Hol a hiba?

Egy védőt köszönt gólja után a védekező középpályásunk. Ronaldo és Benzema érkezik a háttérben…

Mert hiba van, különben nem lennénk fényév távolságra, de minimum hét pontra a Barcától. Miért van az, hogy egy-egy meccset (főleg BL-himnusz mellett) agyonnyer a csapat és ez az eredményjelző mellett  tetten érhető a 90+ perc alatt is. Aztán jön egy fixhazai, egy fixkettes és a végén örülhetünk, ha Ramos, Casemiro, Isco kiránt minket a sz*rból. Persze, fordulóról fordulóra átbeszéljük posztokban és kommentekben a helyzetet, így most nem ilyen anyag lesz lentebb. Elhelyezzük a TOP5 és a spanyol bajnokság többi csapatának eddigi teljesítményének hálózatában a Habfehér alakulatot. Lássuk!

 Összes lőtt gól a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Cristiano ‘Aranylabda’ Ronaldo (ok, 5 meccses BAN), Karim ‘halálos’ Benzema, Gareth ‘100millió’ Bale csapata, a Real Madrid 7 bajnoki után nem szerepel Európa TOP5 bajnokságát összesítő listán a legjobb 20 között. Akár le is lehetne zárni a posztot, nem?  😕

 Összes kidolgozott lehetőség a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Nem, mert akkor nem derülne ki, hogy más szegmensben meg az elsők vagyunk. Tehát nem mondhatjuk, hogy a középpálya lenne gyenge, hiszen nálunk dolgozzák ki a legtöbb helyzetet a srácok! Mekkora királyság!  😎

 Összes kapuralövés a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Ez is önmagáért beszél! Legjobbak vagyunk ebben is, hol az ellenfél, ki állíthat meg minket, adjátokideaserlegeket!

Lövési hatékonyság a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Hogy P. Attilát idézzem: “Ööö…” Úgy azért nehéz bármit is kezdeni a helyzetekkel és a lövésekkel, ha a lövéseink (fejjel, lábbal, vállal, a védővel, Perezzel, Hernandez Hernandezzel, stb) kevesebb, mint 50% talál egyáltalán kaput.

Lövések száma a LaLiban eddig (17/18)

Ez az a szám, ami önmagában nem ér célt, hiába mondja ZZ, hogy legalább helyzeteink vannak.

Lövési hatékonyság a LaLiban eddig (17/18)

Mert a lövési hatékonyságunk a béka feneke alatt van. Arcpirítóan gyenge mutató.

Gólok száma a LaLiban eddig (17/18)

A 144 gólszerzési kísérletből 13 gólt sikerült összehozni. Mit lehet erre mondani?

Passzhatékonyság a TOP5 bajnokságban eddig (17/18)

Ez az adat ismét azt támasztja alá, hogy nem a csapat alapjátékával van baj. Igen, kapunk gólokat, de ez ne lepjen már meg egy madridistát se. Ha ennyire rövid az átlagos passztávolság, az azt jelzi, hogy egyben van az alakzat, a csapatszintű mozgásokat elvégzik, ráadásul úgy, hogy egyként mozog a 10 mezőnyjátékos.

Kapott gólok száma a TOP5 bajnokságban eddig (17/18)

Ez a lista Z-A sorrendben van, így azért nem olyan szörnyű, hogy a TOP5 bajnokság 98 csapatából a 80. helyen van a Real ebben a kategóriában.

Nem a kapott gólok száma nőtt (bár értem, hogy a 0 kapott gól a legjobb, de a Real Madrid nem erről szól), nem a build-up a gond, nem a helyzetek kidolgozása a gond.

A helyzetek értékesítése a gond. Kell egy csatár. Legalább. Ha ezt a csatárt Ronaldo, Benzema, vagy a négytrillió év múlva felépülő Bale találja meg magában, nekem az is jó. Ha Mayoral lesz az, akkor se haragszom. Ha télen veszünk valakit ide, ám legyen.

De legyen.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • majk

  ez kellemes kis olvasnivaló. mit lehet ez ellen tenni? azt látjuk, hogy gyakorolják a srácok. én azt gondolom várni kell, aztán majd amikor bemennek, akkor abban a mutatóban is elsők leszünk. még 1 opció, hogy én elmegyek csatárnak a Realba, csak előbb kés alá kéne feküdnöm a Sanitsanál… aminek a végén nem a profi sportolói karrier hiánya lenne a legnagyobb bajom 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Remek cikk lett! Velős, és minden benne van. Nem véleménycikk, hanem tényeken alapuló. Nem is igazán lehet mit hozzátenni. Csak elővenni a rózsafüzért, és imádkozni. Távpacsi!
  https://uploads.disquscdn.com/images/eeaf111f4bebb678aa9b2ab17b03e9cf93287c381b639e7c1611e3f4eda20f0f.png

 • dzsonee

  Köszi a posztot, szép szines lett, sok képpel, ezt szeretem 🙂
  Most nincs időm utánanézni, úgyhogy lécci sötétítsetek fel, mi számít kulcspassznak? Én úgy értelmezem, hogy az a kulcspassz, ami után lövés lesz, függetlenül a lövés minőségétől. Namármost, ha ez így van, akkor ezek a statisztikák nem adnak világos képet arról, hogy hol is a hiba. Mert bár sok a kulcspassz és a lövési kisérlet, ezek lehetnek nem kidolgozott, távoli lövések is, ami nem azt jelenti, hogy jó a csapatjáték vagy hogy jó a helyzetek kidolgozása, hanem hogy sokat lövöldöznek a játékosok.
  Nekem erről árulkodik pl az is, hogy míg a Barca 23 góljából 23 inside area (ami ha jól értem a 16oson belült jelzi), addig a Realnál 13ból “csak” 10. A shot position is: a Realnál majd 50 lövési kisérlet volt a 16-on kivülről, míg pl. a Barcánál csak 35.
  Ami a csatárok bénázását mutatja, az viszont az, hogy a majd 100 inside area lövésből csak 10 gól lett, míg pl. a Barcánál ugyanez az arány 72ből 23.
  Összegezve, van hova fejlődni csatárteljesítményben és helyzetek kidolgozásában is 🙂

  • Jose

   Goal Assist
   The final pass or pass-cum-shot leading to the recipient of the ball scoring a goal.

   Key Pass
   The final pass or pass-cum-shot leading to the recipient of the ball having an attempt at goal without scoring.

   (opta)

   • dzsonee

    Magyarán a nem góllal végződő lövési kisérlet előtti utolsó passz…vagyis kábé jól értelmeztem…köszi! Ja, és még egy kérdés: a huszadik a listán a Leverkusen 13 góllal. A Real csak az ábécésorrend miatt van akkor lejjebb?

    • Jose

     Ezt viszont nem tudom, de nem hiszem, hogy az DEF sorrend miatt.

     • dzsonee

      Ami még érdekes a táblákból és nem volt meg így fejből, hogy ebben a szezonban a Real még nem szerzett fejesgólt a ligában.

  • majk

   a kulcspassznak van még egy kevésbé ismert de annál helytállóbb megfogalmazása is:
   “kulcspassz amit Benzema ad, az utolsó láncszem amibe a frencsmenimádók kapaszkodhatnak és ami egy pocsék teljesítmény esetén is 10/7 fölötti pontozást eredményezhet a whoscoreden”

   • dzsonee

    😀

  • andreal

   Kulcspassz: Amit a Barca szurkolók számolnak, ha Messi nem tud gólt lőni.
   (uhhhh mit fogok ezért kapni :DDDD)

   • Jose

    Bár csak tippelek, de igazam lehet: te szereted, ha fáj. 🙂

    • andreal

     Hát na, hiányzott már egy “A másik oldalon épp” kontent a nevemmel 🙂

   • dzsonee

    Ezt valamikor el kell sütnöd a Barca blogon, ha igaza van Josénak 🙂

    • Jose

     Magam részéről: nem tartom teljesen igaznak, hogy Barca blog. Nyomokban azt is tartalmaz, de inkább antimadridista blog. Ez a nagyság ára.

     • dzsonee

      Ezt nem tudom sem megcáfolni, sem megerősíteni, mivel nem járok át oda 🙂 Ha akkor az nst-n szoktam csemegézni vagy a Britannián…

     • Jose

      Und Ich Habe Fertig

     • dzsonee

      Igen, azt elfelejtettem. De oda is egyre kevesebbet, ahogy ritkult a posztok sűrűsége. De mivel a BM a szivem másik csücske, azért néha elolvasom ott is mizu.

   • Cornelius Scipio Africanus

    upvote-ot :DDD

 • Sragi

  Egyszerű, mint a a faék. A focit gólra játsszák.
  Na ez idén nem megy, de látványosan.

 • dracox

  Hát ezek a táblázatok nem igazán dobják fel egy madridista napját…
  Minden megvan csak ami a lényeg az nincs….A gólok.

 • WT14

  Ezek a táblázatok tökéletesen elmondanak mindent. Lövöldözünk mint a vadbarmok, a szélrózsa minden irányába, csak épp gólok nincsenek belőle. Így pedig meg lehet baszni az egészet.

 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF

  Most hogy leállt a fb – és ez hír bammeg… – ajánlom ezt az interjút. Poén, hogy a cikk elkészülte után pár nappal a bácsi (Richard H. Thaler, a viselkedés közgazdaságtan egyik jelentős kutatója) közgazdasági Nobel-djíat kapott. 🙂 Szerintem érdekes, és nagyon hasznos interjú. Jó olvasgatást. (Remélem felkeltettem pár ember érdeklődését 🙂 )
  http://index.hu/gazdasag/2017/09/13/richard_thaler_interju_behavioral_economics_kozgazdasagtan/

  • Cornelius Scipio Africanus

   *Ne haragudjatok, benéztem. A cikk szeptember 13-án került ki, míg Richard H. Thaler október 9-én kapta meg a díjat. Elnézést,ha félrevezettem valakit. De ettől függetlenül még mindig nagyon ajánlom 😀

   • dzsonee

    Majdnem nem olvastam el a cikket, mivel ennyire félreinformáltál a kommentben 🙂 Viszont azt a Nudge-ot el kell olvasnom, érdekes lehet. És sajnos egyrészt igaza van, mert tényleg többségben nem racionálisan döntünk a helyzetek nagy részében (főleg nem a Keynes-i tanok alapján), másrészt az az érzésem, egyre több cég használja ezeket a “nudge”-okat a vásárlók beszippantására. Gondolok itt a számomra irritáló együtt a család mobilcsomagreklámokra, a nagy bevásárlócégek (pl Tesco) személyre szabott akcióira vagy számos más dologra, ami mind a vásárlók viselkedésére apellálva született (te teszed a hamburgert egy megmászni váró heggyé).
    Szóval egyrészt jó hogy a közgazdaságtan ráébred arra hogy az egyes személyek vagy családok nem racionálisan döntenek, másrészt ez a felismerés egyáltalán nem biztos hogy ezen személyekre nézve pozitív eredményt szül.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én is el akarom majd olvasni a könyvet 🙂

     Az interjúban is mondja, hogy ezt remélhetőleg pozitívan használják majd. Egy normális országban -erre példát is mond- ezt szabályozzák is (majd) okosan.

     • dzsonee

      Kérdés mennyire tudja majd a multik húzásait befolyásolni egy-egy ország. Itt inkább egy átfogóbb fogyasztóvédelmi hozzáállás kellene majd, EU vagy akár globálisabb szinten is, ha ugyan van erre lehetőség és igény. Főleg az utóbbi a kérdéses. Na mindegy, ez már kicsit összeesküvéselmélet 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Navas-ról készült egy film, itt az előzetese.
  https://www.youtube.com/watch?v=A8mj9TH_G7A

  • kodex

   most hogy lesérült kb. 2 hétre, megnézheti nyugágyból

  • ofrnkie

   végtelenül szimpatikus ember

 • kodex

  Jose annyiban vitatkoznék veled, hogy nem “1” csatár hiányzik. Nyilván sokat lendítene a dolgon és sejtem hogy te is úgy gondolod hogy mellette kell(ene) még minimum Karim “formába” lendülése de én továbbra is tartom: a BBC mint formáció felbontása a kulcs. Mert akkor az a “csatár” borítaná ezt a formát és akkor nagyobb esély lenne arra is akár, hogy Karim magához tér. Akár mint csere (höhöhö) (őszintén mennyi ennek a realitása a szintén francia ZZnél?) Attól nem leszünk feltétlenül hatékonyabbak hogy jön 1 Karim klón és/de Bale is ott lesz. Az meg wishlist hogy Karim/Bale lesz az aki megtalálja a góllövő cipőt – arra kb. 2 éve várunk, miközben vagy sérülések vagy a kurvák fekszenek keresztbe.

  Így marad: Borja (nem hiszem) + vásárlás (… no comment…)

  • ballabjobb

   Lewa <3
   (azt hiszem mostantól elkezdem kelteni a hangulatot)

   • dzsonee

    Megférne egymás mellett Lewa és CR? Számomra ez a fő kérdés…

 • dzsonee

  Ja, és egyébként a cikk címében levő kérdésre, miszerint “Hol a hiba”, anyukám mindig azt szokta válaszolni, hogy “Nyaktól följebb, két fül között” 🙂

 • t20-puerto del sol

  Egyetértek, Böde kell ide!

  • dzsonee

   Szélre pedig Varga Roland!

 • Manócska

  Nem kis örömömre véget ért a válogatott szünet, és ezen a hétvégén már csemegézhetünk a jobbnál jobb meccsek közül. 🙂 Pl. már holnap lesz egy Lyon-Monaco meccs, ezt követi szombaton az Atletico Madrid-Barcelona, AS Roma-Napoli, Liverpool-Manchester United találkozó. De ezen mérkőzéseken kívül is lesz még olyan amit érdemes lesz megnézni. Szóval végre láthatunk igazi focit a tv-ben.

  • dracox

   Úgy vártam a válogatott szünet végét, mint a gyerkőcök a vakációt..
   Semmi érdemleges hír nincs ilyenkor csak ez meg az sérült le…esetleg valaki sértődöttségében lemondja a válogatottságot.

   • WT14

    Mire belelendülünk megint a bajnoki- és BL dömpingbe, jönnek a novemberi selejtezők, yeeehaaaa! 😀

    • Manócska

     Ne is mondd! 🙂 Rosszul lettem én is amikor megláttam hogy novemberben megint válogatott szünet lesz.

     • dzsonee

      Érdekes, mennyit fordult a világ 🙂 15-20 évvel ezelőtt még mennyivel jobban szurkoltunk a nagy tornákon a válogatottaknak, mennyivel jobban vártuk a VB-t, EB-t, most meg sokaknak már csag nyűg…30-40 évre visszamenőlegesen meg jóformán a nagyokról csak azt tartjuk számon, hány VB, EB címük van. Kiváncsi vagyok, hogyan fogunk a mostani évekre visszaemlékezni 10-20 év múlva…

     • Manócska

      Szerintem ez azért volt régebben így, mert messze nem közvetített a tv ennyi klub focit. Most meg ezen a téren is el vagyunk kényeztetve.

     • dzsonee

      Igen, ez világos. Mivel nagyobb az információáramlás és lényegében bármelyik meccset bármikor le tudjuk követni, nem gond akármelyik ligában akármelyik csapatnak szurkolni. És mivel ezzel nő a klubbok potenciális bevételi forrása is, nekik is érdekük hogy minél eladhatóbbá tegyék a klubbfocit és ezáltal háttérbe szorítsák a “nemzeti” focit. De akkor is érdekes 🙂

     • Manócska

      Mondjuk engem a klub foci mellett érdekel az Eb és a Vb is. Mindig nézem rajta a meccseket és drukkolok is a kedvenc csapataimnak. Igazából csak ezek a selejtezős meccsek nem érdekelnek.

     • dzsonee

      Persze, nem is elsősorban rád gondoltam, de sokaktól hallottam már, hogy a VB, EB nyűg, mert a játékosok már fáradtak, rásérülnek, rövidebb lesz a nyári pihenés/alapozás, stb..

     • ofrnkie

      szerintem az is közrejátszik, hogy a válogatott focinak egyre kevesebb értelme van. azaz a globalizáció tönkretette (és ez most csak következmény, nem rovom fel a világnak, örülök, hogy nyitott világban élünk stb.)

      – honosítások össze-vissza
      – “nemzeti stílusok” eltűnése. ugyan, hol van már az, amikor földrajzilag elkülöníthető volt a nemzetek focija, a taktikai-filozófiai iskolák? ma a taktika is globalizálódott, a brazilok is játszhatnak védekező, óvatos focit, a németek támadnak, technikásak, nem durvák, a magyarok technikailag alulképzettek, kifejezetten védekező focit játszanak… edzője válogatja
      – a klubfoci ki lett maxolva, minőségibb, szupercsapatok jöttek létre amelyek nagyrészt nem hazai játékosokból állnak így nem adhatják a hazai válogatott gerincét.

      én szeretem a válogatott tornákat, de a selejtezők kevéssé fognak meg, a klubfoci a láwcsyh

 • WT14

  Navas sérülés miatt kihagyja a Getafe és a Tottenham elleni meccseket.

  • Manócska

   Sajnálom hogy Navas lesérült, de nem tartok ezektől a meccsektől, mert Casilla egy jó kapus. Biztos hogy helyt fog állni.

   • WT14

    Valószínűleg úgyis olyan gólokat fogunk kapni, amelyek nem a kapuson múlnak majd.

    • dzsonee

     Vakon meg akarjuk-e majd venni Kane-t a Spurs elleni meccs után?

     • Kisstomee

      vagy előtte

     • dzsonee

      Meg akkor már közben is 🙂

 • WT14

  Hiába, no, most, hogy nem voltak Barca-meccsek, Gáborunknak azért így is fel kellett mutatnia valamit az újságírás terén, ha már főállásban van foglalkoztatva. Ennek eredményeként ezúttal arról született műremek, hogy CR elbalfaszkodott egy ziccert Svájc ellen a meccs vége felé, már 2-0-ás állásnál, vagyis óriási jelentőséggel bíró szituációban.

  http://index.hu/sport/futball/2017/10/11/akkora_helyzet_volt_hogy_ronaldo_megijedt_tole/

  • dracox

   Milyen drukker ez a “Jóember”?

   • WT14

    Elsősorban antimadridista, másodsorban Barca-drukker.

    • andreal

     Láttam már olyan véleményt, hogy Gábor Úr antimessista és Madrid fan.

  • dzsonee

   Ezt ellensúlyozandó nem írt felszopó cikket arról hogyan sikerült Messinek a csodával határos módon kilőnie Argentínát a VB-re? Csak hogy a Joó jing-jang egyensúlyban legyen?

 • Zizou

  Amúgy este megint új poszt, méghozzá igazi csemege.

  • Jose

   Amiért én már most megköszönöm a munkádat! 🙂

   • Zizou

    Nem lesz egyszerű szülés, de én is köszi. 🙂

 • Buckethead

  Szerintem nincs komoly baj.Ami általában befelé pattan, az mostanában kifelé, a helytzetek megvannak. Nagyon az elején vagyunk, változni fog ez…Igazából egy igazán szar meccs ugrik be az idei szezonból, a Betis elleni.

 • Ronrics

  az új posztig – nemtom votemá
  https://www.youtube.com/watch?v=OPR3GlpQQJA

 • Manócska

  Nem foci téma, de hihetetlenül aranyos, érdemes megnéznetek. 🙂
  http://marieclaire.hu/Root/Sites/Marieclaire/Napi-favorit/2017/10/08/Ismerd-meg-az-albino-sunit-aki-azert-van-itt-hogy-sokkal-cukibb-napod-legyen
  Remélem nem gond hogy feltettem ide.

  • Jose

   just mondom, hogy Godzilla is volt kicsi eccer… 😀 meg ő is jappo-szülemény

 • Jose

  Ki a jobb befejezőcsatár? KANE vs RONALDO
  Mondjátok meg!

  • Cornelius Scipio Africanus

   Böde

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nah jó…nem hülyéskedem el. Air Sanyi a király!!

    • Sragi

     Benzema 😀

  • dzsonee

   Ibra

   • dzsonee

    Ronaldo már lőtt gólt BL döntőn, Kane még nem 🙂 De majd kedden úgyis össze tudjuk őket hasonlítani.

  • Sragi

   Böde Dani!

   • dzsonee

    Ahogy a címke is jelzi a poszt alján:
    BödeBezzegTudGóltLőni

  • Zizou

   Ez nekem is eszembe jutott. Talán most jobb formában van a brit.

 • Jose

  Azon madridisták figyelmébe, akik pontvesztést vizionálnak és áhítanak az ATMA ellen a Barcának…
  Chülök (also known Cholo) eddig 21 meccsen játszott a TOPFAVORIT katalán gárda ellen, nyert kétszer (+7 draw a többi vereség). Egyszer sem a bajnokságban. Anyóst és a tacskót is a Barcára! Right now!

  • Manócska

   Akkor éppen itt van az ideje annak hogy a bajnokságban is legyőzzék őket.

   • Jose

    tehát te nem fogadsz a barcára? hogy fogsz így sok anyóst és tacskót nyerni????

    • dzsonee

     Olyat lehet hogy felteszem az anyósomat és nyerek helyette egy tacskót?

     • Manócska

      Nem lehet. Ez nem kívánságműsor. 🙂

     • dzsonee

      Akkor nem fogadok, így még ennyi örömöm sem lenne a Barca győzelméből 🙁

    • Manócska

     Igazából sem anyósra, sem tacskóra nem vágyom. Ha már kutyus, akkor mindenképpen Westie.

     • Jose

      Jó, a westie kutyus, a tacskó meg kutya. Előbbi öleb, utóbbi meg rendes körülmények között kotorékeb, kiszagol és kiűz mindent, ami el akar bújni előle.

    • Cornelius Scipio Africanus
   • majk

    az biztos, hogy nekem el kell kerülnöm a tévét

    • Manócska

     El bizony. 🙂 Nehogy bekapcsold míg tart a meccs.

  • kodex

   https://uploads.disquscdn.com/images/d567ec63cd834d478ed5f20df6e018c65fc7be8753a98b402afbe4343e8b5471.jpg
   ez itt a lényeg, isten tartsa meg jó szokásukat. kezdésnek elég lesz ennyi, a többit majd elintézi RS + Celta az ECig. 😉 most hogy Gareth lesérült meglásd, formába lendülünk 😛 vagy mégsem

  • dracox

   Nevetséges erőt képvisel az atma a barca ellen folyamatosan a bajnokságban… Mindig jókat neveket rajtuk, hogy erős csapatnak vallják magukat, de a barca folyamatosan szétsz*patja őket.. BL-ben más a helyzet természetesen.

   • Manócska

    Viszont azon a meccsen ahol a bajnokság dőlt el közöttük nagy erőről tanúskodtak. Igaz hogy elég volt nekik a döntetlen, de az első félidőben a Barca szerezte meg a vezetést, de ennek ellenére látszott rajtuk hogy végig hittek abban hogy bajnokok lehetnek. És végül azok is lettek.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Csak minket aláztak meg 4-0ra :DD

  • LeeTaiPo

   Minek? Hogy nyerjek még másfél anyóst? NÓÓÓRMÁLIS???

 • Jose
 • Zizou

  @bawjose:disqus vért hugyozva, de kész.

  Új poszt van!

  https://madridimerengues.hu/2017/10/12/az-5-bek-trofea/#more-273248