Merengues Jose  

Hol a hiba?

Egy védőt köszönt gólja után a védekező középpályásunk. Ronaldo és Benzema érkezik a háttérben…

Mert hiba van, különben nem lennénk fényév távolságra, de minimum hét pontra a Barcától. Miért van az, hogy egy-egy meccset (főleg BL-himnusz mellett) agyonnyer a csapat és ez az eredményjelző mellett  tetten érhető a 90+ perc alatt is. Aztán jön egy fixhazai, egy fixkettes és a végén örülhetünk, ha Ramos, Casemiro, Isco kiránt minket a sz*rból. Persze, fordulóról fordulóra átbeszéljük posztokban és kommentekben a helyzetet, így most nem ilyen anyag lesz lentebb. Elhelyezzük a TOP5 és a spanyol bajnokság többi csapatának eddigi teljesítményének hálózatában a Habfehér alakulatot. Lássuk!

 Összes lőtt gól a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Cristiano ‘Aranylabda’ Ronaldo (ok, 5 meccses BAN), Karim ‘halálos’ Benzema, Gareth ‘100millió’ Bale csapata, a Real Madrid 7 bajnoki után nem szerepel Európa TOP5 bajnokságát összesítő listán a legjobb 20 között. Akár le is lehetne zárni a posztot, nem?  😕

 Összes kidolgozott lehetőség a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Nem, mert akkor nem derülne ki, hogy más szegmensben meg az elsők vagyunk. Tehát nem mondhatjuk, hogy a középpálya lenne gyenge, hiszen nálunk dolgozzák ki a legtöbb helyzetet a srácok! Mekkora királyság!  😎

 Összes kapuralövés a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Ez is önmagáért beszél! Legjobbak vagyunk ebben is, hol az ellenfél, ki állíthat meg minket, adjátokideaserlegeket!

Lövési hatékonyság a TOP5 bajnokik alapján eddig (17/18)

Hogy P. Attilát idézzem: „Ööö…” Úgy azért nehéz bármit is kezdeni a helyzetekkel és a lövésekkel, ha a lövéseink (fejjel, lábbal, vállal, a védővel, Perezzel, Hernandez Hernandezzel, stb) kevesebb, mint 50% talál egyáltalán kaput.

Lövések száma a LaLiban eddig (17/18)

Ez az a szám, ami önmagában nem ér célt, hiába mondja ZZ, hogy legalább helyzeteink vannak.

Lövési hatékonyság a LaLiban eddig (17/18)

Mert a lövési hatékonyságunk a béka feneke alatt van. Arcpirítóan gyenge mutató.

Gólok száma a LaLiban eddig (17/18)

A 144 gólszerzési kísérletből 13 gólt sikerült összehozni. Mit lehet erre mondani?

Passzhatékonyság a TOP5 bajnokságban eddig (17/18)

Ez az adat ismét azt támasztja alá, hogy nem a csapat alapjátékával van baj. Igen, kapunk gólokat, de ez ne lepjen már meg egy madridistát se. Ha ennyire rövid az átlagos passztávolság, az azt jelzi, hogy egyben van az alakzat, a csapatszintű mozgásokat elvégzik, ráadásul úgy, hogy egyként mozog a 10 mezőnyjátékos.

Kapott gólok száma a TOP5 bajnokságban eddig (17/18)

Ez a lista Z-A sorrendben van, így azért nem olyan szörnyű, hogy a TOP5 bajnokság 98 csapatából a 80. helyen van a Real ebben a kategóriában.

Nem a kapott gólok száma nőtt (bár értem, hogy a 0 kapott gól a legjobb, de a Real Madrid nem erről szól), nem a build-up a gond, nem a helyzetek kidolgozása a gond.

A helyzetek értékesítése a gond. Kell egy csatár. Legalább. Ha ezt a csatárt Ronaldo, Benzema, vagy a négytrillió év múlva felépülő Bale találja meg magában, nekem az is jó. Ha Mayoral lesz az, akkor se haragszom. Ha télen veszünk valakit ide, ám legyen.

De legyen.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!