Fontos meccs a fontosabb meccs előtt (Real Madrid – Leganés)

Ha akarunk valamit még a szezontól, akkor a Depor ellen felvett sebességgel kell tovább játszani a csapatnak. A Leganés és a hétvégi Valencia elleni bajnokin is. Most azonban csak a CdR meccsel foglalkozunk. Az egygólos győzelem épp nem elég semmire, hiszen a Real Madrid nagylelkűen ad egy-egy gólt az ellenfeleknek. Aztán ha véletlenül kétszer jut a bogyó a hálónkba… 

De mielőtt ezt a forgatókönyvet tovább lapoznám, egy fontos dolog, egy tegnap közreadott jelentés. Hogy milyen jelentés?

Deloitte Football Money League – 2016-2017 bevételek.

Note: az első zárójelben a 2015-2016 szezonban elért helyezés.

1. (1) Manchester United 676.3 millió euró (689M euró)

2. (3) Real Madrid 674.6 (620.1)

3. (2) FC Barcelona 648.3 (620.2)

4. (4) Bayern Munich 587.8 (592)

5. (5) Manchester City 527.7 (524.9)

6. (7) Arsenal 487.6 (468.5)

7. (6) Paris Saint-Germain 486.2 (520.9)

8. (8) Chelsea 428 (447.4)

9. (9) Liverpool 424.2 (403.8)

10. (10) Juventus 405.7 (338.9)

11. (12) Tottenham Hotspur 355.6 (279.7)

12. (11) Borussia Dortmund 332.6 (283.9)

13. (13) Atlético de Madrid 272.5 (228.6)

14. (20) Leicester City 271.1 (172.1)

15. (19) Internazionale 262.1 (179.2)

16. (14) Schalke 04 230.2 (224.5)

17. (18) West Ham United 213.3 (192.3)

18. (n/a) Southampton 212.1 (166.2)

19. (n/a) Napoli 200.7 (144.2)

20. (n/a) Everton 199.2 (162.5)

Perez bácsi bőröndje

Tehát… a kérdés az, hogy Neymar és Mbappe, vagy csak Neymar.  😆

(Na, norma mindjárt megmondja a kommentmezőben, hogy ez nem így van…)

A mérkőzésre visszatérve, amelyet a Digi Sport 2 közvetít!

Zidane Ceballos kivételével valószínűleg ugyanazt a kezdőt küldi pályára, mint az első meccsen. Én, te, meg te, és ti ott rengetegen viszont úgy gondoljuk, hogy egy egészséges mértékben mixelt kezdőt kellene kiküldeni, 20 perc alatt 2-3 gólt berámolni, aztán le lehet félidőben cserélni Bale-t, a 60. percben Benzemát (standing ovation), majd 5 perc múlva Kroos/Modric is pihenhet. Isco pedig fent marad, mert a Vale ellen ZZ szerint a 433-ban jobb opció a BBC. (Hú, de nagy ez a megelőlegezett bizalom a visszatérő Benzema felé…)  A visszatérő Ramos is a kezdőben találhatja magát, de talán őt jobb lenne az utolsó 20-30 percre becserélni. Ronaldo érthető okokból kihagyja majd a találkozót (meccskeret még nincs, de úgy gondolom, maximum a padról mobilozza végig a 90 percet).

Kezdő lesz
Ő is, de ő gólt is fog lőni

Kell egy egészséges fejlődés a keretnek. Szükség van arra, hogy ne legyen egy agyonhasznált csapata és egy alig használt csapata. Ha ezt Zidane úgy tudja megvalósítani, hogy időszakonként más formációban küldi fel a gárdát, hát tegye meg és ossza el jobban a játékperceket.

Mátétól jó játékot és kevés felesleges labdavezetést várok

Bár szerintem a Depor irtó gyenge tudása és vesztes mentalitása is kellett az előző meccsünkön tapasztalt gólzáporhoz, de megadom magam a többségnek: működhet a 433. (Hm… igazából nem fogadtam el a többség véleményét, csak a feltételezést, mert azért a La Coruna támadórészlege és mondjuk a PSG Valencia támadórészlege nem ugyanaz a kávéház. Igen, itt arra utalok, hogy védekeznünk nem nagyon kellett legutóbb csapatszinten.) Nem szeretném, ha egy kiugró eredmény miatt máris túl optimistán állnánk az előttünk várakozó feladatokhoz. A Depor ellen 24 lövési kísérlete volt a csapatnak. Ez önmagában sok, de a Real általában ilyen mennyiségben támadja az ellen ketrecét. Most bementek azok a lövések, amelyek korábban nem. Marci kapufán koccanó lövésében, Casemiro és CR fejeseit bravúrral hárító kapusteljesítményben azért benne volt a korábbi balszerencsénk, valamint a Depor hullagyenge teljesítménye is. Tartósan nem volt nyomás alatt a védelmünk, egy-egy megindulással riogatott az ellen, illetve Casemiro és Navas hibáiból volt még komoly lehetőségük, de nem voltak képesek akár csak 5 percig dominánsan játszani. Ha más felállásban játszunk, esetleg egy-két játékosunk helyett mások vannak a kezdőben, akkor is nyerünk. Iscóval a kezdőben, más hadrendben a Villarreal ellen 28, a Celta ellen 19, a Barca ellen – Isco nélkül, de nem ezért- 14 (első 45 percben 9), Sevilla ellen 21, Bilbao ellen (0-0) 19 kapura lövési (lövés+fejes+egyéb testrész  😉 ) kísérletünk volt. A Ligában a Real Madrid játékosai adták a legtöbb kulcspasszt (275), ami mellé 25 gólpassz is társult. A Barca “csupán” a 3. ha a kulcspasszokat nézzük (174), de 43 gólpassz van mellette! (Az OPTA meghatározása szerint adjuk közre az adatokat, ahol a kulcspassz és a gólpassz egyértelműen elkülönül, még mielőtt…) Hogy érezzük, mennyire sok a mi keypass adatunk (again: 275), a második helyezett Sociedadnál ugyanebben a rovatban 183-as szám szerepel. A lövésekben (incl.: fejesek) is első a gárda (372), itt a Barca a második (311), de Ronaldóék csak 48%-ban, Messiék 60%-ban találtak kaput – ebben a szegmensben 7. a Real Madrid. Ronaldo a második a kapura lövési kísérletekben (kereken 100), Messi az első 121-el. Az beszédes, hogy Cristiano 5*90 perccel kevesebbet játszott az argentin játékosnál? Harmadik a Vámpír 66 kísérlettel…

Tehát – nem először a szezon során – csak abban lehetünk biztosak, hogy a támadóink korábban nem voltak eléggé eredményesek, de a csapat megteremti számukra a lehetőségeket. Értitek, mire akarok utalni? Most kiszakadt az a bizonyos zsák és félek, sokan a sok gólt a formációváltással és esetleg Isco padoztatásával magyarázzák – miközben üdvözlöm a formációváltást (amennyiben az egészséges mértékben lesz használva) és jó döntésnek tartom Isco padoztatását. Ám mint mindig, nézzünk most is a felszín sekélyes, de látványos impulzusai alá! A fenti sorokkal ezt a célt szeretném szolgálni.

A CdR idei kiírásának házi gólkirálya is be fog találni

Mivel estére a megszokottak szerint a kispadot látjuk a kezdőben, nem leszek meglepve, hogy a CdR-re tervezett taktikai hadrendet látjuk viszont. Ez már csak ilyen ZZ-magic.

Az is magic volt, amit a sajttájon mondott:

“The system doesn’t matter. Attitude matters.”

Ilyen a világon nincs. A rendszer ÉS a hozzáállás tökéletes összhangja hozza el a címeket, a BL-serlegeket. Ha nem tökéletes az összhang, ha, hol egyik, hol másik van nagyobb hangsúllyal jelen, azt szoktuk egy bajnokságban mutatott formának tekinteni. De ha a hozzáállás és a rendszer is hibás, akkor szenvedünk, mint egyszeri madridista ősz közepe óta.

De hinni kell abban, hogy elkapta a gépszíj a srácokat, és a szezon második felében minimum számunkra élvezhető játékkal nyerik a meccseiket (és rutinból behúzzák a BL-t), valamint az első perctől odateszik magukat, nem kamuznak, nem alibiznek (kivéve Kroos, mert nála ez a természetes…  😀 ), nem az első (második…) bekapott gól után kezdenek el focizni.

A vendégekről ugyanazt tudom írni, amit az első meccs beharangozójában is írtam – ezért aztán szépen bemásolom ide:

A Leganésnek a Copa del Rey az igazi lehetőség, mert a bajnokságban nemzetközi indulást érő pozíciót nem fognak elérni és kiesési gondjaik sem lesznek, hacsak be nem üt valami krach. Tehát marad a Kupa, ahol beleadhatnak mindent, az utolsó leheletig küzdeni fognak a továbbjutásért és nem is lehet tőlük mást várni. Biztos, hogy fizikailag addig fognak minket abuzálni, amíg ki nem fulladnak – míg játékban a kontrára fognak gyúrni.

Mint mindig, most is fontos, hogy a Real szerezze meg a vezetést, ezzel önbizalmat is nyer a gárda, másrészt a hazaiak kényszerülnek majd a reagálásra.

Talán csak annyival egészítem ki a fenti sorokat, hogy a belső védőpárosuk könnyen zavarba hozható a mélységi felpasszokkal, kiugratásokkal, a beadásokkal sokkal könnyebben elbánnak. Valamint a Leganés támadói nem tudnak komoly, tartós nyomást kifejteni a védelmekre – így  a miénkre sem fognak -, de kiváló érzékkel találják meg az üresen hagyott passzfolyosókat és területeket, ahová bemozognak és a középpályások késlekedés nélkül belövik a labdát. Sajnos a mi védelmünk bőven hagy ilyen passzfolyosókat. Erre figyelni kell a srácoknak. Amúgy a gyenge támadópotenciál a beadásokban realizálódik a Leganésnél.

Hm… csak a Leganésnél?

Madridisták – két egymást követő jó meccsünk után – (A kép 2017 tavaszán készült…)

Zárásként pedig egy kis alapműveltség!

 

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!