Copa del Rey Összefoglaló gwolf94  

Zaragoza – Real Madrid: Sima négyes

Könnyed meccsen 4 gólos sikert aratott a Real Madrid a Zaragoza ellen. Összefoglaljuk a meccset, amennyire lehet.

A meccsről:

Nagyon nehéz dolog erről a meccsről összefoglalót írni. A beharangozóban említettem, hogy a Zaragoza kezdője sokatmondó lesz. Végül, Suárez nem kezdett, de a gála csapatukból is többen hiányoztak. Játszott a 38 éves Linares csatárként, akinek ez egyfajta nyugdíj előtti hála-ajándék lehetett. A Real Maridnak csak egy hangyafinggal kellett komolyabban venni az összecsapást az elején, hogy gyorsan 2 gólos előnyre tegyünk szert, lezárva ezzel a lényegi kérdéseket. Az első gól egy kis szögletkombináció eredménye volt, ahol Kroos volt a gólpasszos, de Vinicius szépen engedte a labdát át a lába között, hogy a hosszún Varane teljesen üresen vághassa be. Második gólnál szintén Kroos volt a főszereplő, egy Vini szóló és labdavesztés után vissztámadott, labdát szerzett és Lucasnak passzolt, aki szépen külsővel tekerte a hálóba. A meccs itt lényegében véget ért, de azt is mondhatnám, komolytalan lett, amit mi sem jelzett jobban, mint Ramos felrohangálásai. Ezt 2 szituáció alkalmával csinálja Capi, akkor, ha ég a ház és menni kell a gólért, vagy ha szimplán csak gólt akar szerezni, és megengedheti magának. Most az utóbbi történt. A jó hír, hogy a Tico elleni hétvégi csörte előtt, ez a meccs semmit nem vett ki a csapatból. Durvulásra nem számítottam, azt is említettem a beharangban, de arra sem, hogy senki még csak lapot sem fog kapni a meccsen. Tényleg laza focizgatás zajlott. A meccsről ennyit, innentől egyes játékosok teljesítményével folytatódik az összefoglaló.

Sragi is mindent megtett, hogy szétjynxelje. Ahogy ezt leírta, jött a második gólunk 😀
Jó teljesítmények:

A Real Zaragoza publikuma: Szívmelengető volt látni, hogy 4-0-nál is mennyire támogatják a csapatot, remek hangulatot keltettek, le a kalappal előttük. Ünnep volt nekik ez a meccs. Várjuk őket az első osztályban egy komoly focimeccsre!

Kroos: Mint említettem 2 assziszttal már az első félidőben kitűnt. A mérkőzést 111 labdaérintéssel, 3 kulcspasszal zárta, és a szokásos precizitását hozta, 95%-al passzolt. MOTM.

Vinícius: Őt is lehet dicsérni, ezúttal támadásban és védekezésben is hasznosnak bizonyult. Félidőben már 5 labdaszerzést produkált. Végre gólt is tudott szerezni, nem idegeskedte el, szépen elpöckölte a kapus mellett.

Brahim: Újabb remek meccs, Benzema góljában kulcsszerepet játszott, gyönyörű passzal ugratva ki Carvajalt, aki be tudta tenni középre. Mikor szerepet kapott ez a srác (beleértve tavaly is) nem igazán lehetett szidni. Reméljük többet mutathat magából a szezon hátralévő részében.

Areola: Beugró kapusként újra nem okozott csalódást. A 3 zaragozai kaput talált lövésnél magabiztosan hárított. Nála is azt érzem, mikor játszik, mint Militaonál. Nem aggódom, hogy hibázni fog-e.

Lucas-tól én nem láttam extrát, de Realantos nagyon dicsérte. Meg Zidane is szerelmet vallott neki a meccs után: “The important thing is what I think of him. He has my full support, I believe in Lucas because he is also a lovely boy who gives everything on the field,” Zidane said. Ám legyen.

Gyengék:

Marcelo: Újabb borzasztó Marcelo meccs, védekezésben és támadásban is Vinícius ellopta tőle a showt a bal oldalon. Néhány labdaérintése disasterclass kategória. Jelen állapotában egyetlen csapat ellen sem lesz hasznos a jelenléte, ilyen meccseken, ahol elbírja a csapat, akkor nem hátrány legalább. Ahogy José mondta, remélhetőleg minél hamarabb változik valami, mert nem ilyen befejezést érdemel a második számú kapitányunk.

Jovic: Nagyon gyenge teljesítmény. 16 labdaérintést hozott össze 73 perc alatt. Benzema a hátralévő idejében ugyanennyit + gólt. A legelkeserítőbb a srác testbeszéde nekem még mindig. Nyoma sincs annak az önbizalomnak, amit próbált sugározni a szezon elején, és ami engem annyira megnyugtatott hosszú ideig. Feje szegetten, életlenül focizott, kerülte a játékszitukat. Egyelőre nehéz megfejteni mi állhat a háttérben. Tény, hogy peches is volt a szezonban és több gólt elvettek tőle (jogosan általában), illetve a társak sem úgy keresik, de teljesen idegen test a csapat játékában jelenleg. Tegnap már azokat a befutásokat sem firtatta, amiket eddig nem nagyon kapott meg. El sem indult inkább. Brahim beállásánál a kettejük közti kontraszt majdnem kiütötte a szemüveglencsém. Brahim volt a pengeség, az élet, míg Jovic egy árnyéka a frankfurti önmagának. Továbbra is tartom, hogy adjuk meg neki a perceket, de valami csapatpszichológust ráküldenék, biztos ami biztos.

James: A tegnapi meccs „feketelistájáról” talán rajta látom legjobban, hogy, vissza tudna találni a formájára elég hamar. Sajnos, jelenleg csak nyomokban emlékeztetett a szezon eleji Jamesre. Így is produkált 1 gólpasszt Vininek. Valószínűleg epizódszerep és egy nyári transzfer vár rá.

Valverde: Gyenge meccset fogott ki, de nála fontosabb, hogy a Tico-ra pörögjön fel. Ő egy olyan játékosnak tűnik, akit hajt a tét és a nyomás. Na tegnap nyomás nem volt, tét is csak Varane góljáig.

Giffoglaló:

Zidane, mikor meglátja Lucast:

Mi, mikor meglátjuk Lucast:

Marcelo rossz labdakezeléseit látva:

Jovic vehemenciája és formája

Kroos, a “diesel tractor” szerepe a csapatban, kapcsolata a játékkal és játékostársaival.

Zaragoza szurkolók a 0 és 90. perc között.

A Madrid és a Zaragoza játékosai, mikor megegyeztek, hogy nem nehezítik egymás életét a hétvégi fontosabb bajnoki előtt.

<iframe width=”110″ height=”200″ src=”https://www.myinstants.com/instant/hala-madrid/embed/” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

http://<iframe width=”110″ height=”200″ src=”https://www.myinstants.com/instant/hala-madrid/embed/” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

Oszd meg a posztot, ha tetszett!