Huesca - Real Madrid nyitókép
Beharangozó La Liga ReAlantos  

Huesca – Real Madrid: új ellenfél

A hétközi meggyőző kupagyőzelem és -továbbjutás után újra pályán lesznek kedvenceink, méghozzá az abszolút újonc stadionjában. Vasárnap délután tehát Huesca – Real Madrid mérkőzést rendeznek, nézzük, mit érdemes tudni előzetesen!

Huesca – Real Madrid: az ellenfél

Itt térnék ki a címben feltüntetett „új” megjelölésre: ugyanis a Real Madrid még sosem játszott tétmeccsen a Huesca csapata ellen! Mivel az aragóniai csapat története során először jutott fel az első osztályba, a bajnokságban így értelemszerűen nem találkozhattunk velük, míg a kupában valahogy sikerült elkerülnünk őket. Vagy inkább nekik sikerült elkerülniük minket, nézőpont kérdése.

Huesca - Real Madrid SD Huesca

Mit érdemes tehát tudni róluk?

Semmit.

Na de ReAlantos, nem illik ilyet írni, tiszteljük az ellenfelet!

Oké, akkor a fontosabb tények idei szezonjukból: 14 meccs alatt mindössze 7 pont, amit egyetlen győzelemmel és 4 döntetlennel sikerült elérni. A matematikából kevésbé gyengék így már rájöhettek, hogy 14 meccs alatt 9-szer töltötték be a vesztes fél szerepét. Az az egy győzelem a nyitófordulóban az Eibar ellen jött össze, azóta viszont volt többek között egy Barca elleni 2-8, egy Sociedad elleni 0-1 (amiben az a pláne, hogy az ellenfél a végén kettős emberhátrányban játszott), illetve a kupából két 0-4-gyel küldte haza őket a válságban lévő Bilbao.

Értitek már, miért mondtam, hogy semmit nem érdemes tudni? Ezt a csapatot úgy is illene (akár több góllal) legyőzni, hogy ha a hétközi kezdővel állnánk fel…

Huesca – Real Madrid: a vendégekről

Azaz rólunk. Nem szeretném elkiabálni, de úgy tűnik, hogy Solarinak sikerült elérni azt, amit JLónak a szezon elején nem igazán: tisztelik őt a játékosok.

Huesca - Real Madrid Solari

Isco csapakapitányi karszalagjának nagyon örültem a hétközi meccsen, mert számomra ez csak egyet jelenthet: SS ezzel szeretné jelezni neki, hogy van lehetősége a csapatba kerülésre, de jelenleg kizárólag a taktika miatt nincs esélye a kezdőbe kerülnie (erről bővebben itt írtam). Igen, azzal együtt mondom ezt, hogy tudom, a legrégebb óta a csapatnál szereplő játékost illeti a szalag. De akkor Carvajal is kaphatta volna, nemde?

Lényeg a lényeg, végre újra nyugalom költözött a madridi öltözőbe, mert jönnek az eredmények. Ez a meccs olyan szempontból lehet fontos, hogy ha esetleg nem sikerülne nyerni, akkor ez kárba veszhet. Ezzel együtt továbbra is úgy vélem, hogy ezt a meccset a Real fogja nyerni. Magabiztosan.

A mérkőzés vasárnap 16:15-kor kezdődik, és a Spíler2 mellett streamen követhetjük figyelemmel Magyarországról. Aki tud angolul, spanyolul vagy oroszul, annak mindenképp ajánlom utóbbit, a közvetítés és a szakértelem minősége messze meghaladja a magyar átlagot. Legalábbis én az angol nyelvűről csak ezt tudom mondani, a többiről meg hasonlókat hallottam. És ez most kivételesen nem a Spílernek derogál, hanem a komplett magyar közvetítő-rétegnek. Úgyhogy magyar kollégák, tessék példát venni (tisztelet a ritka kivételnek, persze)!

Huesca - Real Madrid keret
Kimaradt: Nacho, Marcelo, Reguilón, Casemiro, Kroos, Mariano és Luca (lol)

Végezetül pedig az elmaradhatatlan Tippelde, amit 14:45-ig tölthettek ki (almásoknak és más, ezt jobban kedvelőknek link):

Oszd meg a posztot, ha tetszett!