játékos átmegy az ilyen fázisokon a karrierje során, és bár a szurkoló nem örül, de el kell fogadja ezeket, mert ezekről sokszor nem tehet a játékos. Ilyenkor le kell hajtani a fejét, és a belét ki kell dolgoznia az embernek, mert ez viszont teljesen rajta múlik.

Bale nem ezt teszi. Lazázik, látszik, hogy nem teszi oda magát, a párharcokba nem megy bele. A labda nélküli mozgása bágyadt kocogásból áll, és minden mozdulatán látszik, hogy nem érti meg magát a társakkal. Több olyan beindulási lehetősége volt, amikor létszámfölénybe kerülhettünk volna egy jó passz után. Ezeket többnyire egyhelyben állva mozizta végig. Ezt a kommentek közözz is észrevvettétek, itt egy remek válogatás (thx. gwolf). Lehet, hogy jól érzi magát Madrid városában, de ehhez nem kell az unott fejét néznünk havonta egyszer a pályán. Mindent köszönünk, amit a csapatért tettél a korábbiakban, de most már ideje lenne eltávoznod a csapatból.

Bale legjobb szándékos megmozdulása a meccsen az volt, hogy beállt helyette Lucas

Visszatérő jó teljesítmények

Kurta néhány alkalommal szépen védett és lábbal is jól avatkozott játékba. A gólról nem tehetett, jó meccse volt. A védősor a meccs első 20 percét kivéve jól funkcionált. Külön kiemelné Mendyt, aki, ha Isco nem lett volna ilyen jó, akkor a meccs embere címet is megkapta volna tőlem. Rengeteg futás, még több munka. És ma támadásban sem volt elveszett.

Case és Fede volt már jobb. A brazil a hazai gól előtti hibáját jóvá tette egy szép gólpasszal, de még kicsit bizonytalannak éreztem. Fede a meccs nagy részében eltűnt. Lukita dinamikusan és jól játszott, nem rajta múlt az sem, amikor nem ment a csapatnak. Benzema az első félidőben teljesen vakon volt, de a másodikra feljavult, és gólpasszával megelőzte CR-t a klub vonatkozó listáján (forrás: transfermarkt.com). A cserék közül Vini nem tudott igazán kibontakozni, Lucas kapcsán pedig a gólján kívül nem sok minden jut eszembe. Ez azonban nem jöhetett volna jobbkor, így jár a pacsi. Jovicnak ez a gól rengeteget jelenthet. Nem egy tap-int passzolt be, hanem egy technikailag nehezen kivitelezhető, gyönyörű gólt lőtt. Innen is szorítunk, Luka!

Visszatérő király

Isco ma amilyen rosszul kezdte a meccset (a 20. perc környékén azt írtam föl, hogy nem tudom, hogy ő a rosszabb vagy a ló), ehhez képest a csapat legjobbjaként zárt. A meccs elején még inkább a vonal mellett dolgozott, de ahogy ZZ felszabadította a vonal fogságából úgy nyílt ki a srác. A labdát nem lehetett elvenni tőle, a gólja baromi nehéz és még annál is fontosabb volt. Emellett védekezésben folyamatosan azt tette ami a feladata volt: ha kellett presszingelt, ha kellett becsúszott, ha kellett a saját 16-osa magasságában zárta a területet. Egy ilyen Iscot bármikor szívesen látok a csapatban.

All hail the King!

Összegzés

A Soci elleni bukó után különösen fontos volt ma nyerni. Ha döcögősen is indult, de sikerült ezt hozni. Így újdonsült önbizalommal mehetünk bele a szezon egyik legfontosabb szakaszába (BL csörte a City ellen és március elején a Klasszikus), ahol könnyen eldőlhet, hogy a még megnyerhető 2 trófeából hányat sikerül behúznia Zidane fiainak. Jövő hétvégén folytatjuk, Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!