Roma vs Real Madrid Bajnokok Ligája Beharang
Bajnokok Ligája Beharangozó Zizou  

Lesz ez még valaha jobb? – Avagy Roma – Real Madrid

Az olasz bajnokság 7. helyén álló csapata fogadja a spanyol bajnokság 6. pozícióját elfoglaló csapatát, azaz Roma – Real Madrid összecsapást láthatunk ma este. Szeptemberben pont a farkasok ellen kezdtük meg a Bajnokok Ligája 2018/19 kiírását. Akkor a 3-0-s győzelmünkben Isco, Bale és Mariano vett részt. Ezúttal is kiegyeznénk valami hasonlóval, nem? Nézzük mit lehet tudni a mérkőzés előtt. 

Roma vs Real Madrid Bajnokok Ligája Beharang

Két hónapja Norma_va kolléga így vezette fel:

Zsinórban a harmadik évet kezdjük meg a Bajnokok Ligájában címvédőként. Ezt akárhányszor ismételgetem, nem vagyok képes megunni – de felfogni is igencsak nehezemre esik. Még elevenen él bennem a félelem, mikor újra összehúztak a Lyonnal, mikor az Arsenal ellen éreztük a továbbjutás lehetőségét, amikor a Liverpool ellen tudtuk, hogy elérkezett a mi időnk – hogy aztán idegenben semmisítsék meg az álmainkat.

Most viszont bárki jön szembe, nyugodtan ülök le a TV elé, és nem csak azért, mert egy ellenféltől sem tartok, hanem leginkább azért, mert az elmúlt 5 szezonban kárpótoltak a fiúk az azt megelőző 12 évért.

Hát igen, ahogy mondta a borús évek után valóban mámorító volt az elmúlt 5 év sikerei, bár ennek most érezzük igazán a negatív hatását. Így aztán nem csoda, hogy szenvedős évet (szezont) él meg a gárda, és persze Mi, szurkolók is. Mindazonáltal a vérfrissítés szükségessége prioritást nyert, új arcokat, versenyhelyzetet és éhséget kell vinni a keretbe. Ez izgalmas nyári átigazolási szezont hozhat – nem szabad abba az álomba ringatni magunkat, hogy nagy nevet télen is el tudunk hozni -, de addig is valahogy el kéne jutni. Ha más nem, élvezhetőbb mérkőzésekkel, ami számomra már megvalósulna, ha Solari elképzelése elkezdene látszódni. Természetesen az egységes csapatvédekezésre gondolok, amiről pont szó esett a tegnapi sajtótájékoztatóján. 

If one player doesn’t defend, it makes things difficult, if two don’t defend, it makes us weaker and if three don’t defend, we won’t be capable of beating anyone”.

Azaz, ha egy játékos nem védekezik, akkor megnehezíti a csapat dolgát. Kettő hiányával még tovább gyengülünk, de hárommal már képtelenné válik a győzelem is. 

Tehát remélhetjük, hogy legalább ezen a téren szép csapatmunkát láthatunk. És mikor, ha nem a Stadio Olimpicóban?! 

Roma vs Real Madrid Bajnokok Ligája Beharang

Vendéglátónk 

A Roma háza táján sem minden felhőtlen, hiszen a bajnokságban ők is erősen döcögnek. Példának okáért, a főpróbán, azaz a hétvégi fordulóban, Udineben kaptak ki 1-0-ra. Sőt, az utolsó 5 meccsük is vegyes, mert a vereségen kívül még két iksz és két győzelem is helyet kapott a mintázatban. Tehát Norma_va jóslata – egyelőre – még nem teljesedett be, miszerint: 

EDF-et én személy szerint jó edzőnek tartom, és idővel az idei Romája is össze fog állni, viszont a két csapat jelenlegi formáját tekintve nem lehet kérdés a 3 pont kimenetele.

Viszont a meccs kimenetelét most nem tudnám olyan biztosan megtippelni. Persze, talán habfehér gárdánknak van nagyobb esélye a három pontra, bár egyik fogadóirodánál 2-1-es olasz győzelmet jósolnak. Meglátjuk. Mindenesetre annyi pozitívum van, hogy igazán nagy következménye nincs egyik csapat számára sem, hiszen fej-fej mellett áll a két együttes a csoportban, valamint a továbbjutás sincs veszélyben egyik fél számára sem. Hacsak a csoportelsősség nem lesz kiemelt fontosságú. 

Illetve, nyilván mindkét edzőnek jól jönne egy szép eredmény, így ez is tovább növelheti a mérkőzés intenzitását és komolyságát. (Hacsak nem szar bele mindkét csapat, és lesz egy unalmas döntetlen.) 

Várható kezdők

Manolas végül átment a vizsgálatokon, ezért bekerült a keretbe, de némi kérdőjel ott lehet a kezdő tagsága mellett. Illetve Olsennek nem kell kihagynia a mérkőzést, és annak a Dzekónak sem, aki 5 gólt és 2 asszisztot jegyzett eddig a BL-ben. Ellenben Lorenzo Pellegrini biztosan nem lesz ott, és persze De Rossi és Pastore sem. Pellegrini viszonylag nagy gondot jelenthet a Roma számára, mivel a BL-ben eddig vezeti – házon belül – a kulcspasszok osztogatását, 3,5-es átlaggal. 

Roma vs Real Madrid Bajnokok Ligája Beharang

A támadó harmadban még lehetnek kérdőjelek, bár nem Ünder kapcsán, hanem a másik szélen. Vagy a bajnokságban ugyan jeleskedő, de a BL-ben eddig gól nélküli Shaarawy vagy a feltörekvő tehetség, Justin Kluivert kap szerepet. Utóbbi valamelyest pótolhatja Pellegrinit és a hiányzó kulcspasszokat, mert utána Kluivertnek van a legmagasabb átlaga 2,5-tel. Így tehát a vizionált kezdőjük: 

Olsen; Santon, Fazio, Manolas, Kolarov; Florenzi, Nzonzi, Cristante; Ünder, Džeko, Kluivert

A Királyi Gárdánál sem sikerült túl jól a hétvégi főpróba, hiszen 3-0-ra vereséget szenvedett az Eibartól, amivel a Girona is beérte a habfehér együttest. Úgyhogy, bár jól jönne most egy hétközi siker, de igazából a bajnokságban van nagy szükség győzelmekre. Ezért némi variálás itt is előfordulhat, ugyanakkor olyan sok variációs lehetőség nincs, hiszen sokan sérültek. Navas hiányában egyáltalán nem kérdés, hogy a belga kapusunk fogja őrizni a hálót. Valamint csak, hogy felfrissítsük a memóriánkat: Nacho, Reguilon, Odriozola és Casemiro továbbra is táppénzen van. 

Ezért a következő kezdőt tippelem: 

Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Ceballos, Kroos, Modrić; Isco, Bale, Benzema

Ugyanakkor nagyobb variálást is el tudok képzelni. Érdekel, hogy Ti mit tippeltek.

Várható eredmény

Mind a Roma, mind a Real Madrid is minimum 2 gólokat szerez a legtöbb BL mérkőzésén. A Roma jelenleg 4 meccsen 10 gólt jegyzett, tehát 2,5-es gólátlaga van, míg a Realnak szintén. Éppen ezért, jó esetben sok gólt láthatunk az esti összecsapáson. És mivel a Real megnyerte a legutóbbi négy Roma elleni találkozóját, ezért a tippem 2-3-as vendég siker. (Note: ilyenkor szoktak a csapatok szarni erre, befékezni és biztonságos döntetlenre játszani.:D)   Ti, mit tippeltek? 

Roma vs Real Madrid Bajnokok Ligája Beharang

Este, 21:00-kor az M4-en, vagy valamelyik streamen kiderül. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!