Categories: Merengues

Choose your BEST XI!

Tegnap a FIFA THE BEST Football Awards 2017 díjkiosztóján számos Real Madrid játékos kapott valamilyen elismerést. A legfontosabbat, a legjobb játékosnak járót természetesen Cristiano Ronaldo. A jövő kérdése, de jómagamat bizony komolyan érdekel, hogy ki lesz még képes 32 évesen ilyen komoly díjat nyerni… De nem is róla fog szólni a poszt! Hanem… 

A nyitókép alapján jutott eszembe egy érdekes csapatösszeállítás.

Olyan csapatot állíthattok össze, amely 4-4-2-ben, 4-3-3-ban, 4-2-3-1-ben is tud játszani – elméletben.  😉 Ugyanis három, jól elkülöníthető időszakból kell egy, azaz egy játékost kiválasztanotok. A három korszak:

  • Az I. Galaktikus időszak
  • Az I. Galaktikus időszak utáni csillagközi homály (Calderon…)
  • A II. Galaktikus időszak

A játékosok lentebb is ebben a sorrendben fognak rendelkezésetekre állni. Nem az adott elnökhöz kötöttem a szerepeltetést (a leigazolást…), hanem az adott elnök alatt mennyire volt a csapat meghatározó játékosa.

Igyekeztem olyan játékosokat választani, akik inkább szakmailag és nem szimpátia alapján felelnek meg az elméleti LEGJOBB XI-nek. Tehát Gago nem választható opció, sorry.

Illetve azért is elnézést kérek, mert rengeteg játékos kimaradt. Elkerülhetetlen helyzet, hiszen számos kiváló játékos megfordult a csapatban az elmúlt majdnem 20 év alatt.

Sőt, arra is figyeljetek, hogy Sergio Ramos kétszer is szerepel, hiszen nálunk éveken át jobbhátvéd volt, majd Mou második évében került át belső védőnek.

Továbbá Cristiano Ronaldo esetében a balszélső volt a domináns poszt, így őt oda tudjátok majd beszavazni, ha akarjátok. Ő csak az elmúlt bő 2 évben lett egyértelműen center.

Ne feledjétek, hogy a felállás alapvetően ‘telefonszám’, a játékfilozófia és az egyéni feladatok inkább meghatározzák a támadásokat, mint a hadrend. Hiszen ZZ annak idején, játékosként valóban a bal oldalért felelt, de támadásban befele húzott, a természetes pozíciójába.

Végül: a kommentmező nem csak a felmenőim szidására jó, hanem arra is, hogy leírjátok, szerintetek David Beckhamet hülyeség, amatőr dolog volt kihagyni (megjegyzem, ő nálunk belső középpályás, védekező középpályás volt, ezért nem lehetett a jobb oldali emberekhez rakni). Meg Kakát. Di Mariat. Valamint…

Lássatok neki!

 

Jose

View Comments

  • keret:

    Kapusok: Kiko Casilla és Moha
    Védők: Jesús Vallejo, Nacho, Achraf Hakimi, Theo Hernández, Álvaro Tejero, Quezada és Manu Hernando
    Középpályások: Marcos Llorente, Marco Asensio, Dani Ceballos, Franchu és Cristo González
    Támadók: Lucas Vázquez és Borja Mayoral

    Vallejo minden bizonnyal lehetőséget kap, és azért kíváncsi vagyok a Llorente-Ceballos-Asensio hármasra ott középen

  • „Ramos tudja, hogy ő a mi csapatkapitányunk. Végül is ő a legfontosabb játékos ebben a csapatban” – idézi Zidanet a Marca.

    valamiféle szempontból ez teljesen igaz. hiába nem mi neveltük ki, Ramos a Real Madrid. A botlásokkal és a mennybemenetelekkel. Ha van valaki a csapatban, akinek kételkedni sem lehet a madridizmusában az éppen Ramos. Lehet szentségtörés meg minden, de szerintem sokkal alkalmasabb kapitányi szerepre, mint Iker volt.

    • én nem szeretem Ramost, de egyszerűen annyit tett a csapatért, hogy nem tudok mást tenni, mint fejet hajtani nagysága előtt

    • A másik aki így kapásból eszembe jut ha madridistát kellene mondanom az Marcelo :)
      Azért, ha emlékeim nem csalnak, amikor elkezdte hordani a csk-szalagot volt hogy fogtuk a fejünket a teljesítménye miatt...ez azért jócskán javult azóta szerencsére :)

      • ez is igaz, a klub több szimbolikus alakja sem az, pl. a sajnálatos módon általam nem látott Juanito

    • Tipik írás, ahol a szélsőséget jeleníti meg. A legkiemelkedőbbet veszi alapul, teszi mércévé, miközben csupán a gyakorlatról, az életszerűségről feledkezik meg. Van olyan, hogy a legjobbat és a legrosszabbat kiveszik az egyenletből és úgy vonnak átlagot. Szerintem a két akadémiánál is erre lenne szükség és nem mindenkit Xavi-Ini-Messi tridentéhez és Puyolhoz mérni.

      Tudom, ez unalmasabb, kevésbé színes-szagos, de értelmesebb.

      • Arról nem is beszélve az ilyen játékosokból 100 évente 1-2 db születik.

      • Sajna ezirányban halad a média - szélsőségek, végsőkig feszített szálak, mert így könnyebb eladni a tartalmat. Ezt most ettől a cikktől függetlenül :)

    • nem szeretem túlságosan az író cikkeit, és most is elég pongyolára sikeredett
      a La Fábrica akkor is és ma is benne volt a topban azt a szempontot tekintve, hogy a top5 bajnokságban szereplő játékosoknak mi a nevelőklubja. ma a Madrid az 1. (itt is)
      az viszont tényleg igaz, hogy értelmetlen filozófiai szakadékot belelátni a mostani helyzetbe, hiszen a barca sok pénzt költ kész játékosokra és egyszezonos csodákra, a Madrid pedig fiatalít, nevel stb., persze ez is kisarkított, de inkább jellemző, mint fordítva.
      Messivel valóban megnyerték a lottót odaát, meg persze nem elhanyagolható a többi playa' sem, de azzal nem értenék egyet, hogy szar lenne attól a La Masia, mert évek óta nem jött fel játékos az A csapatba, attól még mindig top, ahogy a La Fabrica is az volt.

      • Imádom, hogy mindig jegyzetet ír, mert ebben nem kell kihangsúlyozni a dolgokat, így (szerinte) kevésbé tűnik ki a hozzá nem értése a témához.
        Műfajelméleti gyorstalpaló: "Jegyzet: A legnagyobb szabadságot adja az újságírónak. Nem kötelező az aktuális esemény feldolgozása. A kor embere értse a témát. Csak az egyik szálát ragadja meg az eseményeknek. Az egyik legtömörebb műfaj."

      • Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok helikopter, ezek szerint hasonlóan látjuk :)

    • Ez egyébként tök érdekes, mert most olvastam, hogy az olasz média is nagyon dicsérte Nagy Ádámot, nem csak a magyar.

      • Én nem láttam a meccset, így nem tudom melyik igaz. De az a brutális, hogy két hír szinte teljesen ellentmond egymásnak :D Döntse el az olvasó, hogy melyik igaz - ha nem látta a meccset. :D Egyszerre vicces és szomorú ez az "összeállítás".

        Amúgy meg örülök ha jó volt Ádi, mert brutálisan jegelve volt eddig.

  • Nem akármilyen küzdelem folyik a pályán a Leipzig-Bayern meccsen. Van itt minden. Piros lap, befújt, majd visszavont 11-es, Gulácsi bravúros védések, stb..

        • Tényleg így volt. :) Szó szerint kiszenvedte. Az biztos hogy nem lesznek túl pihentek a hétvégi bajnokin. Ráadásul azt is a Leipzig ellen fogják játszani. Azt hiszem azt a meccset is megnézem. :)

          • Hát, valószinű nem lesz olyan sima mint az elmúlt idényben a müncheni meccsük. De valószinű a Lipcse is elfáradt, ráadásul szombaton Münchenben játszanak. Ettől függetlenül szerintem is érdemes lesz megnézni :)

  • holnap limonádé meccs... szóval kössétek fel a gatyát-szoknyát, ki mit visel. Jön egy köööönyűűűű Jose-kvíz.

    Lányok, ti is kössétek fel a ruhaneműt, ha akarjátok!

    • én azt hittem ma játszunk... mikor játszottunk utoljára csütörtökön? lehetne ez az egyik kérdésed is :D

    • Jó, de Neymar 70% pofázásért vagy tapsolásért, 25% műesésért, és mondjuk 5% tényleg fizikai szabálytalanságért kapta a lapjait. :D Pepe meg...

        • Nemá', hogy te még nem olvastad A nagy igazságok a futballról című széles körben elismert, kultikus könyvet? A 36. oldalon van egy táblázat, ahol le van írva, hogy morális és egyéb okok alapján a sárgának milyen súlya van. És igen, itt hosszan tárgyalják, hogy melyik sárga súlyosabb.

          Sőt, van egy külön bejegyzés, hogy Casemiro miért nem kap soha sárgát, és miért kéne már azonnal kiállítani minden meccsen ami pályára lép. És van egy iszonyat komoly empirikus függvény, hogy a szabálytalanság számát, módját, időpontját és a csillagok állását figyelembe véve, plusz Perez bankszámláján lévő pénzmozgás koefficiensével beszorozva, hány meccsre kéne eltiltatni. Természetesen a függvény szigorúan monoton konvergál a végtelenbe. A legenyhébb büntetés is 3142 meccs, és 5421431 év kőfejtő munka egy afrikai kőbányában.

          A könyv szerzői természetesen ismeretlenek, de tudjukkik írták.

    • Ez annyira hihetetlen, hogy le kellett ellenőriznem. A transfermarkt szerint eddig felnőtt pályafutása során Pepe 106 sárga, 5 második sárga utáni piros és 3 azonnali piros boldog birtokosa. 441 hivatalos mérkőzésen.

      Neymar: 331 hiv. meccs, 89 sárga, 3 második sárga utáni piros és 2 azonnali piros.

    • najó de ne bántsuk Pepét, az utóbbi években nagyon visszaesett a teljesítménye ilyen szempontból

      • Szegény öregszik,mire alá verne az ellenfélnek az otthagyja :(
        Irónia off: Így az utolsó 3 évére nálunk valami eszméletlenül fegyelmezett lett minden téren.Ha nincs anno az a taposása akkor kb nem is esne ennyiszer szó a durvaságáról.
        Más: Nejmike klasszis de,hogy úgy pofán tudnám baszni a fetrengései miatt ...

        • olyanokból mondjuk Pepe is szépeket tudott produkálni. de pofán tudnék baszni én mindenkit, aki csinálja. Albát akkor is ha nem csinálja

      • öregszik. ilyenkor már lassulnak a reflexek, hiába célozza be pontosan a babát, mellé megy és a labdát találja el. btw: nézd meg majd Neymar statját akkor, amikor ő is eléri a 441 hiv. meccset. sírva röhögés lesz.

        • remélem a hülyéje több meccsről lesz eltiltva, mint amennyit játszik

Share
Published by
Jose

Recent Posts

BL döntő a Wembley-ben

Nem nehéz egyetérteni abban, hogy a Bajnokok Ligája 2023/24-es döntőjének favoritja a Real Madrid. Drágább…

2 hónap ago

La Liga 23/24: itt vége, elfutottunk véle!

A La Liga utolsó fordulójára eldőltek a fontos dolgok, ezért, ahogy várható volt, időben szét…

2 hónap ago

La Liga #37: a Villarreal sosem könnyű

Az utolsó előtti fordulóhoz érkezett a La Liga idei kiírása. Itt már a meccsdömping egy…

2 hónap ago

La Liga #36: csak bele ne kényelmesedjünk

Három fordulóval a vége előtt az Alevés jön a Bernabeuba kedden este. Nagyon este. Késő…

2 hónap ago

La Liga #35: Granada trip

A La Ligában véget értek számunkra a fontos dolgok, igazán olyan állításokat lehetne még megvédeni,…

2 hónap ago

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer…

3 hónap ago