Beharangozó Jose  

Felismerés (Real Madrid – Real Betis)

Zidane azt mondta, hogy a Leganes elleni meccs nagyon jó volt, de a Celta elleninél nem volt jobb (az első fordulós remeklésünk, idegenben, emberhátrányban). Nekem más a véleményem. Számomra, aki a tökéletesen egyszerű szurkolói szerepben néztem végig a szerdai találkozót, ez volt a legjobb meccs a szezonban. Mármint… amit a Real Madrid játszott, mert aznap volt a Pool-Arsenal fergeteges találkozó is (poor Ceballos…).  Azt hiszem, egy ilyen jó teljesítmény, ennyi ragyogó egyéni teljesítmény – az ellenfél játékerejének tudatában is – százszor hatékonyabban hozza vissza a szurkolói lelkesedést, mint 5-6 veretlenül megnyert, de borzasztó játékot hozó találkozó.

Szurkolók vagyunk és többségünk elsősorban szurkoló, csak másodsorban vagyunk (ráadásul kisebbségben, ami nem is baj) érdeklődők a taktikára, stratégiára, formációkra.

Kroos hogyan lőtte azt a gólt? Nem sarokkal volt az szerintem, hanem külsővel végigsimította a labdát, ami így tökéletes szögben távolodott a kapustól, közelített a hálóhoz.

Rodrygo gólját megelőző akció? Benzema tekerése, ollózása, Hazard tempócselei, Rodrygo lendülete az oldalvonalnál… Ezekért tudunk rajongani. Ezek szólítják meg a szívünket!

Kroos főnixként feléledt lassan hamuvá égő géptestéből és a lenyűgöző dinamizmust biztosító Valverdétől támogatva sokkal támadóbban tud (ez a fontos, hogy tud!) játszani. Mennyire jó látni nekem és remélem nektek is, hogy ez az új középső hármas működik. Működik a kémia, jók a reakciók, nyert velük a csapat nem egy, de sok lépést előre!

Az élet nem áll meg, aki nem tudja ezt elfogadni, annak szomorúan fog csalódni. (Itt azért megjegyzem, hogy szerény személyem egyébként nem öregszik, csak érik…) Modric már nem lehet kezdőjátékos a Real Madridban sorozatterhelés alatt a Ligában és a BL-ben. Ezt a mondatot így tartom helyesnek. Mert Modric lehet kezdő minden 3. meccsen, sőt, a CdR-ben is lehet kezdő, vagy egy lefutott BL-visszavágón is a kieséses időszakban. De Lukitával a kezdőben csapat összteljesítménye már kevesebb, mint két évvel ezelőtt, vagy mint most, Valverdével a kezdőben. Nem tartom ezt ördögtől valónak, sem tabunak, sem tiszteletlennek sem. Ez egyszerűen életszerű.

Már csak a Marcelo-Mendy cserét kellene Zidane-nak felvállalnia, mert a Leganes ellen és talán ma, a Betis ellen még Marcelo belefér, de már vele is kevesebb a csapat összteljesítménye, mint Mendyvel.

S ha már itt tartunk… Zidane mai kezdője bizonyíthatja, hogy felismerte-e, hogy a változtatásokkal (Rodrygo, Valverde) a csapat előre lépett, fejlődött, jobb lett. Vagy megkavarja ma is a lapokat és ebben az esetben senki sem tudja garantálni, hogy a szerdaihoz hasonló teljesítménnyel lepnek meg a srácok minket.

Magamban végignéztem a kialakuló párokat és tetszett, amit láttam. Varane-Ramos: tetszik és Varane-ban még mindig van egy szintlépés, elsősorban magabiztosságban.

Varane-Carvajal: jól működik ez a páros.

Ramos-Marcelo: nem jó, a Capi is lassul, Marcelo pedig kevés már védekezésben. Ide kell Mendy.

Marcelo-Hazard: támadásban ők még nagyon is tudnak varázsolni, nyilván a belgának kell a beilleszkedési idő, de ők elől tudnak működni. Viszont a Mendy-Hazard is jó páros lesz, erre Manócska csoki-pingvin-készletét merem tenni!

Carvajal-Rodrygo: uuuuhhhh, mennyivel másként működik ez, mint a Lucas-Carvajal páros. Utóbbi két kiváló iparos, akiktől védekezésben megkapja ZZ a kért dolgokat, de támadásban ők ketten együtt nem tudják az elvártat hozni. Ettől még Lucas is kell a keretbe, mert szezonon át kell tervezni! Rodrygóval VAN JELENLÉTÜNK a jobb oldalon.

És akkor vannak a hármasok: a Casemiro-Valverde-Kroos hármasban bízhatunk és a jelek szerint a Rodrygo-Benzema-Hazard hármasban is.


Nagyon szeretném látni a szerdai kezdőt a pályán, minimális változtatással (Marcelo-Mendy; bár V.I.C. bemondja még a Varane-Militao cserét, többen pedig Jovicnak adnának egy kezdő meccset BigBenz helyett, I know).

Magabiztos, szórakoztató játékot szeretnénk látni, remek egyéni teljesítményekkel – azaz: folytassák ott, ahol szerdán abba hagyták.

Ehhez persze a Betis nem szeretne asszisztálni, viszont az idei idegenbeli teljesítményük nem sok jót ígér számukra. 5 meccs vendégként, négy vereség, egy döntetlen. Kétszer kaptak öt gólt (Barca, Villarreal) és összesen csak négyet lőttek. Szerdán kiesési rangadót vívtak a Celtával és egy kései góllal otthon tudták tartani a három pontot. Ebből erőt meríthetnek és abból is, hogy nekik ellenünk a Bernabeuban nincs mit veszíteni.


Persze… a legutóbbi Real Madrid-Real Betist simán nyerte a spanyol Fradi…

Van miért revánsot venni!


TIPPELDE! 19:30 a sorompó ideje.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!