Nicosiába látogatunk

 

Nincs sok időnk nózit törölgetni, mert ma este már az Apoel fogad minket, tehát remek alkalom kínálkozik a javításra. És talán a gödörből is vezethet kiút egy önbizalomnövelő, sőt, gólgazdag mérkőzést követően. A lehetőség mindenesetre adott lesz, ugyanakkor hatalmas kérdőjel uralkodik bennem, hogy Zidane miként fogja kihasználni, vagy egyáltalán élni fog-e ezzel, vagy ragaszkodik az eddigi sémához. Ha emlékezetem nem csal, akkor Sultan kolléga mondta azt, hogyha a Tico elleni derbire se tudjuk össze kapni magunkat, akkor bizony nagy gond uralkodik a fejekben. A 0-0-ás döntetlen után azt tudom mondani, hogy bár sikerült két fokozattal feljebb kapcsolni, de a gólínség miatt igencsak felemás a kép. Így aztán ideje lenne nagyobb mértékű változtatásokat eszközölni. Ennek tükrében pedig jöjjön a kissé rendhagyó beharangozónk. 

Olvastam, hogy Zidane 11 pontos hátrányt dolgozott le a Barcával szemben belépő szezonjában. Ugye ezt annak kapcsán hozzák fel, hogy most 10 pont van, de nem lehetetlen. Nyilván ez f.szság, mert az egy teljesen más szituáció volt. Ott egy más valaki okozta káoszba érkezett meg és kellett nagyon gyorsan feltüzelnie a társaságot, illetve rendet tennie. Most azonban a saját szarát kell rendbe tennie. A kérdésem pedig az, hogy miként látjátok a szezon további részének lefolyását, annak tudatában, hogy mindjárt félidő? Összekapjuk magunkat? Lesz valami változás? Mi hozhat fordulópontot? Vagy el tudtok képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy Zidane szezon közben távozik? Főleg, hogy Löwöt emlegetik már….

Lássuk, miket írtak a szerkesztőtársak:

ReAlantos: 

Szerintem azt már nem viselné el Pérez renoméja, ha két BL-győzelem és hosszú várakozást követő bajnoki cím után szezon közben kirakná az ezeket hozó edzőt. Szóval szerintem ezt nem fogja megkockáztatni.

A szezon további menetét meg úgy látom kb., hogy érdemi változás nem lesz. Mindenki hullajtja a pontokat, a Barca bajnok lesz, mi meg a második helyért csatázunk majd jobb esetben csak az Atleticóval, rosszabb esetben meg a következő egy-két klubbal is.

Norma: 

Zidane nem fog távozni. Erre bármiben mernék fogadni. Amit letett az asztalra az elmúlt másfél szezonban… ha ezek után kirakná Flo pár hónapnyi lejtmenet miatt, akkor elevenen égetnék meg őt máglyán. Ne feledjük, hogy a szurkolók többségének szemében Zidane a világ egyik legjobb edzője. És szigorúan az elért trófeák tekintetében nehéz ezzel vitatkozni. De mi azért tudjuk, hogy összetettebb a dolog. Ami pedig a változást illeti, szvsz Zidane kevés dolgot csinálhat, ami megváltoztathatja a gólínséget. Támadóból nincs sok, nem tudom, hogy fejben vannak-e a problémák. Én nem hiszem. Épp ezért nem gondolom, hogy ledolgozható a hátrány. Ahhoz a Barcánál kellene egy kurva nagy lejtmenet. 10 ponton belül leszünk, még lehet a végére bizakodóbbak is lehetünk, de november közepére -10 pont túl sok. Fiatalokat kell beépíteni. Ez az egyetlen okos dolog, amit jelenleg Zizou csinálhat.

Sultan: 

Decemberben megnyerjük a Klub VB-t is.

ReAlantos: 

Na, ha esetleg az nem jönne be, akkor lehet, hogy rezegne a pad ZZ alatt.

Raulitás: 

Kezdem a végéről: szerintem év közben biztos nem megy a kopasz. Trófeamentes év végén már elképzelhetőnek tartom. A fordulást meg két esetben tudom elképzelni, illetve ezeknek egy szükséges feltétele a bajnokságban, hogy a Barca megzuhanjon. A két eshetőség pedig vagy a csatáraink drasztikus formajavulása vagy új csatár igazolása. Ronaldo esetén lehet esélye, ha valahogy elkapja az ékszíj. Ha ez megvan, akkor az akarása is meglesz, mert annyira maximalista az ember. Benzema csak akkor segíthet idén a csapaton, ha önkéntes száműzetésbe vonul egy Marseille melletti fiatalkorúaknak fenntartott intézetbe. Bale, ha egészséges tudna valahogy maradni (tudom, ez az egész nagyobb utópia, mint a kommunizmus), akkor ő lehetne a hasznos tagja a csapatna. Új csatár meg nem hinném, hogy jön olyan, aki ténylegesen segíteni tudna nekünk. Szóval összességében nem látok sok esélyt erre.

ReAlantos: 

Egy kicsit egyébként azt érzem, hogy szándékosan vette visszább a csapatot őszre ZZ, csak túl jól sikerült. Tavaszra jobb lesz ez, még ha nem is annyira jó, mint legutóbb.

Norma:

Nem értek egyet. Totál tanácstalanságot látok.

Lucas jegelése is szerintem erre vezethető vissza. Tavaly nem véletlen volt az egyik leghasználtabb játékosa… a széleken való dominálás, többnyire beadásokra alapozó játék se annyira hangsúlyos. Marcelo szar formában van, Dani sérült volt. Plusz középre erősítettünk. Semmi nem jött be. Nem tudja Zidane hova nyúljon.

Norma: 

Középre nincs meg Zidane elképzelése, plusz a támadók totál impotensek ahhoz, hogy kreatív, sokpasszos játékkal törjük fel az ellent. Szélen pedig szar forma, sok sérült (ebben Bale azért tudna segíteni).

Sultan: 

Ezen a szezonon szerintem már semmi nem segít. Túl sok hiányosság, amit javítani kellene. És állandóan megsérül valaki. Ez nem a mi évünk lesz. Ha esetleg a Barca megzuhan, és verjük őket oda-vissza akkor van némi remény, ha félidőben kapunk egy csatárt is….

ReAlantos: 

De túl sok a ha.

Raulitás: 

Vicces szezon.

Ennyi részlet, azt hiszem, most bőven elegendő lesz a felvetett kérdések körüljárására. A többi maradjon meg a kommentmezőnek, Ti hogyan látjátok?

Most pedig váltsunk át a meccs konkrétumaira, és nézzük, mit lehet tudni a meccs reggelén. 

Először is egy biztos, Ramos nem lesz ott, mivel a csapatkapitányunk orrtörése miatt 1, esetleg 2 meccs kihagyására kényszerül (a Ticós) Lucassal való találkozása után. Mellette Navas, Bale és Kovacic továbbra is a sérültek listáján tengeti életét, bár utóbbi közel van a visszatéréshez. Ramos kapcsán az sem zárható ki, hogy maszkot fog viselni egy darabig visszatérése után is, legalábbis a hivatalos orvosi jelentésből ez derül ki. Viszont szerencsés, hogy műtétre nem lesz szükség, így nem kell sokáig nélkülözni a védőt. A hiánya miatt Nacho és Varane juthat szerephez, de én Vallejónak is örülnék. A középpályán is számíthatunk cserére, bár ezúttal inkább pihentetés céljából. Llorente-Ceballos párosra erős oddsok vannak, bár Lucas is megérdemelné a perceket. Elöl Asensióra lehet számítani, de Ronaldo pozíciója megkérdőjelezhetetlen, ezért idén sokadjára ember legyen a talpán, aki eltalálja a kezdőt. (Vagy éppen alien)

Másodsorban pedig azt is lehet tudni, hogy ahogy a Marca is írja, csupán 3 pont választ el a legjobb 16-tól.

Bár az AS-t inkább a CR körüli incidens izgatja. Aki lemaradt kicsit, egy szurkoló újságírónak kiadva próbálta meg begyűjteni a hőn áhított képet a világsztárral.

Ami szintén nagyon foglalkoztatja a sajtót, az nem más, mint az átigazolási hírek. Mindenki látja, hogy szükség lenne egy vérbeli támadóra, mert a Benzema-CR alkotta páros nagyon nem muzsikál idén. Most jönnek ki igazán azok a problémák, amiket évek óta szajkóztunk. Na, de vissza az átigazolásokhoz. Neymar napirenden való említését nem tudom hova tenni, nagyon nem hiányzik a Realból egy ilyen figura. Viszont vannak sokkal reálisabb és elfogadhatóbb jelöltek, mint például Fekirt is emlegetik, de a korábbi fiatal tehetségünkkel, Marianóval is lehetne számolni. Ha pedig galaktikus igazolásról lenne szó, akkor Neymar mellett Kane neve szerepel, amit szintén kicsapja nálam a biztosítékot. Annyi biztos viszont, hogy nehéz döntés előtt áll a szakmai stáb, kit igazoljanak és ki maradjon. Kinek kellene érkeznie?

 

Az Apoel keretében is voltak kérdőjelek, de a hivatalos információk alapján Bertoglio és Milanov is ott van a keretben. Valamint az egy szem magyar, Sallai is, ezért a lehetősége meglesz, hogy megint pályára léphessen a Real Madrid ellen. A hangolódást tekintve kedvezőbb előjelekkel futnak neki a mérkőzésnek, mert 1-3-ra nyerni tudtak a hétvége folyamán. Valamint az is a jó mérkőzést segítheti elő, hogy csupán csak matematikai esélyük van a továbbjutásra, de egészen sok tényezőnek kellene együtt állnia ehhez. Viszont ez lehetővé teszi számukra, hogy felszabadultan játszanak, illetve ösztönző lehet, hogy az utolsó meccseken megmutassák, mire képesek. Látva pedig a Királyi gárda kínszenvedését felbátorodhatnak. Persze reális esélyük nincs, hiszen legutóbb is 3-0-ra sikerült elkalapálni őket, de az a Bernabéuban volt, most pedig vendégként lépünk pályára. Azonban jó meccsre lehet esély, ami nem jönne rosszul, hiszen be kell vallani, nem könnyű most Real szurkolónak lenni.

Ezután pedig nincs sok hátra, mint várni a kezdő sípszót, és esőtánchoz hasonlóan gólokért fohászkodni. Hala Madrid!

Kezdés: 20:45

TV: M4

Zizou

View Comments

Share
Published by
Zizou

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago