Országos egyes (Real Madrid – Espanyol beharangozó)

Real Madrid - Espanyol beharangozó nyitókép

Szombaton folytatja a bajnoki címért indított hadjáratát kedvenc alakulatunk, mégpedig a ligautolsó ellenében. Real Madrid – Espanyol párharc a bajnokság 16. fordulójában, beharangozunk.

Most már kétség nélkül állítható, hogy kedvenceink rátaláltak a helyes(nek tűnő) útra. Az új vezér, Hazard nélkül is sikerült legyőzni az évek óta a liga egyik legkellemetlenebb ellenfelének számító Alavest. És ami még talán az eredménynél is fontosabb, a játékban is felfedezhetők olyan elemek, amelyek előrelépésről árulkodnak.

Látni kell viszont azt is, hogy nem minden rózsaszín: Eden kiválásával a támadójáték esetlegessé vált, és igen valószínű, hogy egy komolyabb ellenfél ellen nem elég az, amit nélküle meg tud valósítani a pályán a Madrid.

Hogy ez a hétvégén a lehető legkevesebb fejfájást okozza nekünk, arról a sorsolás gondoskodik. Az az Espanyol érkezik ugyanis a Bernabéuba, amely egyrészt óriási válságban van, másrészt pedig a korábbi években sem igazán nehezítette meg a dolgunkat egy-két kivételes esettől eltekintve – hogy ezt a két klub közötti kiváló diplomáciai kapcsolatnak, vagy a közös nagy ellenfélnek köszönhetjük-e, azt mindenki döntse el maga. De álljon itt egy beszédes adat: Ancelotti érkezése óta(!) egyetlen meccsen tudtak pontot szerezni ellenünk, Zidane első regnálásának utolsó ellenük vívott találkozóján tartották otthon a három pontot egy igencsak tartalékos Real ellenében.

Espanyol

espanyol keret
Nini, egy ismerős cséká!

Miért is mondom azt, hogy válságban vannak?

Ugyan az korábban is megesett velük, hogy a bajnokság ezen szakaszában az alsóházban tanyáztak, de mindig is stabil bennmaradónak számoltuk őket. Ezzel szemben idén már az első 15 meccs után 5 pontnyira vannak a biztos bennmaradást jelentő 17. helytől, és csak a Leganes bír náluk is rosszabb mutatóval. Meglepő módon a hazai teljesítményük az, ami lehangoló, nyolc meccsen egyetlen pont a Cornellában. Lehet, hogy örülnek is, hogy most a Bernabéuban kell játszaniuk…

Mindent elmond a csapatról, hogy az Európa-ligában az emberhátrányban játszó Fradi ellen az utolsó pillanatban tudtak csak egyenlíteni. Előre is elnézést minden zöld-fehér szimpatizánstól, de az a tény, hogy egy top5 bajnokságbeli csapat egy a futballtérképen leginkább csak a régmúltja miatt szereplő egyesület ellen csak erre képes, az kiábrándító (ha erről nektek más a véleményetek, akkor kommentben jelezzétek).  Múlt héten, az Osasuna ellen pedig úgy kaptak két gólt, hogy az ellenfél már csak tíz emberrel volt a pályán…

Nem sok meccsüket láttam idén, talán a két FTC-párharc mellett egy bajnokijukba pislogtam bele, de nekem ebből az szűrődött le, hogy hiányzik egy vezéregyéniség a játékosaik közül.

Régi ismerősként köszönthetjük Hókuszpókot és a Kalózt, azaz Diego López és Granero is a keretük tagja, és minden valószínűség szerint pályára is lépnek majd ellenünk.

LopezGranero
Reméljük, ellenünk is hasonló kifejezés lesz majd az arcukon

Hazai pálya

Rátérve kedvenceinkre, a fentebb leírtakon kívül talán annyit kell még megjegyezni, hogy Marcelo, Hazard és Bale sem bevethető. Meglátjuk, mindenesetre ha Zidane-nak van egy kis sütnivalója, akkor vagy a Clasicóig nem szerepelteti az egy sárgára az eltiltástól levő Casemirót, vagy már holnap “összehoz neki” egy kártyát, hogy a Valencia elleni meccsen pihenjen a Barcára.

Ráadásul épp a holnapi ellenfél talán lehetőséget nyújthatna arra is, hogy lehetőséget kapjanak az eddig kevesebbet játszók. Odriozola, Militao, Vinicius, Brahim, Jovic, de még akár Nacho is említhető.

Real Madrid keret

Az mindenesetre biztos, hogy a Madrid a találkozó esélyese. Bármi, a győzelemtől eltérő eredmény csalódást jelentene. Az én egyetlen kívánságom: legyen meg a három pont. Persze nem fogok haragudni, ha ehhez szép játék és sérülésmentesség is csatlakozik.

A mérkőzés szombaton 13 órakor kezdődik (ha minden igaz, ez az utolsó ilyen szieszta-meccs az évben). Megtekintését a Spíler2, vagy az oldaldobozunkban leírt segédlet alapján elérhető streamek segíthetik.

Tippelde (11:30-ig):

Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!