Beharangozó Copa del Rey Gwolf  

Unionistas vs Real Madrid – Felejthető továbbjutás

Salamancában fogadta az Unionistas a Real Madridot. Felejthető mérkőzés volt számunkra, de az Unionistas drukkerei biztosan nem felejtik egy hamar, hogy vendégül láthatták a világ legsikeresebb klubját. Na, de mi történt a meccsen? Foglaljunk össze.

Unionistas

Jó volt látni, hogy az ígérteknek megfelelően az Unionistas részvényeseinek sikerült megoldani a problémákat a pályával. A meccs előtti napokban a salamancai havazás nem könnyítette meg a dolgukat. A világítással sem volt gond, a drukkerek pedig végig nagy elánnal szurkoltak a meccsen, ez a 4000 ember jobb hangulatot teremtett mint a szaúdi spanyol szuperkupán a 40000 drukker. Örülök, hogy volt olyan kommentelőnk, aki ezt is észrevette (Caselele), nem csak azt, hogy a pálya minősége nem a megszokott színvonalú és a kameraállás is a stadion limitációi miatt olyan volt, amilyen. Panaszra oka a Real Madridnak nem lehet, max az úri drukkereknek. A meccsen az Unionistas játékosai próbálkoztak böcsülettel, 10 lövést eresztettek meg Areola kapujára, nem durvultak és egy nagyon szép gólt is lőttek. Jár nekik a gratuláció, és egy kalappal nekik a bennmaradásért vívott harcban. Innentől a Real Madrid lesz a téma.

Kezdő

Zidane egy olyan kezdőt küldött fel a pályára, ami elsőre furán hatott, ám belegondolva egy kicsit, rá lehet jönni a mester logikájára (más kérdés, ki mennyire ért ezzel egyet, én a tegnapival nem értettem).  A legfontosabb, hogy Benzema kezdett Jovic helyett, ami egyértelmű üzenet a szerbnek, hogy beépítésről ne nagyon álmodozzon ebben a szezonban, a játékpercei csak és kizárólag Benzemától fognak függni. Kisebb kihagyás után jobbnak látta Zizou, ha Benzema lábait járatja be, ami védhető döntés olyan szempontból, hogy a legjobb góllövőnket akarja meccsbe hozni, de Jovic pókerarca nem ettől fog mosolyra fakadni. Kezdett még a klub által eltartott James és Bale is, valamint Casemiro-Valverde jelölése mutatta, Zidane nem szeretne csúnya meglepetéseket.

A meccs

Röviden összefoglalva: Felejthető mérkőzésen, a lehető legminimálisabb erőfeszítéssel sikerült 1-3-ra megnyerni ezt az összecsapást. Első benyomásom az volt, hogy jól álltunk a meccshez, de ehhez valószínűleg kellett az is, hogy frissen megtapasztaltam milyen az amikor egy csapat borzasztóan áll bele a meccsbe. Megnéztem ugyanis a Barca ibizai tragikomikumát előtte, ahol a katalánok a szerencsének és Griezmannak köszönhetik a továbbjutást. A Real Madrid esetében azért nem erről volt szó, annyira mindig pörögtünk, hogy ne kerüljünk bajba. Az összefoglalást ezúttal 1-2 játékos kiemelésével folytatom.

Bale

Miért van még itt? Első perctől idegenül mozgott a pályán, mint aki ott sem akar lenni. Labdaérintéseiről leginkább Khedira skillsetje ugrott be. A vezető gólt ő szerezte, egy nagy salamancai védelmi hibát követően. A szerkesztői chatben gonosz módon feltettem a kérdést, hogy a kollégák szerint meddig bírja a kiképzést ezen a pályán Bale? Hát 55 percig bírta. Állítólag rúgást kapott a bokájára. Quelle surprise, mondaná Zizou.

Marcelo

A másik feketelistás. Soha ilyen rosszul nem láttam játszani. Nem volt jó labdaérintése, az Unionistas gólja is a lelkén szárad. Rossz volt nézni tényleg. Akkor is lefelé lógott volna ki, ha mezt cserél valamelyik Unionista játékossal. Marcelo esetében is közeledünk afelé, mint anno Casillasnál. („Stay long enough to be the villain…” ) A Sevilla ellen már halk füttyel jelezte a Bernabéu, hogy ez így nem lesz oké.

Zokon is vette a cseréjét akkor, sírva fakadt.
Az üde fénypont: Brahim Diaz

Vajon, ha Bale nem sérül meg, mikor jött volna be? Bejött volna? Nem biztos. Őt érdekes módon nem zavarta meg a gyep minősége, amikor beállt harcolt, cselezett (sikeresen, nem úgy mint Vinícius), és két gólban is főszerepet vállalt. A második gólja, ami beállította a végeredményt, egy kifejezetten szép egyéni akció eredménye volt. Láthatóan nem törte meg a srácot a mellőzés, a bajnokságban játszott 17 (!) percénél jóval többet érdemelne. Még mielőtt valaki nagyon megörült volna, hogy ezzel talán felkeltette Zidane figyelmét, a kopasz Mester gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Meccs után azt nyilatkozta, hogy nagyon örül Brahim játékának, de mindenkinek meg van a helye a csapatban és az ilyen meccsek nem változtatnak semmin. Elszomorító. Az újdonsült kölcsönadásért felelős részlegnek inkább vele kellett volna foglalkoznia, mint Odriozolát kölcsönadni.

Az új kupaformátum

Az új Copa del Rey lebonyolítási rendszer véleményem szerint jól debütált. Így, hogy egy meccsen dől el a párharc a kis csapatoknak is nagyobb az esélye, és több izgalmat ad a meccsekhez, láthattuk ezt a Barca meccsén, de az Unionistas egyenlítő gólja után a Real Madrid is megérezte a bajt és feljebb kellett kapcsolni. Nincsenek felhajigált B-C csapatok, ami a kupa értékéhez (ami így sem túl nagy) hozzáad.

Zárszónak jöjjenek a gifek

Jovic és Vinícius kapu előtti formája:

Bale:

Madridisták mikor Marcelóhoz kerül a labda:

Militao, amint megpróbálnak ellene párharcot nyerni:

Brahim cameoszerepe

Játékosok a zuhany alatt meccs után:

Meccs előtt Piojo az Unionistas kapitánya nyilatkozta, hogy van, hogy elfogy a meleg víz a vendég öltözőben… A cserfes Bale nem véletlenül ment le hamar…

Oszd meg a posztot, ha tetszett!