Copa del Rey Összefoglaló ReAlantos  

100 botütés / Ennyi volt, vége

A királyi gárda újabb mélységbe zuhant azzal, hogy szerda este a Bernabeuban kikapott a szerény képességekkel rendelkező Leganéstól, és kiesett a Spanyol Kupa küzdelmeiből. Nagyon sok mindent leírtunk már a Real Madrid jelenlegi válságával kapcsolatosan, de ahogy a helyzet eszkalálódik, újabb vonatkozások kerülnek fókuszba. Nézzük mi most a legfrissebb helyzet!

Abból látszik, hogy a problémák gyökere mély, hogy a csapat 1-1 jó mérkőzés után sem képes megtartani a pozitívumokat, visszasüllyed a posványba, az olyan meccsek világába, melyek a szurkolóknak felérnek 100 botütéssel.

Gyorsan tegyük rendbe, eredmény szempontjából mi történt szerda este: elvesztettük a (reális) esélyét, hogy bármilyen kupát nyerjen a gárda a szezon hátralévő részében.  Ha úgy tetszik, ez most az új információ.

Látni kell, hogy a Leganes elleni fiaskó megint egy erősen tartalékos kerettel jött össze. Az, hogy ebből kimaradt Cé, Bale, Kroos, Casemiro, Varane, Marcelo és Navas, az akár most komoly pozitívumként is értékelhető. Már tüzet oltani érkezett Dani, Modric és Mayoral, velük együtt ez már 10 olyan ember, aki kevéssé érezheti magáénak ezt a vereséget, és pozitív attitűdökkel vehet részt a Valencia elleni rangadón. Ez lelkileg fontos.

Zidane vagy nem látja, hogy a második vonal kevés már a kiscsapatok ellen is, vagy remélte, hogy az 1-0-s előny majdcsak elég lesz valahogy. Pár hete, amikor a B-csapatunk képtelen volt a Fuenlabradát itthon megverni, azt találtam írni a szerkesztőségi csetbe, hogy így, ez a „Real” a kiesés elkerülésért küzdene a jelenlegi Ligában. A többiek ennyire nem voltak drasztikusak, de egyetértettek abban, hogy legfeljebb egy gyenge középcsapatnak számítanának. Na, EZ ZIDANE SARA! Hogy nincs – Asensiót is beleértve – egyetlen olyan „fiatalja” sem, aki értené a rendszert, aki a vezére, meghatározó játékosa tudna lenni egy csikó csapatnak. A hosszú hónapok alatt még addig sem jutott el, hogy LENNE RENDSZER, amiben játszik a csapat. Egyetlen fiatalt sem épített be a nagyok közé, mert sokadjára írom le, az nem beépítés, hogy a nagyok nélkül szenvednek és vesztik el maradék önbizalmukat is végtelenül kínos mérkőzéseken. Ez a fiatalok ellehetetlenítése, tönkretétele! Azt is hozzá kell tenni, hogy egyre valószínűbb, hogy a fiatalok megítélése is eléggé rózsaszín szemüvegen keresztül történt meg, kiugróan tehetséges futballista Asensión kívül nincs köztük. De egyelőre jó iparosokat sem látni a sorokban.

Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy technikailag hiába jó Vazquez, ha fejben egyelőre lassú, és kezd ráragadni a „futball-buta” jelző. Hakiminek jelenleg egy egyszerű labdalevétel sem megy készség szinten, a beadásai pedig random módon jutnak el össze-vissza. Mert nem tudja, hova kellene érkeznie a beadásainak. Nálam Theo Hernandez a legnagyobb csalódás, a srác fetreng, az arcáról süt a bizonytalanság. Minden megoldása alibi, a lehető legegyszerűbb megoldásokat választja, teljesen kiismerhető, nem vállal 1 az 1 elleni párharcokat és nagyon nem olvassa a játékot. Beadási százaléka egy vicc, még akkor is, ha pont az ő labdája találta meg Asensiót gólpasszt érően az odavágón. Sok begórt labdából törvényszerűen jó lesz 1-2. Az sem menti fel, hogy volt egy nagyon fontos lövés blokkolása tegnap – hisz ez a dolga, ezért vettük. Már eleve gáz volt, hogy egyáltalán mögé kerülhetett a csatár, és kialakult a lövőhelyzet.

Zidane sara, hogy ezek a fiatalok, akik az elején önbizalommal telve érkeztek, és emlékezzünk, jobbára gólokkal, vagy szép játékkal mutatkoztak be, mára egy rakás szerencsétlenségnek tűnnek a pályán. Nem fejlődtek, hanem látványosan visszaestek.

Eljutottunk a legrosszabbhoz

A Real vesszőfutása nem egyszerű gödör, az sajnos már bebizonyosodott. A helyzet súlyosan eszkalálódott, melynek az is része, hogy Zidane lassan kezdi elveszíteni az öltözőt. Nekem senki ne mondja, hogy a játékosok nagy része nem úgy gondolja, hogy a következő szezonban már nem ZZ lesz a vezetőedző. Nem lett volna szabad eljutni idáig! Ebben a pillanatban nem lehet olyan futballista (és stáb tag), aki 100%-ig biztos lehetne abban, hogy jövőre is a klub alkalmazásában fog állni. Senki. Amikor már itt tart a helyzet, akkor jelennek meg az első gonosz gondolatok, főleg azon játékosok fejében, akik kevés fontos lehetőséget kaptak. Nekem senki ne mondja, hogy nem hagyott nyomot Isco fejében, hogy ZZ kihagyta a Clasicón! De fel lehetne sorolni az összes fiatal érkezőt, akikről mind többen gondolják azt, hogy nem váltak be, és ők ezért nem ok nélkül Zidane-ra mutogathatnak. Nem kell itt szabotázsra gondolni, elég, ha edzésen, vagy a meccsen a tudatalattiban felmerül, hogy „megszakadjak én ezért az edzőért?” „Nem kapnék több, jobb lehetőséget egy másik edzőnél?”

Szerintem eljutottunk ide. Amikor Zidane szimatolva érkezhet meg az öltözőbe, hogy érezni-e már az edzőbuktatás szagát, akkor ott már visszafordíthatatlanok a folyamatok.

Perez bement a meccs után az öltözőbe, és beszélt a gárdához. Ej, mit nem adnék, ha nyilvános lenne! Ramost megkérdezték, de nyilván kitért a válasz elől. Viszont válaszolt Zidane arra a kérdésre, hogy a PSG ellen az állásáért játszik-e. A válasz egyértelmű volt: Clarísimo! Azaz egyértelműen, kristálytisztán ez a helyzet. Egyébként az az érzésem, hogy ha nem Zidane-ról lenne szó, a tegnapi vereség után azonnal menesztve lett volna az edző!

Azért morzsolgassuk, hogy egy BL az utolsó mentsvár, ahol a létező legnehezebb ellenfél, a PSG után esetlegesen még egy City, vagy egy Barca (esetlen mindkettő) testén keresztül vezetne az út a kupához. Szóval Zidane köszönjük, de ez ennyi volt. Remélem tanult belőle!

Szubjektív véleményem szerint az lenne a leghasznosabb, ha azonnali edzőváltás történne. Megegyeznék előszerződéssel a jövő évi trénerrel. Legyen az Klopp, Pochettino, Allegri, vagy bárki más. Egy jó edző nem mozdítható év végéig, de már most pontosan tudni kell, mit szeretne játszatni a csapattal. Az új edző írásbeli elképzeléseinek alapjait kellene letenni egy átmeneti edzőnek még év végéig. Erre a pár hónapra tőlem jöhetne egy év végéig szóló kontraktussal Ancelotti, vagy akár Guti a fiataloktól, kristálytisztán olyan feladattal, hogy a 4-be legyünk a bajnokságban, és egy szakmai stáb állítson fel egy koncepciót, melyből kiderül, mit szeretne játszani a csapat, ebbe hogyan illeszthetők be a fiatalok, mely posztokon van szükség igazolásra. Én sajnálnám a hátra lévő fél évet a semmire, építeném az új csapatot mihamarabb.

(Sultan)

LAPOZZ!
(facebook gomb alatt…)

Oszd meg a posztot, ha tetszett!