Kettőből nulla (Real Madrid – Barcelona összefoglaló)

Nem jött az extra, hogy Sultan a beharangozó címében feltett kérdésére válaszoljak. 3 nap alatt a második Klasszikus meccset vesztette el a csapat, és a második sorozatból írták ki magukat ezzel párhuzamosan. Összefoglalunk.

Első félidő

Solari a Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón, Kroos, Casemiro, Modric, Bale, Benzema, Vinicius Jr. kezdővel küldte pályára csapatát. Ennek a 11-nek a ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Artur, Messi, Suarez, Dembele sorral kellett szembe néznie. A hazai kispadra visszakerült Isco, mert a nézők panaszkodtak a lelátón, hogy kitakarta a nagy feje a meccset, amikor nincs nevezve. A második percben Kroos harcolt ki egy sárgát Busquetsnek, illetve egy jó helyről jövő szabadrúgást Bélusnak (amivel aztán paci megbosszulta az Isco feje miatt reklamáló hölgyet a 24. sorban). A 12. percben egy szabadrúgás után Varane rúgta bordán Lenglet-t, ami a vendég franciát kiütötte, a lepattanó pedig Kroosnak kínált jó lövőhelyzetet, amit a német ter Stegen kezébe lőtt.

A 19. percben Messi és Suarez verte meg a védelmünket, de Messi emelését Varane mentette a gólvonal előtt. A 22. percben egy nagyon gyors ellentámadás után Modric előtt lett lövőhelyzet, de egy Barca védő blokkolta a labdát. A 26. percben aztán Rakitic megszerezte a vezetést a vendégeknek. Ramos mellett lépett ki, és a kifutó belga fölött emelte be a labdát, 0-1. A 32. percben Regu lőtte rá 25-ről kapásból, és közelebb került a kapuhoz, mint Bale szabadrúgása. A 38. percben Suarez lövésénél védett nagyot Kurta. A 45. percben Carvajal középre fejelt (!) labdáját Modric fejelte (!!) fölé. Természetesen ez is közelebb volt a kapuhoz, mint Bale szabadrúgása. A félidő végén még Ramos vert le egyet Messinek, gondoskodva a jó hangulatú második félidőről.

Hiába írták rá, hogy fly better, még nem repült Madridból

Második félidő

A második félidő csere nélkül indult. A nagy madridi nyomással induló játékrész első helyzete a lesen álló Karimhoz fűződött, de jó, hogy les volt, mert kihagyott helyzetnek elég gáz lenne. 3 perccel később Suarez vezette egy az egyben a labdát Kurtára, de zseniálisan elrontotta a helyzetet. Az 55. percben aztán érkezett a mindenki által várt csere. Fede jött Kroos helyére (Solari wtf). Egyből utána Vini lőtte rá, de a Robertón megpattanó lövést Stegen védte. 1 perccel később Messi labdáját Dembelé gurította Kurta kezébe. Ismét egy perc, ezúttal a Carvajalon megpattanó Alba-beadás kerülte el épphogy a kaput. A 60. percben Rakitic hibája után Vini lőtte rá, de Lenglet blokkol a bordáival ismét.

Ezután nem sokkal Ramos sárgult be, és Béla jött le (utolsó Clasicóján) jelentős füttyszó kíséretében, aki helyett Ase érkezett. A 70. percben Dembelé futott be a védők mögé, és lőtte el a kapu előtt el a labdát. A következő két percben előbb Vini, aztán Kázmér lőtt fölémellé. A 75. percben aztán visszatért Isco Kázmér helyére. A 87. percben Benzema lőtte rá 22-ről, a német kapus kezébe. A 91. percben Varane fejelte a bogyót, ismét ter Stegenhez. A hosszabbításban először Coutinho, aztán Messi előtt adódott nagy helyzet, de mindketten kihagyták. A végén még Suarez kezdett vitatkozni Reguilónnal, az uruguayi szokásos stílusában.

Legtöbb gól, beadás, kialakított helyzet, elszenvedett szabálytalanság. Vini egy kevésbé jó meccse

A kezdő

A szerdai vereség alkalmával nem igazán lehetett elővenni Solarit a kezdő összeállítása kapcsán. A számára legjobban működő felállásba és rendszerbe pakolta bele azokat a játékosokat, akik a legjobban teljesítenek ebben az ő irányítása alatt. A tegnapi kezdő azonban már több kérdést vet fel.

Akiknek játszania kellett:

 • Kurta: mert ő a legjobb kapusunk jelenleg
 • Varane – Ramos: a túljátszatás ellenére Nacho eltiltása miatt nem volt más értelmes választás
 • Reguilón: Marci idei ’védekezése’ nem fér bele a Barca ellen
 • Casemiro: Llorente sérülése miatt nincs más opció ebbe a rendszerbe
 • Modric/Kroos: a középpálya stabilitása miatt az egyikükre szükség van egy ilyen meccsen
 • Vini: Az elmúlt hetek játéka miatt a kezdőben mindenképp szükség van rá, de nem biztos, hogy végig kell játszania a meccset

Akiket lehetett/kellett volna pihentetni a kulcsfontosságú BL-meccs előtt:

 • Lucas pihent, jó döntés
 • Carvajal, aki az elmúlt meccseken nem volt kifejezetten jó formában, Odri mégsem kapott egy percet sem az elmúlt 4 meccsen
 • Modric/Kroos: egy Ceballosszal a padon egyikőjüknek sem kéne 90 percet játszania. Kroosnak teljesen ki kellett volna ülnie a meccset, és Modric is pihenhetett volna valamennyit
 • Benzema, aki rendkívül fontos a csapatnak, de rajta is látszik, hogy fáradt. A két klasszikuson közelébe sem került az ezt megelőző hetek formájának, Mariano mégsem fért oda a padra sem

Aki totál fölösleges volt:

 • Bale. 4 megmozdulása maradt meg: az első percben Piquébe lőtt egy passzt ígéretes helyzetben, a csodás szabadrúgása, a védekezésbeli lustasága és az, hogy kifütyülte a Bernabeu a lecserélésekor.

Akiknek több idő kellett volna ma:

 • Odri, Asensio, Ceballos, Marcsa
Csak, hogy ne felejtsük el az arcát

A Klasszikus meccskép

Tulajdonképpen ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Be is linkelem Zizou remek összefoglalóját a szerdai meccsről.

Néhány változás persze történt:

 • Bale játszatásával elvesztek a 2-2-ink a jobb szélről, hiszen a walesi beljebb húzódott általában, mint Lucas szokott. A spanyolnak szerdán 39 pontos passza volt, pacinak tegnap 11!
 • Alba gyakran meglépett pacink elől, ami jelentős gondokat okozott a csapatnak védekezésben. Íme egy példa:
Bale-nek illene a piros ellipszissel jelölt területen belül tartózkodnia
 • Asensio frissességet, dinamikát és kreativitást hozott a csapat jobb oldalának Bale-hez és Lucashoz képest is.
 • Az előző meccsen rendesen megfingatott Semedo helyett a kevésbé atletikus, de jóval okosabb Roberto kezdett Vinivel szemben, és jobban is oldotta meg a feladatát, mint portugál kollégája
 • Vidal beállása teljesen kinyírta a bal oldalunkat. Vini és Regu látványosan nem tudtak mit kezdeni a chilei verőlegénnyel

Ami állandó maradt, az a támadások Modric-Vini-Regulión hármastól való függése. Meg az, hogy a védekezésünk Messi ellen nem sokat ér. Meg persze a vereség is állandó maradt.

Tapsol, de vajon meddig?

Játékosok

Kurta a gólnál kicsit indokolatlanul futott ki, ezen kívül nem igazán emlékszem hibájára. Dani talán jobban játszott, mint szerdán, de marginális a javulás. Varane egyértelműen jobban játszott, mint Ramos, akinek 0 db szerelése és labdaszerzése volt ÖSSZESEN. Regu nem tudom, hogy hogy bír ennyit futni, de gratula neki és Pintusnak is ezért. A középpályáról egyedül Modric játszott legalább átlagosan. Tőle jöttek csak váratlan húzások, és benne volt csak energia. Kroosnak és Kázmérnak is megváltás volt a csere. A támadósorban is hasonlóak az arányok: Bale és Benzema kifejezetten rosszul játszott, egyedül Viniben volt energia és kreativitás. A cserékre legalább mondhatjuk, hogy nem voltak rosszak. Fede kifejezetten hasznos volt, Asensióról már beszéltünk, Iscón pedig látszott a rozsdásság, de legalább próbálkozott. Szomorú, amikor a Clasicón ez már egy kihangsúlyozandó pozitívum néhány csapattárssal szemben.

Összegzés

A csapat egy pillanatra sem hitte el, hogy nyerhet, és a hitük beigazolást nyert. Solari bár a keret összeállításáról nem tehet, de még a rendelkezésére álló keretet sem tudja megfelelő egyensúlyban használni. A fejekben újra komoly problémák kezdenek látszani, és ezen csak egy Ajax elleni továbbjutás segíthet. Szerdán befejezzük a szezon legfontosabb hetét, tartsatok velünk akkor is! Hala Madrid!

Videjó

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!