Brrrr…

Nézőpont kérdése. Bizony. Van a csapat nézőpontja meg a szurkolóké. Nyert a csapat: Éibar-Real Madrid 0-2. A játékosok és edzőjük elégedett – a szurkolók pedig azt kérdezik (kérdezték már meccs alatt is), hogy: WTF??? A mérkőzés utáni nyilatkozatokban minden játékos és Benítez is kiemelte: we have to improve. Legalább ezzel azt beismerik látens, hogy a teljesítmény… milyen is volt? Hogyan skandálják felénk oly sokszor? Ó, meg is van: K.RVAGYENGE! K.RVAGYENGE!! K.RVAGYENGE!!! De ne legyünk ennyire jószívűek és elnézőek, illessük azért kritikával is a csapat legutóbbi bajnokiját. Hajtás. 

FIRST:

CR-fanoknak

Az 5 nagy európai bajnokság all-time góllövőlistája most így néz ki:

1. Greaves: 366
2. Muller: 365
3. CRISTIANO: 318
4. Bloomer: 317

A La Liga all-time góllövőlistája jelen pillanatban:

1. Messi: 290
2. Zarra: 251
3. CRISTIANO: 234
=. Hugo Sanchez: 234
5. Raul: 228

Ronaldo az Éibar ellen lőhette pályafutása során, tétmérkőzéseket figyelembe véve a 100. tizenegyesét – 86 gól és 14 error a mérlege.

SECOND: 
Madridistáknak kiragadott dolgok

Mérkőzés után Pepe és Rafa is nyilatkozott egy-egy olyat, amit képtelen vagyok értelmezni.

Pepe: “It was important not conceding a goal, we worked very hard on defending this week.” Valakinek azért rémlik az ukrajnai meccs?

Benítez: “Today was a good team victory. The first goal was a result of something were practiced during training this week.” Most komolyan, valakinek rémlik ugyanez a figura az ukrán meccsről? Másrészt ezen a meccsen 5 szögletünk volt, egyszer mutatták be a koreot. Egyszerű figura volt a kisszöglet és a beívelés. Ha egész héten ezt gyakorolták.. Hááát, 2019-re ismét elsajátítják a kontrát. InBenítezWeTrust?

Közben Carvajal lett a szezon 16. izomsérültje. Különös rekordra hajt az edzői gárda, az fix.

A meccs embere Lukita, aki a szezon legaktívabb játékát mutatta be, 112 alkalommal ért labdához, 71 sikeres passz (82 kísérletből), 3 kulcspassz, 1 gólpassz, 3 szerelés, 4 labdaszerzés.

Lukita in action.

Pacink augusztus óta az első gólját szerezte, összesen hármat számlál eddig. Idegenben egyébként idén januárban szerzett gólt bajnokin.

A Real Madrid támadásairól sokat elmond, hogy a szezonban a Bilbaoval egyetemben a legtöbb fejesgólt érte el (6). Biztos nincs elég labdabiztos játékosunk

Ronaldo legutóbbi, csekély 99 szabadrúgásából 2 lett gól.

THIRD: 
A mérkőzés képe(i) Kodexnek (és Minden Olvasónak)

Úgy indult minden, ahogy Rafa eltervezte.
Ronaldo a meccs elején óriási ziccerbe került és…
… jött Peter Parker. Egyszerűen nem volt más lehetőség Cé előtt. 🙁
Amúgy is.. antigravitáCió!
A legkisebb horvát falu* legnagyobb focistája azért varázsolt.
*ha nem is igaz, azért jól hangzik 🙂
Bale pedig gólt is szerzett az egyik “varázsigének” hála.
Bale tudja, kinek köszönheti a gólt.
Pár perccel a gólja után, Harcos Gareth majdnem újra betalált.
Félidőben sokan gondolták úgy, hogy jobb lenne a dombról, ingyen nézni az összecsapást.
Egek Ura.
CR nem hagyta annyiban, próbálkozott így is-úgy is.
Volt, hogy a bíró őt büntette, nem az Éibart.
Végül összejött a gól, mi pedig elkönyvelhettük a 3 pontot.
Végtére is az Éibár nem a Shaktar!

Vajon ki mire gondolhat ezen a képen, ami hazafelé készült?

Print screenek, amelyek talán segítenek megérteni Benítezt.

Védekezés: 442, James zár vissza.
Támadás: 433, James lép fel.
James nem fért rá a képre (nem azért mert túlsúlyos…), ő jobb oldalt van. Egyébként mi a hiba a képen?
Amikor támadunk, akkor sem lehet érezni a kohéziót. James/Isco többet tudna segíteni a klasszikus Tízes pozícióban.
Hazai kirúgás – kettős védelmi fal a Realnál. Cé van legelől.
A védekezésre kitalált forma látható, a támadások felépítése… más kérdés.
Goal.com hőtérképe alapján
a játékosok átlagos elhelyezkedése.

A csapat nincs jó formában, nem megy a játék (már ha van, amit játszaniuk kell). Egyénileg sem remekelnek mostanában: Danilo önbizalomhiánnyal küszködik, erről árulkodik, hogy nem csak Kovacic, de Kroos egy-egy passzánál is állva várta a labdát, a társai pedig oda passzolták, ahová érkeznie kellett volna, kapkodott, rossz megoldások sokaságát mutatta be. CR-ről meséltek a képek, talán ő szenved a legjobban. Nála már az az érv sem állja meg a helyét, hogy Benzema hiányzik neki, hiszen a meccs első és utolsó szakaszában is hagyott ki egy-egy ordító helyzetet. James és Kroos fejben volt igazán lassú, ami persze a rossz labdakezelésekben, elpattanó labdákban, rossz passzokban manifesztálódott. Modricon kívül senki nem játszott jól. Átlagot is csak Carvajal, Pepe, Nacho és Kovacic tett le a zöld gyepre. Bale az első félidő után eltűnt. Lucas bejött és aranyemberré lépett elő: tizenegyes és jobbhátvéd Dani sérülése után. Casemiro pályára lépése nem tudta ellensúlyozni az egész csapat rossz teljesítményét. Benzema meg… kapott 5 percet.

Viszont meg van a három pont egy lelkes és kellően agresszív (20 szabálytalanság hazai oldalon, 7 a vendégeknél), de játékerőben nem túl erős csapat otthonában. A srácoknak most ez volt a legfontosabb. A szép játék majd valamikor érkezik. Majd valamikor, amikor már nem Rafa Benítez fogja edzeni a keretet. Mert olyan nincs, hogy ennyi kiváló játékos közül (Modricon túl) senki ne hozzon egyéni jó teljesítményt, a csapatnak ne legyen karaktere és játéka, a játékosok ennyit legyenek sérültek, egyáltalán, ennyiszer sérüljenek meg.

Jön hétközben a Cádiz a CdR-ben, majd a Getafe a Ligában. A csapatnak ezeken a meccseken továbbra is azon kell dolgoznia, hogy apró részletekből felépítse magát, azt a játékot, ami egyébként természetes lenne ettől a kerettől.

A végére pedig egy kérdés: Mazochista vagy? Kattints ide.  Elnézést.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!