Sorminta

Csoki bácsi óta tudjuk, hogy az ember szempontjából 50-50% esély van rá, hogy egy óvatlan pillanatban eltalál minket egy Földbe becsapódó meteorit, mert vagy eltalál, vagy nem.  Soron következő meccsünket tekintve pontoson ugyanilyen százalékos arányban van rá esély, hogy az ókatalán mondakör szerint ismét lefekszik nekünk a Getafe, vagy a kiváló hazai mérkőzés után az idén sajnos már jól megszokott idegenbeli szenvedés következik. Getafe-Real Madrid, hajtás után beharangozunk!

Már csak azért is megjósolhatatlan a délutáni mérkőzés alakulása, mert elérkeztünk a bajnokság azon szakaszába, ahol a kiesőhelyen és környékén tanyázó gárdák sokkal veszélyesebbek lehetnek a bajnoki címre is esélyes csapatokra, mint a középmezőnyben megbúvó alakulatok, akik már az európai kupaindulásról nem álmodozhatnak – ami spanyol csapatokról lévén szó, minimum top8-at jelent a következő évi küzdelmekben – ellenben a kiesés lehetősége sem lebeg a fejük felett.

A Getafe jelen pillanatban a 20. helyen szerénykedik a Levantéval és a Sporting Gijónnal azonos pontszámmal, kettőre a bennmaradást jelentő 17. pozíciótól. Ebből is látszik, hogy a madridi kis csapatnak reális esélye van, hogy jövőre is lefeküdhessenek nekünk a La Ligában. Ennek érdekében nemrég lecserélték vezetőedzőjüket, remélve, hogy ezzel majd sikerül elérni céljukat. Legyen úgy!

Mikor igazolt Balotelli a Getaféba?

A mérkőzés előtti nyilatkozatában Zidane is pont ezekre hívta fel a figyelmet. Ő már csak tudja, testközelből élhette át az idegenbeli visszaeséseket, tanácstalanságokat, amire elsősorban neki kellene megtalálnia a gyógyírt. Nemrégiben még úgy tűnt, hogy az esélytelenek nyugalmával kísérletezgethet a megfelelő recept megtalálásához, aztán eljött az április, és a hónap közepére ott tartunk, hogy négy pontra zárkóztunk fel a listavezetőhöz képest. Egyelőre ez továbbra is csak a harmadik helyet jelenti, mivel a másodikon ott kellemetlenkedik a madridi kis(?)testvér, akik az utóbbi időben már minimum felnőttek hozzánk. A bajnokságban legalábbis már mindenképp, de szerencsére a Bajnokok Ligája homokozóját még mi uraljuk.  Ráadásul a pénteki BL-sorsolásnak köszönhetően maximum a döntőben lesz meg az esélyük, hogy bebizonyítsák az ellenkezőjét. Ne legyen úgy!

De térjünk is gyorsan vissza a helyi játszótérre, a kellemesebbnek tűnő madridi játszópajtáshoz. Remélhetőleg továbbra is azok maradnak, és nem szórják szemünkbe a homokot, hogy mire kimossuk, már megint tisztes távolságba kerüljünk a Tökmag testvérektől, akik összetartásuknak köszönhetően már évek óta uralják a grundot.

Zizou továbbá azt is elárulta az említett nyilatkozatban, hogy jelentősebb rotációra lehet számítani, ami természetesen CR-t nem érinti, de ez nem is az az időszak, amikor a padoztatását követelnénk. Nem mintha bármikor is reális esély lenne rá. Kisebb sérülés miatt Modric valószínűleg pihenőt kap, rá is fér, mert egy jó ideje már nem az igazi, rajta mutatkoznak meg leginkább a fáradtság jelei. De nem is csodálom, a szezon háromnegyedében a mezőnyjátékosok közül ő tartotta a lelket a csapatban. Ugyanakkor egy teljes sorcserét is nyugodtan lehetne eszközölni a középpályán.  Ez persze veszélyes játék lenne, mert ilyen mértékű változtatás után, nem feltétlenül muzsikálna megfelelően a csapat, de a mostanában egyaránt kegyvesztett Kovacic és Isco mindenképp megérdemelne újabb bizonyítási lehetőséget.

Ha továbbra is csak a játékosokat nézem, elől ugyanúgy szabadnapot kaphatna a Dinamit Trió. CR ugyebár nem fog, de a fél sérült Benzemára és az üveglábú Bale-re mindenképp ráférne a pihentetés, és alapesetben a jelentkezők is kellő minőséget jelentenek. De ahogy említettem, a csapat szempontjából ez könnyen öngyilkos taktikává válhatna. Bízzunk benne, hogy Zidane az egészséges mértékben fog rotálni!

Várható kezdő: Modric, Yáñez és remélhetőleg Danilófasz kivételével bárki.

Kezdés: 16:00 Sport 1

Oszd meg a posztot, ha tetszett!