Beharangozó La Liga Bende  

Végre, egy döntő: Atletico Madrid – Real Madrid (Beharangozó)

Vasárnap délután madridi derbit rendeznek a La Ligában. A matracosok elleni találkozó mindig kiemelt figyelmet érdemel, de ezúttal a két klub rivalizálásába külön pikantériát csempész a tény, hogy a bajnokság végkimenetelét is nagyban befolyásolhatja a mérkőzés eredménye. Beharangozó.

Dörzsölheti a tenyerét Zinedine Zidane, hiszen itt egy újabb döntő! Az irónia mellett ezt a kijelentést most valóban ráhúzhatjuk a találkozóra, hiszen a tét nem más, mint a bajnoki elsőség. Pontosabban annak reménye.

A múlt heti, utolsó pillanatos pontmentés a Sociedad ellen azt jelenti, hogy a Real hátránya 5 pontra nőtt az éllovas Atletivel szemben. Ráadásul a Királyi Gárda visszacsúszott a tabella harmadik pozíciójába a Barcelonával szembeni, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően.

Előjelek

Az igazán jó hír az, hogy kezdenek visszatérni a sérültek a csapatba. Az Atleti ellen már a keretben van Militao is. Rodrygo és Fede a Sociedad ellen pályára is léphetett, míg a védelemben Odriozola az, aki alternatívát jelenthet a jobboldalon. A legnagyobb visszatérő azonban egyértelműen Karim Benzema. Bővülő variációs lehetőségek, de vajon mihez kezd mindezzel Zidane?

Meglepne, ha komoly variálást eszközölne a mester. A Vazquez és Nacho jelentette pótlás a védelemben egész jól kezd összeállni. Leszámítva persze azt az eshetőséget, amikor random feldobunk egy 3-5-2-es helyezkedést a pályára, gondolva, hogy ez most amúgy is trendi.

A középpályán Fede játékára lehetne esély, de az uruguayi sajnos messze van attól a formától, amit az előző évadban láthattunk tőle. A CKM-re tenném le a voksomat.

A támadószekció névsora Benzemával fog kezdődni. Ő a főnök embere: a formája, játékpercei másodlagosak, hogyha hadra fogható, játszani fog. No, meg Marianoval váltották egymást az orvosi szobában…

A szélen Vinicius játékát szükségszerűnek érzem. Minden hiányossága ellenére (kapu előtti bizonytalanság, utolsó passzok) a jelen Realjában egyedül az ő lábaiban van kiszámíthatatlanság és lendület. Meg végtére is, a Szoci ellen is ő volt a gólszerzőnk! Az utolsó posztra én Asensiot érzem befutónak. A cikk végén Tippelde, várjuk a Ti jóslataitokat is! (Határidő: vasárnap 14:45)

Puhuló matrac?

Térjünk rá a vendéglátóinkra! Simeone ismét számolhat azzal a Kieran Trippier-el, akinek lejárt a 10 hetes eltiltása. Az angol bekk még tavaly nyáron, az átigazolása kapcsán szivárogtatott ki információkat a szerződtetéséről idejekorán, ebből a balhéból fakad a kényszerpihenő. Trippier az eltiltását megelőzően a bajnokság és a BL minden egyes lehetséges játékpercét a pályán töltötte, így bombameglepetés lenne, ha nem találná magát a kezdőcsapatban.

Az angol távollététben Llorente bizonyította, hogy a jobb oldali mindenes szerepkörét is képes magára vállalni. Trippier visszatérése természetesen nem fogja maga után vonni Marcos kimaradását, valószínűleg régi-új pozícióban, de az első perctől fogva szerepet fog kapni az őrült szezont futő ex-madridista. Ennek a srácnak az elengedését egyébként nagyobb bűnnek érzem, mint Hakimi és Reguilon eladását együttesen.

Szólnunk kell a Tico nagy hiányzójáról is, hiszen vasárnap délután nem lehet ott Gimenez, aki Godin távozása óta az elsőszámú főhentesi titulust birtokolja.

Az elmaradt mérkőzésük ellenére kevésbé érezhetik magukat nyeregben a matracosok, mint egy hónappal ezelőtt. A Celta elleni, február eleji döntetlenjüket 5 elvesztett pont követte a Levante ellen.

Nagy kérdés az, hogy milyen célkitűzéssel vágnak neki a derbinek. Ha csupán azt szeretnék elérni, hogy ne csökkenjen a két csapat közötti pontkülönbség, akkor jó eséllyel nézhetetlen találkozóra van kilátás – ötvédős matracos retesszel, valamint a Real teljesen ellehetetlenített, meddő adogatásával.

Azonban van esély arra, hogy proaktívan és támadólag lépnek fel, hiszen egy győzelemmel a Realt végképp kitaszíthatnák az elsőségért vívott versenyfutásból. Ráadásul az őszi vereség biztosan felébresztette a revans iránti vágyat Choloékban.

Az utóbbi eshetőség jelent esélyt igazán a Real számára. Ehhez persze arra lenne szükség, hogy érdemi előrelépést tudjon felmutatni a Fehér Balett a védekezésből támadásba való átrendeződés sebességének tekintetében.

Összegzés

Mindezek fényében kíváncsian várom Zidane meccstervét. A játékkép ezen a találkozón persze másodlagos, hiszen a bajnoki cím reményében mindenképpen győzelemre van szükség. A cél szentesíti az eszközt, így a magam részéről a nézhetetlen másfél órát is bevállalnám, csak nyerjük meg a derbit!

Önmagában a Ticó elleni győzelem persze kevés ahhoz, hogy elsőségről beszéljünk. A reményt mindenesetre feléleszthetné. Vasárnap estére okosabbak leszünk.

 

Atletico Madrid – Real Madrid

Vasárnap, 16:15

TV: Spíler2

Hasta el final! Vamos Real!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!