Beharangozó La Liga Merengues Jose  

Az idei utolsó borzalom (Real Madrid-Real Betis)

Ez az a meccs, ami senkit nem  érdekel már. Ne legyél felháborodva, vagy meghökkenve… Igazából téged sem érdekel már ez a találkozó. A csapat érdekel mindenkit, pontosabban a csapat jövője. Igaz? Tehát mi sem egyértelműbb, mint az, hogy akkor mi is elkezdünk foglalkozni a csapat múltjával. Ismét feltettem pár kérdést a többieknek. 

Zizou: Melyik volt a kedvenc meccsünk a szezonból és miért?

Haha, ha vallatnál se tudnék igazán rávágni egy meccset válaszul. Mindensesetre valószinűleg valamelyik mérkőzés a Lopetegui időszakból. Talán a Roma elleni. Abban a csapatban volt a legtöbb potenciál és azt kellett volna hagyni kifutni.Nyilván a Realnál a türelem és csapatépítő szezon is csak 2-3 hónapig tart, úgyhogy az egész szezon ment a kukába. A gödörből nekik kellett volna kimászni, nem pedig edzőváltáshoz nyúlni. Solarival nem müködött volna hosszútávon. Zidane-nal pedig látjuk jelenleg mi a szitu. Kérdés lesz-e jobb? De mindezt már párszor leírtam, úgyhogy nem ragozom tovább.

Bende: Megbántad-e már, hogy felcsaptál madridista bloggernek? 😀

Bende azóta nem válaszolt, szerintetek akkor ez is egyfajta válasz? 😀 😀 😀

ReAlantos: Szerinted milyen dolgokat kell figyelembe venni a Kurta első madridista szezonjának értékelésében?

Kurta szezonjánál a legfontosabb szempont, hogy most hosszú idő óta először nem volt előtte védekezést csapatszinten megvalósító játékoselegy. A statisztikái is ez alapján értékelendők. Nem a tipikus bravúrkapus (bár a VB-n erre rácáfolt kicsit), tehát nem elvárható tőle az, hogy meccsenként legyen a végeredményt befolyásoló védése.

Sultan: A szezonban felhasznált három edzőnk közül kihez hogyan viszonyulsz a szezonban történtek alapján?

JLo-t kicsit áldozatnak és/vagy pech-esnek érzem. Alapvetően jó edzőnek gondolom, amit a spanyol válogatottal véghez vitt, az megsüvegelendő. Isco mindenkori edzőjének kötelezővé tenném, hogy áttanulmányozza JLo milyen játékoskörnyezetben , milyen poszton, milyen feladatokkal játsszatta a görbe lábú spanyolunkat, mert soha nem láttam őt jobban játszani, mint JLo alatt a válogatottban. Lopetegui megkapta ezt a morálisan lejtőre kerülő, önmagát túlnyert gárdát, és ennek nem volt minden vonatkozására felkészülve. Ha emlékeztek, igazából csak a gólok hiányoztak, a játék képe biztató volt a helyzetek garmadája is lehetőséget adott volna a gólszerzésre, de hiányzott a végső helyzetekben a koncentráció. A Realnál, nincs idő, hogy kiforrja magát egy elképzelés. A bárd hamarabb lecsap.

 

Solarit nagyon kedveltem. Ő egy EMBER az embertelenségben, és nekem a mai világban végtelenül szimpatikus. De ez az emberi oldal és nem a szakmai. Solari nagyon jó edző lesz! Az a bizonyos 10 nap, ami a menesztéséhez vezetett, bebizonyította, hogy kicsit sok volt neki még a Real Madrid vezetőedzői pozíciója. De mitől jó egy edző? Ahányan vagyunk, annyiféle válasz születhet, de szerintem nagyon fontos építőkocka, hogy az adott keretből ki tudja hozni a maximumot, tudja elegyíteni a tapasztaltabb játékosok intelligenciáját a fiatalok lendületével. Látjuk, milyen nehéz egy adott gárdát megújítani, átformálni, motiválni. Solari elkezdte a Realt átalakítani, a meglévő lehetőségei szerint. Simán padra rakta Iscót, Bale-t, Marcelót, és beintegrálta Llorentét, Ceballost, Reguilónt, Odriozolát. Felhozta és bemutatta a világnak Viniciust. Nagyon szépen haladt az átalakulás, úgy, és ezt szeretném hangsúlyozni, hogy egyetlen átigazolást sem kérhetett, elképzeléseihez nem kaphatott új játékosokat, azzal főzött, ami rendelkezésre állt. A végén a durva sorozatterhelést elmérte, és ez az állásába került. Én nagyon sajnáltam a történteket.

 

Aztán jött Zidane, és megvalósította az összes prekoncepciós félelmemet. Simán a szemétre hajítja a Solari által elért eredményeket. A fiatalokat nem tudja/akarja használni. Szerintem ő szakmailag legfeljebb közepes. Amiben erős volt, hogy az öltözőt egyben tartotta, egyensúlyt teremtett és feltüzelte a játékosokat, most már az sem megy. Ilyenkor kidomborodik, hogy szakmai elképzelései mennyire egyszerűek, egysíkúak és kiismerhetők. Érthetetlen kezdők, érthetetlen cserék. A válasza minderre az, hogy cseréljük ki a csapatot. Nyilvánvalóan kész, kissé sztárolt játékosokkal szeretne dolgozni, a fiatalok beintegrálása nincs a tervei között. Egyetlen esélyünk a jövő szezonra az, hogy egy olyan minőségi keretet rak össze, amit még ő sem tud elrontani. Nem vagyok optimista.

Raulitás: Ha három edzővel sem sikerült elbukni a dobogót, akkor a Real Madridot egy magyar edző is bármikor dobogón tartja?

Igen, főleg Pinyő. Meg én.

Zizou: Miért nincs értelme a Betis elleni meccset érdemben beharangozni?

Mert semmi tétje nincs a Real Madrid számára és láttuk, hogy eddig se igazán vették komolyan a srácok ezeket a mérkőzéseket. Így nagyrészt a csapatok jövőjéről, nyári átigazolási terveiről lehetne beszélni, de mivel a Királyi Gárdával kapcsolatos hírek már most tele vannak pletykákkal így redundáns az egész. Amiről lehetne még elmélkedni, az maximum Jovic érkezése, ami remek hír.

Sultan: Ki volt számodra a legjobb középpályás a szezonban és miért? A többiekkel mi volt a baj szerinted?

Már túl van a csúcson, de még mindig Modric volt a szezonban a legnagyobb hatású középpályásunk. Erősségei között ritkán említjük, de a védekezése is példa értékű általában. Voltak gyengébb meccsei, mert már nem bír annyit fizikailag, de az előre játéka mesteri, és ha valaha lesz csapatvédekezésünk, annak is oszlopos tagja lehet. Kroos belefáradt a Realba… A statjai jók, de szinte alig van kockázatos (de valami váratlan jóval kecsegtető) passza. Sablonos, kiismerhető. Case sajnos nem elég intelligens, Ceba kevés lehetőséghez jutott, ahogy Llorente is. Isco belebetegedett JLo kirúgásába. Neki ő volt az isten – és meg is értem. Valverde ügyes, de az ő posztján mindig tülekedés lesz. Asensio nagy talány…

ReAlantos: Ki volt számodra a legnagyobb flop a szezonban? Jó… többet is megnevezhetsz… 😀

Marcelo. Szerintem ide nem kell magyarázat.

Raulitás: Kit hagyott ki ReAlantos? 😀

Torghellét, szerintem tuti szarul játszott, bár egy meccset se láttam. Viszont, fun fact, általános iskolában ugyanaz volt az osztályfőnökünk.

Zizou: Számodra ki volt a legjobb játékosunk a szezonban? Why?

Megint egy olyan kérdés, amire nem igazán lehet válaszolni. A szezonban nem volt olyan, aki konstans jó teljesítményt hozott volna. A fiatalok közül egy-kettőt ki lehetne emelni és dicsérni, de ez sem volt szezonon átívelő szál. Valamint Vinicius például olyan feladatkörben és körülmények között azt hozta, amit tud. Ez is megsüvegelendő dolog, mert kevesen tudták azt nyújtani amit tudnak, de azért érezzük, hogy helyén kell kezelni a dolgot. Benzemát is lehet dicsérni, hiszen pályája végefele megújult és felnőni látszik a feladathoz. Reméljük nem tiszavirág életű csoda volt, hanem lesz még benne egy-két remek szezon.

Sultan: Mit tanácsolsz azoknak, akik gyorsan el szeretnék felejteni ezt a szezont?

Ne tegyék! Nagyon sokat lehet tanulni ebből a szezonból. (És majd a következőből is.)

Raulitás: A Betis elleni meccs mennyire hoz lázba?

Mint a kolera egy Nigériai könyvelőt.

ReAlantos: Mi lesz a Tippeldébe beküldött kezdőd?

Lehet, hogy semmit, mert a Gellért-hegyi, több mint 4000 fős matekverseny leköti az egész hétvégémet (igen, ez itt a reklám helye)


TIPPELDE!

Hazai keret:

Vendég keret:

A tippeket 10:40.ig tudjátok elküldeni. VAMOS!

*Mivel nincs tétje ennek a meccsnek, akár az is lehet, hogy egy örömfocit látunk. 🙂

Oszd meg a posztot, ha tetszett!