Real Madrid - Tottenham nyitókép
Beharangozó Merengues ReAlantos  

Újabb AUDIencia

Ötkarikás helyett kedvenceink inkább négykarikás tornára utaznak, a német autógyár nevével fémjelzett meghívásos kupasorozatra. Első ellenfelük az a Spurs lesz, amely csapat tavaly a BL-döntőig vitézkedte magát. Real Madrid – Tottenham mérkőzés tehát az AUDI-kupa nyitányaként.

Pozitívumok(?)

Mint azt már többször is hangsúlyoztuk itt és a Facebook oldalunk kommentszekciójában is, ezeken a barátságos előszezon-mérkőzéseken nem az eredmény a fontos – ettől persze még nem kéne vendégül látnunk a városi riválist három hétre

Ezzel együtt is igaz azonban az, hogy sokkal fontosabb az új igazolások csapatba csiszolása, a taktika („az meg mi?”, kérdezi most a Madrid-drukker olvasóhad) minél tökéletesebb elsajátítása, és a hibák mihamarabbi felfedezése, hogy el lehessen kezdeni dolgozni azok kijavításán.

Igen, tudom, hogy ennek egy beharangozónak kellene lennie, de most, úgy érzem, eluralkodott az elkeseredés és a félelem a szurkolóhadon, ezért meg kell próbálnom ellensúlyozni ezt.

Azért azt megígérem, hogy egy picit fogok majd a Spursszel is foglalkozni, de előbb nézzük a pozitívumokat:

  1. Érkezett egy húzónév a csapatba: Hazard-on látszik, hogy nincs igazán formában. Ha majd belelendül (és előbb-utóbb bele fog), akkor a csapatnak is tetszetősebb eredményei lesznek.
  2. Érkeztek játékosok hiányposztokra: Jovic Benzema mögé (vagy mellé?), Mendy pedig Marcelo posztjára. Utóbbin bár ott lett volna Reguilón is, szerintem a fiatal spanyol kölcsönadása egyáltalán nem rossz ötlet, főleg, hogy így Lopetegui kezei alatt dolgozhat.
  3. Militao az új Varane lehet.
  4. Asensio sérülése megnyithatja az utat James előtt a Madridban maradáshoz. Hasznos lehet a kolumbiai a szezonban, mert, bár a klasszikus tízes posztja kihalófélben van, jöhet olyan ellenfél, aki ellen pont erre van szükség. Ellenkező esetben pedig a jobb oldalon is képes helytállni.
  5. Ceballos a kölcsönadásával stabil játéklehetőséghez juthat. Meglepne ugyanis, ha Emery azért szerezte volna meg, hogy a padról beszállva játsszon 20-30 perceket. Ez az év jelentheti számára az áttörést, még akkor is, ha a fizikuma nem feltétlenül a PL-be való. Jövőre egy komplettebb játékosként térhet vissza.
  6. Ha valamit kihagytam volna, kommentben jelezzétek!

Nem állítom, hogy most minden rózsaszín, mert a negatív listát legalább háromszor ennyi pont alkotná az én olvasatomban. De most, amíg nem kezdődött el a szezon, próbáljunk meg azokra az összetevőkre koncentrálni, amelyek biztatóak a (közel)jövőre nézve. Különben eluralkodik az apokalipszis-hangulat, ahhoz meg sok kedvem, őszintén szólva, nincsen.

Real Madrid - Tottenham apokalipszis
Ilyesmi a hangulat (a kép előterében, jobb oldalt látható az új Bernabéu… 😀 )

Szpörsz

Na, ahogy ígértem, a Sarkantyúsok is terítékre kerülnek pár bekezdés erejéig.

Az előszezon eddig nekik felemásan sikerült: a számunkra rémálomszerű ICC keretein belül előbb fordulatos meccsen verték a Juvét (Kane gólját érdemes megnézni), másodjára viszont már vereséget szenvedtek a honi rivális MU ellen. Számukra még nem ért véget ez a sorozat, augusztus elején az Interrel találkoznak majd.

Átigazolások terén pedig hosszú idő után aktívkodott újra Levy mester, a Lyontól sikerült megszereznie a középső középpályás Ndombelét.

Ami a mérleg másik oldalát illeti: nem adtak még el játékost, és igazán komoly érdeklődés egyik játékosuk iránt sincsen. Eriksent pletykálják hozzánk, de meglepődnék, ha ez végül valóra válna. Képben van még a Juve is vele kapcsolatban.

Real Madrid - Tottenham Eriksen
– Oda megyek!… De hol az az oda?

A Real Madrid – Tottenham mérkőzés ma 18:00-kor kezdődik (norma, neked délben!), magyar adó pedig a változatosság kedvéért nem adja. Keressünk egy streamet, szurkoljunk együtt kedvenceinknek, és szorítsunk, hogy végre rátaláljanak a helyes útra (ami nem a kórházhoz vezet…)!

Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!