Krisztusi Capi, Rotációs Kopasz és a többiek (Real Madrid – Huesca)

A rendkívül izgalmas válogatott szünet után – melynek során a Lope felfedezett Szalai fingatta meg Lukáékat, a kedves olvasó, és jómagam nagy örömére – visszatér a La Liga sorozata. Kedvenceink a tökutolsó Huesca ellen folytathatják hadjáratukat a bajnoki második hely irányába. Ezek mellett persze történt néhány dolog a válogatott szünetben, amikről szintén szót ejtünk.

Demográfiai sikerek

Az elmúlt pár napban több madridi játékos is úgy döntött, hogy szeretne élni a CSOK kínálta lehetőségekkel a felcsúti levezetésre készülve, ezért gyerekekkel növelik a felvehető támogatás mennyiségét. Gratulálunk Nachonak és Kroosnak az apróságokhoz!

(aki nem lájkolja a facebookos posztot ennyi cukiság után, azt Diego Costa látogassa meg álmában)

Továbbá innen kívánunk további sok sikert immár 33 éves Kapitányunknak, akit bár sokszor anyázunk amikor ad rá okot, de azért legbelül mindig szeretjük.

És persze megdöntötte Casillas válogatottban szerzett győzelmeinek rekordját

Sajtóhírek és ZZ nyilatkozata

Az elmúlt két hétben különösen sok vicces cigit fogyasztott a nemzetközi és spanyol sajtó, így Messin és Cén kívül tulajdonképpen mindenkit megvettünk, összesen kb. 8 csillár euróért. Mivel nem igazán voltam aktív a kommentek között, röviden reflektálnék néhányra ezek közül:

 • Hazard: Ha a CFC valóban eladja és 100 millió alatt, én mindenképp elhoznám;
 • Kivéve ha Manéra van lehetőségünk, mert őt még jobb igazolásnak gondolnám max 150 millióért (a kettőt együtt azonban fölöslegesnek Ase, Vini és Rodrygo jelenlétében);
 • És rajtuk kívül a támadósorba az Mbappénak való öröm alap
 • Bale eladását meg akárhányszor megláttam, mindig utaltam egy ezrest a Kincsem parknak, hogy biztos legyen a dolog
 • Varane eladását nehezen viselném, ünnepelhetné a 33. születésnapját madridi kapitányként, mint a kollégája (állítólag az zavarja a franciát, hogy a Klub nem köszöntötte külön a VB győzelem után, ahogy Umtitit, Griezmannt, Lucast és Lemart köszöntötték a csapataik).
 • Pogba meg egy állat. Ha ZZ tud bírni vele, jöjjön izibe
 • Pjanic leigazolását azonban nem érteném, főleg ennyiért és ennyi idősen
 • Ndombele jó lehet, igazi box-to-box fenevad
 • Rabiot is érdekes lehetne ingyen, bár én nem kedvelem annyira a játékát
 • Jovic meg kifejezetten nagyszerű igazolás lenne a jövőre nézve, hatalmas tehetség a pali

És most jöjjenek a Mester gondolatai a meccs előtt, a teljesség igénye nélkül

 • Lényegében cáfolta a Varane távozásáról szóló pletykákat: „Varane boldog és elkötelezett, ellentétben azzal, amit az elmúlt napokban írtak
 • Courtois lehet, hogy tudna játszani, de nem kockáztatják meg a játékát vasárnap
 • Nem kell meggyőznöm Marcelot a maradásról, hiszen a Real Madridnál lenni, és itt maradni elég motivációt jelent.”- Igen, Faubert is végtelen motivált volt anno ettől. Ennek a hírnek egyelőre nem tudom, hogy örüljek-e
 • Igaz, hogy minden meccset láttam a szezonban távolról, és minden, ami történt, fájt egy kicsit. Bonyolult volt a visszatérés, hiszen a távozásom is bonyolult volt.”- de végül csak megfingattad Perez papát, hogy hagyjon dolgozni teljesen
 • Bale? Nem beszélek a következő szezonról. Amit tett a Real Madridért, beleértve a BL döntőt, senki sem tudja elvenni tőle. Fontos játékos, akire számítani fogunk” – május végéig
 • Rodrygoról is kérdezték: „Nagyszerű játékos, meglátjuk, hogy mi lesz jövő Csak videókat láttam róla. Ő a jövő játékosa” – Capitain Obvious, de legalább én is Zidanenak érezhetem magam amikor a youtube elé ülök.
 • Nagyon kedvelem Pogbát, de ez nem új, hiszen személyesen is ismerem. Különleges játékos, aki olyan dolgokat tud, amit kevesen. A képességei miatt támadni is védekezni is tud, aki azonban nem az én játékosom. Ő egy United játékos, aki azt mondta, hogyha távozik, akkor azt egy olyan csapatért teszi majd, mint a Real Madrid”- A legpolkorrektebb felszedős duma ever.
Azt is mondta a Mester, hogy szereti Benzemát. Bár ezt eddig is tudtuk

Rotáció

A fent látható keretbe visszatért Odri, Llorente, és bekerült Brahim is. Hiányzik Kurta, Dani, Modric, Varane, Kroos (állítólag a babahányástól beázott az alaplap, és újra is kell fényezni a robot) Vini és Asensio. A tippelde során vegyétek elő a kreativitásotokat, mert szükség lehet rá.

Az ellenfél

Mert hogy ilyen is van, mégpedig a 20. helyen tanyázó Huesca. 7 pontra vannak a bennmaradást jelentő 17. helyen tanyázó Villarrealtól. Az elmúlt időszakban megverték a Sevillát, és gyepálták már el a Betist is. Azonban nem véletlenül utolsók. A tavasszal eléggé impotens matrac egy négyest gurított nekik. Ellenünk decemberben játszottak hazai pályán, ahol Paci góljával nyertünk meg egy szenvedős, vacak meccset (José meccs alatti szenvedéseit az erre vágyók itt olvashatják). Kötelező győzelemnek néz ki a Huesca elleni, de vajh sikerül-é teljesíteni ezt?

Holnap 20:45-től kezdődően kiderül, a Spíler 2-n nézhetjük a meccset. Tippelde itt, vagy lentebb, 19:15-ig tippelhettek. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!