Beragadva…

Mert ez az volt, beragadás a rajtnál. Pedig ennél könnyebb ellenfelet nem kaphattunk volna kezdésnek, még ha idegenben is volt a meccs. Fel kellett volna őket szecskázni a pályán. Mi is hiányzott? Csak a szecskavágó és a szándék. Nyerhettünk volna, de nem tettük. És ennek a két pontnak az elvesztését nem most, hanem majd a bajnokság hajrájában keservesen fogjuk megszenvedni. Hajtás után összefoglalunk.

Kezdjük azzal, hogy Benítez a legjobb kezdőt küldhette volna pályára, de nem tette. Ha nem Danilo kezd Carvajal helyett, és Bale se rontja egy számára idegen pozícióban a levegőt, akkor…de nincs ha. Ettől függetlenül érthetetlen volt, hogy mennyire impotens volt az egész támadójátékunk, ha Cé éppen nem kerül kapu elé, vagy ha Isco nem lövi rá, akkor kapu felé menő lövés nélkül fejeztük volna be a félidőt. Nem úgy a Gijón, akik a 35. percben egy rossz védelmi váltást követően csak azért nem szereztek gólt Sanabria fejese után, mert a labda a gólvonalról kifelé pattant. Szegény Navas ezt akkor se védhette volna ha Pókember génekkel rendelkezik. Az ellentámadásból Ronci próbált meg műesni a 16-oson belül. Tény, hogy megfogta a karját Sergio Alvarez, de ezért még az NB1-ben se adnának tizit – bár ki tudja, ott a boríték vastagságának is függvénye. És ennyit az első félidőről, nagyon jó lenne elfelejteni.

Az ima se segített

A másodikban már jobban koncentrált a csapat, a Gijón meg foggal-körömmel őrizte az X-et. Hiába lőttük körbe a kaput, vagy Cuellar fogott mindent amit csak lehetett, amit meg nem lehetett, ott a szerencse is vele volt. A Nagy Rotátor későn kapcsolt, hogy Hamesz is ott ül a padon és be is hozta az 55. percben. Jesé helyére. Tehát még egyszer: eddig is csatár nélkül játszottunk, csak az ívelgetés maradt Jesé fejére, erre Benítez cseréje az hogy behozott még valakit a középpályára, ahol már így is voltak négyen, és véletlenül se a támadásban harmatgyenge Bale-t hozta volna le. A 71. percben fokozta ezt, amikor a meccs egyik legjobbját, Iscót hozta le, és jött helyette Kovacic. A korona a 83. percben került fel az egészre, amikor is Carvajal bejött az utolsó 10 percre az indiszponált és mellesleg elég szar Danilo helyett. Nem segített, maradt a 0:0.


Nem rajta múlt

Mintha Carlo szelleme még most is kísértene, mert Benítez ugyanúgy nem tudott tegnap jól belenyúlni a meccsbe, pedig olyan kerete van, amilyen még előtte senkinek. Hogy igazából mit is akart játszani a csapat, arra nem kaptunk választ. Egy dolog azonban tény: 4-2-3-1-ben a Kroos-Modric középpálya egy erősebb ellenfél ellen lepkefingot nem fog érni. Szép és jó az, hogy a támadóknak adjunk elöl teljes szabadságot, meg Bale a csatár mögött azt csinált amit akart (láttuk, hogyan), de ne az legyen már a Real Madridnál a támadó taktika, hogy a védekezés rendben, aztán elöl a spílerek csak megoldják! Iszonyú nagy távolságok voltak a támadók és középpálya között, és Luka hiába volt a meccs másik legjobbja Isco mellett, próbálta jól mozgatni a csapatot, de Toni mellette gyenge napot fogott ki. Ahogy Marcelo is, akinek annyi eladott labdája volt, mint az egész elmúlt szezonban összesen. És ennyi gyenge közepes teljesítményt a kulcsemberektől már nem bírt el a csapat. A Gijón rászolgált az egy pontra, sőt, ha több szerencséjük van, gólt is ők szerezhettek volna. Amúgy meg elgondolkodtató, hogy Benítezzel az eddig lejátszott 9 meccsen ötször nem tudtunk a kapuba találni… Nem valami fényes stat. Persze lehet mondani hogy hiányzott Benzema, de ha egyszer klasszikus csatár nélkül állunk fel, legalább az ívelgetést hagyjuk már el.

Az újak közül Danilo játéka nagyon nem tetszett, egyelőre kérdés hogy mi került rajta 30 millióba. Kovacicnak viszont voltak ígéretes megmozdulásai, látszik hogy jóban van a labdával, a későbbiek során komoly erősítést jelenthet.

Kedves Rafa, végezetül neked néhány gondolat. Minden posztra két azonos képességű játékosod van. Ha tehát azt látod, hogy az egyiknek nagyon nem megy, akkor ne habozz cserélni! Azért van a változtatási lehetőség. És ha már megteszed, akkor se az ár, se a marketing érték ne legyen szempont, hogy kit hozol le – tehát ésszel cserélj.

Hosszú még a szezon, van idő javítani, de a bajnokságot az ilyen meccsek behúzásával lehet megnyerni. Reméljük, az itt elvesztett két pont nem fog majd hiányozni a végén. A Betis ellen lehet javítani.

Összefoglaló itt:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!