Beharangozó La Liga Raulitás  

Eibar-meccs, ezúttal Elcheszett szóvicc nélkül (Real Madrid – Eibar)

A Leganes elleni gála után múlt héten egy jó játékkal, de rossz befejezésekkel tarkított Betis elleni meccset láttunk a hétvégén. A hét közben ezúttal a BL-ben szórta meg magát Zidane csapata a Galata ellen, most pedig következzék egy meccs az eddig felemásan teljesítő Eibar ellenében.

Jósda?

Elég nehéz az idei szezonban megjósolni a Real Madridot. Akár a csapat összeállítását, akár a játék képét, akár a végeredményt. A csapat jósolhatóságának íve azonban mindenképp kecsegtetőnek tűnik.

A szezon elején mindhárom teljesen megjósolhatatlan volt. A csapat összeállítása, a védekezés minősége és a játék képe is teljes mértékig esetleges volt. Biztosan mindenki emlékszik a Celta elleni meglepő dominanciára, a Valladolid és Villarreal elleni szenvedős döntetlenekre, vagy a PSG elleni szopórollerre.

Aztán szeptember második felére kicsit stabilizálódni látszott a helyzet: 3 kapott gól nélküli meccs, elég komoly erőt képviselő ellenfelek ellen (AtMa, Sevilla, Osasuna). A csapat képe is formálódni látszott, Zidane úgy tűnt, hogy rátalált valamiféle megoldásra, minimum védekezésben, azonban a támadójáték esetlen volt.

Aztán következett újabb 3 meccs. A Brugge elleni tragikomédia, a meglepően jó Granada elleni win, és a Mallorca elleni vereség. Itt megint úgy tűnt, hogy nincs meg a csapat, nem találják a helyüket és a koncentrációjukat a játékosok, Kurta sérülése és bénázása, Areola bizonytalansága, a szélsőhátvédek rossz teljesítménye mind kellett ehhez.

Aztán érkezett a mostani 4 meccses kapottt gól nélküli sorozat, benne 3 győzelemmel (Galata 2x és a tökutolsó Leganes) és egy döntetlen,  valamint 3 olyan meccsel, ahol a csapat egyértelműen jobban játszott ellenfelénél (Leganes, Betis, Galata). Ebből a Betis ellen is csak a játékosok balfaszságán és a Betis okos taktikáján múlt, hogy nem 3 győztes meccs kerekedett.

Ezzel együtt az utóbbi négy meccsen mutatom, hogy ki hányszor kezdett: Kurta (4), Carvajal (4), Ramos (4), Varane (4), Marcelo (3), Kroos (4), Casemiro (4), Fede (3), Rodrygo (4), Benzema (4), Hazard (4), Mendy (1), Modric (1). Tehát mondhatjuk, hogy Zidane megtalálta a csapatát.

Brahim most épp nem az ülést gyakorolja

Hogyan tovább?

Azonban ez nem fenntartható hosszú távon. Marci megsérült, Carvajal és Varane is hajlamos erre, Ramos 34 éves, Benzema 30, Rodrygonak pedig ez az első európai szezonja, és fizikálisan azért ő sem egy örökmozgó gép  egyelőre (értsd, Ronaldo 2017-ig). A fenti 3 és 4 meccsesek közül Kurta, Carvajal, Varane, Ramos, Kroos, Case, Fede, Rodrygo és Hazard (szóval Benzemán és a sérült Marcin kívül mindenki) két válogatott meccset játszik majd a meccs utáni bő 10 napban, és összesen kb. rengeteg km-t repülnek.

Emellett a csapat többi tagjának a motivációjának sem igazán jó, ha függetlenül a csereként beállás utáni és edzésen nyújtott teljesítményétől sosem lesz kezdő. Brahim még a keretbe se nagyon került idén, pláne pályára, a jelenleg sérült Nachonak összesen 3 meccse van, az is csak kényszerűségből sérülések miatt. Militao se látott pályát emberemlékezet óta. James még nem lesz bevethető holnap, ahogy Bale is csak a válogatott számára egészséges. Vini rossz formája miatt nem igazán kap lehetőséget, Jovic pedig csak szimplán nem játszik. Emellett Lucas is felépült (bár Bale után talán ő hiányzott a legkevésbé), és még valahol van elvileg egy Mariano is.

Marci sérülése miatt Mendy biztosan kezd. Viszont a többi helyen nem lehet megjósolni a változtatásokat, pedig valamilyen szinten szükség lenne rá. Túl sok változatás azonban megintcsak nem jó, mert könnyen elvesztheti a csapat a nagy nehezen kialakított lendületet.

Jovic egy kisebb csípősérülés miatt ki a keretből

Zidane szeme előttt ott kell lebegjen azonban Carlo második szezonja, amit másodedzőként át is élt anno. Ekkor a végtelen hosszú győzelmi széria bűvöletében a mester nem igazán változtatott a szokásos kezdőjén. Modric sérülése azonban az egésznek keresztbe tett, amikor pedig váltani kellett volna, a csapat kulcsembereiben már nem volt elég erő ahhoz, hogy újra felpörögjenek. A kispadról pedig nem lehetett előhúzni senkit, aki játékban van, tehát segítség sem érkezett. A végeredményt tudjuk (Benítez) és senkinek nem kívánjuk újra.

Lezárás

Legalábbis ennek a posztnak. Továbbra is rengeteg a kérdés, és hosszú az alagút még a csapat előtt. A kérdések egy része kezd megválaszolódni, és reméljük az alagút végén pislákoló fény nem egy urániumtemető kezd el dudálni. A meccs szombat este 18:30-tól kezdődik, a tippelde pedig 17:00-kor zárja kapuit.

Hala Madrid!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!