Beharangozó La Liga Sultan  

Ceballos a keretben!

A Bajnokok Ligája láz közepette kerül sor a Real Madrid következő La Liga meccsére, a már szinte biztos kieső Malaga otthonában. Tekintettel a Királyi Gárda bajnoki helyezésére (nem kevéssé az ellenfél idei formájára) nem túl nagy érdeklődésre tart számot ez a találkozó. A vendégek szempontjából pedig lehetőség nyílik visszalépni a dobogóra a Valencia Nou Camp beli veresége nyomán. Bár nem hiszem, hogy a vendégeket és szurkolóikat olyan nagyon izgatná, hogy harmadik, vagy negyedik lesz a gárda a végelszámolásban. Beharangozunk.

A Malaga csapnivaló szezonjának már januárban áldozatul esett a csapat vezetőedzője, Míchel, a klubvezetés megpróbált új impulzusokat vinni a csapat felkészülésébe José Gonzalez személyével.

Mára kimondható, hogy ez nem igazán jött be. Az időközben lejátszott meccseken sem sikerült megváltani a világot, a Celta elleni döntetlen és a Villarreal legyőzése mellett is maradtak a tök utolsó helyen. A Malaga kiesése gyakorlatban már kimondható, hisz 14 pont a lemaradása a még bennmaradást jelentő 17. helyezett Levantéhoz képest.

Hogy a Malaga az új edzővel már a segundára készül, az is mutatja, hogy En-Nesyri után már a második játékost, ezúttal Iván Rodrígezt hozza fel a második csapatból az Atlético Malagueñóból. A fiatal játékos számára emlékezetes lehet, hogy pont a Real Madrdid ellen ülhet le az első csapat kispadjára.

Egyébként csütörtökre José Gonzalez kért egy edőmeccset a Malagueño ellen, meggyőződésem már azt figyelte, kire lehet onnan számítani jövőre az első csapatban.

A Malagát nagyon komoly sérülés hullám is hátráltatta, a fél kezdő maródi volt, de most visszatért a teljes értékű munkához Diego Rolan, Miguel Torres and Chory Castro is, miközben Diego González, Juanpi és Peñaranda továbbra is a felépülésén dolgozik.

A tavalyi látogatásunk a La Rosaledában igencsak emlékezetesre sikerült, hisz itt kellett bebiztosítani a bajnoki címet. Az utóbbi 5 itt lejátszott meccsbe viszont akad döntetlen és egy vereség is. Ahogy Zidane a sajtótájékoztatón megfogalmazta, mindig nehéz egy rázós BL meccs utáni első bajnoki. Ami tény, hogy Modric a Matuiditől elszenvedett rúgás nyomán még nem végez normál edzésmunkát, így kimarad a keretből. Az se túl jó hír, hogy Kiko Casilla úgy megrúgta Iscót a legutóbbi edzésen, hogy a kis spanyolt orvosi ellátásban kellett részesíteni. Casilla, most komolyan… De legalább a keretben ott van, reméljük nem komoly a dolog.

Íme a nagyon későn kiadott meccskeret:

Kapusok: Keylor Navas, Casilla és Luca.
Hátvédek: Carvajal, Vallejo, Ramos, Marcelo, Theo és Achraf.
Középpályások: Kroos, Casemiro, M. Llorente, Kovacic, Asensio, Isco és Ceballos.
Csatárok: Benzema, Lucas Vázquez és B. Mayoral.

Ramos a kihagyott hétközi meccs után szinte biztos, hogy kezdő lesz, és Marcelót és Carvajalt is játszatnám „büntetésből” (de sokkal valószínűbb, hogy Achref és Theo fog a szélső futó pozícióban nyargalászni).

Ramos a Realban lejátszott bajnokik tekintetében ma beérheti Gutit az örök ranglista 10. helyén 387 mérkőzéssel. Benzema a BL pihenő után szinte biztos, hogy lehetőséget kap, és Bale, valamint CR hiányában Borja Mayoral is a kezdőben találhatja magát. A wales-i hatalmas pofonként értékelheti a Juve elleni félidős cserét, és kíváncsi lennék, hogy milyen beszélgetés folyhatott le közte és Zidane között a mérkőzést értékelve, mert jó lenne azért még kihozni valamit a ballábas futógépből. Viszont a Malaga ellen kimaradt a keretből.

Végre itt vannak a fiataljaink a keretben, remélhetőleg páran lehetőséget is kapnak. Ha viszont Zidane ismét meghúzza azt, hogy szinte tapasztalt játékos nélkül megy fel a kezdő, akár komoly szenvedést is láthatunk a pályán. Azt hiszem ez a mondat után vesztettünk kb. egyharmadnyi nézőt. Hogy párat azért visszacsalogassak, talán pont így lesz jó a meccs, hogy lemegyünk a Malga szintjére. Ah, hagyjuk, nem lett jobb.

Zidane esetleg gondolhat már a szerdai mérkőzésre is, ahol a Bilbaót fogadjuk majd a Bernabeuban, s a baszkok sokkal jobb erőt képviselnek, mint a jelenlegi Malaga.

A Real Madrid számára nem lesz könnyű motivációt találni erre a mérkőzésre (ahogy a beharangozó megírására sem volt könnyű), de reméljük, valahogy begyűjtjük a három pontot, és a Valencia elé tudunk kerülni a tabellán.

A mai kezdő a Tippelde játékosainak is okozhat majd meglepetést.

A Tippeket 19:30-ig várjuk!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!