Beharangozó La Liga Sultan  

Elkezdődik a 23/24-es előszezon

Hétfőn 9 játékossal (Toni Kroos, Jude Bellingham, Fede Valverde, Dani Ceballos, Brahim, Ferland Mendy, Álvaro Odriozola, Lucas Vazquez és Jesus Vallejo) elkezdi a felkészülést a Real Madrid az új szezonra. A szokásos orvosi vizsgálatokkal és testsúly méréssel (Hazard már nem itt próbálja meg elbliccelni) útjára indul az előszezon. A gárda alaposan átalakul, és nem biztos, hogy Bellingham lesz a legdrágább igazolásunk.

Az amerikai túráig Raúl castillás srácaival együtt edzenek Ancelotti fiai, az első csapat még szabadságon lévő játékosai július 20-án az USÁ-ban csatlakoznak a kilencekhez. A tengeren túli marketing túra alatt a Manchester Uniteddel, a Juventusszal, a Barcelonával és az AC Milannal játszik majd felkészülési mérkőzést a habfehér alakulat.

Eddig meglepően aktív volt az átigazolási piacon Perez papa, az utóbbi évek leginkább átalakuló Real Madridját láthatjuk épülgetni.

Eddig elhagyta a klubot:

  • Benzema
  • Asensio
  • Hazard
  • Mariano

Velük bővült a keret:

  • Fran Garcia (LB)
  • Jude Bellngham (CM)
  • Joselu (CF)
  • Arda Güler (AM)
  • Brahim (RW, AM)

Azt azért látni lehet, hogy sok pénzt nem kerestünk egyelőre, 2 játékos free agent-ként távozott, kettőt meg kipattintottunk a keretből, ráadásul Hazad eltávolítása a fizetési listáról nem kevésbe fájt, állítólag az éves fizetése felébe. A pozitívum, hogy a bértáblán legalább felszabadultak komolyabb összegek.

Mbappe újra össze-vissza nyilatkozgat, megint elutasított 3 szerződés hosszabbítási ajánlatot, most megint a PSG pattog, hogy akkor eladják, az látszik, hogy nagyon fájna nekik, ha ingyen távozna a szerződése lejártával. A kérdés az, hogy az eddig igencsak anyagiasnak mutatkozó Mbappe család, mutat-e egy hátra arcot, vagy esetleg maga Mbappe belátja-e végre, hogy egy PSG-nél sokkal jobb projekt hozhatja el számára a BL trófeát. Ezt nagyon kevés klub merné neki beígérni, ezekből a City és a Real van szakmailag a legközelebb a realitásokhoz. Azt gondolom a francia teknőc máshová nem írna alá. Az mondjuk közepesen durva lenne, ha  City egymás mellé rakná Haalandot és Mbappét.

Személyes véleményem az, hogy ha Arda Güler beválik, aki szívesen játszik jobboldali támadót, akkor sokkal fontosabb lenne szélső hátvédek után nézni. Főleg Carvajal oldalán nem érzem, hogy Vazquezzel meglennénk, de Fran Garcia beilleszkedése sem biztos, hogy gond nélkül fog lezajlani. Persze a nyár nagy része még hátra van, lehetnek itt még meglepetések. Arda Güler megszerzése volt a legnagyobb dobás eddig, szerintem úgy volt vele a vezérkar, hogy nagyon akarja a Barca, és 20 milláért ajándék a gyerek. Megmutatjuk a világnak, építjük, és legfeljebb elviszi majd a Juventus vagy a Spurs jövőre 50-ért… Ha meg beválik, szétrúgjuk a segítségével a világ futball seggét.

Camavinga meglátogatta Vinit Braziliában!

Az egyetlen motívum, amit egyáltalán nem értek, az Ancelotti sorsa. Lényegében tényként lehet kezelni, hogy 2024-ben lelép Braziliába. A jelentősen átalakuló keretünkhöz most egy olyan trénert látnék szívesen, aki ezt az átmenetet 2-3 szezon alatt tökéletesen megoldja. Ha most Ancelotti, aki nem arról híres, hogy fiatalokat épít be (még a cserékre is Davide veszi rá valahogy), egy évig garázdálkodik, aztán jön valaki egészen más karakterű edző, nem okoz egy törést a fejlődési ívben? Némi magyarázatot adhatna a dolgok alakulására, ha le lenne zsírozva Raúl utódlása, aki testközelből tudná figyelni az előttünk álló évadot is.

Meglátjuk! Eddig én pozitívan értékelem a nyári mozgásokat. De mesze még a vége.

Az új évad nem hivatalos kezdete megérdemelt egy új posztot, mert a zseniális kommentszekció nyáron sem pihen.  (Javítottam a főoldalon az „Ugrás a komment szekcióra” linket is.)

Külön köszönet Bertónak, aki végig itt van velünk, és rajta tartja az ujját a transzfer piac ütőerén.

Az első bajnoki egyébként már nincs is olyan messze, bő egy hónap múlva, augusztus 13-án Bilbaóban kezdjük majd a La Ligát. Régen még volt egy Spanyol Szuperkupa  a hivatalos start előtt, amin a bajnoki első, meg a CdR győztese csapott össze, de ezt egy négyes tornává silányították a szervezők és eladták az araboknak.

Szóval éljen az új (elő)szezon! Veletek leszünk az előttünk álló évadban is!

Az újak is megismerik Pintus mestert közelebbről!

Frissítés: Arda Güler jelezte a stábnak, hogy hamarabb befejezi a nyaralását, hogy hétfőn csatlakozhasson a csapathoz! Na, így kell ezt elkezdeni!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!