Beharangozó La Liga Sultan  

Újra itthon – Real Madrid – Levante bajnoki beharangozó

Azt hiszem még jó ideig nem lesz unalmasnak ígérkező Real Madrid mérkőzés, a csapat háza táján mutatkozó változások fókuszba helyezik a fehérek meccseit, és lassan mindenki, tényleg mindenki elmondja mi a gond, mit kellene csinálni, kinek kellene játszani és kinek nem. A válogatott szünet szerencsére nem tett nagy kárt a keretben, ismét vissza lehet térni a heti kétmeccses hétköznapokhoz. Szombaton ebéd után megnézhetjük, mire megy ez a „gyenge” liganegyedik a Levante ellen.

Egyelőre minden meccsünket a lehetséges összes nézőpontból kivesézik szakemberek, blogok, vlogok, podcastok, a fodrász, a benzinkutas és még az nso is.

Mi van, mi van, mi vaaaaan….?

Magam részéről azt gondolom, hogy egy alapvetően harcos, inkább pozitív, a nemzetközi hadszíntéren példátlanul eredményes időszakon vagyunk túl. De annyira túl, hogy ez itt most szépen le is zárult. Hogy mi jön ezután, és hogyan valósítható meg a csapat teljesítményének magas szinten tartása (miután egyszer eljutunk oda), azt valószínűleg senki sem tudja, legfeljebb elméleti elgondolások vannak, s ezekből a legfontosabb Perez és a Real szakmai stábjának víziója. Nyilvánvaló, hogy ha Perez akart volna egy galaktikus igazolást, akkor azt már nyélbe ütötte volna a szezon előtt. Nagy valószínűséggel nem akart, vagy már megegyezett valakivel, aki egy év múlva lesz mozdítható. Egy biztos, hogy idehozott egy olyan edzőt, akit a szakma nagy nevelőnek tart, akit alkalmasnak mondanak arra, hogy csapatot építsen, és akit kidobhat egy leegyszerűsített mondattal, ha mégsem alakulnak jól a dolgok.

Bűnbakok egymás között 🙂

A Real jelenleg tapasztalható vergődésének egészen biztos van néhány olyan lába, amit már elég régóta epilálgatunk, hogy létrehozzunk egy alternatív valóságot. Egyértelmű, hogy a Ronaldóra felépített gárda CR nélkül egyelőre nem találja a megoldást. Megjegyezném, hogy egy teljes szezont nézve Ronaldóval sem találta már egy jó ideje. CR arra azonban tökéletes volt, hogy kiélezve magát a BL hajrájára, a legrangosabb európai klub trófeával évről-évre elterelje a figyelmet a folyamatos romlásról.  A csapat elöregedett, ZZ nem tudta a fiatalokat használni, és egy hosszú Liga sorozatban ezt már nem lehet rejtegetni. Ő is pontosan tudta, hogy mekkora mázli kellett az utolsó BL címhez, és belülről azt is látta, hogy az elkövetkező feladatok nem olyan jellegűek lesznek, melyben ő feltétlenül jó lenne.

Idd meg, amit főztél!

A alapanyag, mellyel Lopeteguinek főznie kell, sajnos kissé állott, és egyelőre nem vagyok biztos abban, hogy a baszk edzőnek lesz elég bátorsága a zsenge, új ízeket megfelelő mértékben használni. Jelenleg még azt magyarázza, hogy a főzési idő megnövekedett, az ízek még nem értek össze.  Mások szerint viszont úgy tűnik, hogy a fogás sava-borsa egyszerűen a piacon maradt.

Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb gondunk mentális. Ezért tett volna nagyon jót a gárdának egy kis vérfrissítés, melyben olyan érkezők követelnék magukat a kezdőbe, akik még éhesek a sikerre, és lelkesedésük, eltökéltségük a többieket is húzni tudná. Az aktuális keretünk gerince jóllakott, motiváció-hiányos és lassan fogni kezd rajta az idő vasfoga. Az egyik legnagyobb „ígéretünk”, Asensio sztárallűröktől szenved, mintha kicsit elvesztette volna a kontaktját a való világgal. A középpályánk nem helyesen van használva. A védelmünk egy fal nélküli oszlopház átjárhatóságával rendelkezik. Nem szerencsés elegy ez. Alapvetően optimista vagyok, de most nem vagyok benne biztos, hogy a csapat attitűdje tud majd ebben a szezonban lényegesen javulni. Ahhoz valami komolyabb változtatás kellene.

Homályos jövő

Továbbra is szenvedni fogunk a valamirevaló csapatok ellen. A busz ellen még mindig túl sokat ívelgetünk, a labda nélküli mozgás kevés, a mélységi indulást kiöljük a játékból, mert nem indul el a lehetséges (kulcs)passzok egy tizede sem – és ezek után a játékos sem. Lesznek persze magabiztosnak látszó győzelmeink. A keretben a pozitívumot is látni kell, azért a rutin megvan, csak ne kelljen sokat futni érte! Egy korai gól, egy jól elkapott ritmus hozhat kiváló meccset, de a szezon képe szerintem ezzel a kerettel túlságosan kiszámíthatatlan lesz. Nem régi hír, hogy a top csapatokat nézve hivatalosan is a Real Madridnál a „leg állandóbb” a keret, és most sajnos egyáltalán nem előny.  Fel kell forgatni majd a keretet a változások érdekében. De azt is látjuk, hogy ez nem ebben a szezonban lesz. Az én retorikámban az, hogy adjunk időt JLo-nak, a legutóbbi bajnoki után lezárult.  Szerintem a Nou Camp-beli látogatás után másnak is le fog.

A Levante egy meglepetés eredménnyel kezdte a szezont, hisz a spanyol hon egyik leghangulatosabb stadionjában a Betist verte idegenben 3-0-ra. De utána kevésbé jöttek össze a dolgok, a Valencia elleni 2-2 még vállalható volt, de utána jöttek lényegesen rosszabb eredmények is, mint a Sevilla ellen bekapott hatos hazai pályán. Az utóbbi két meccse viszont jól alakult, verték az Alavést, majd idegenben a Getafét is.          Ennek megfelelően a tabella közepén vannak a 11. helyen.

Paco Lopez  Real elleni kerete:

Kapusok: Oier, Koke Vegas és Aitor Fernández

Védők: Toño, Róber Pier, Chema, Postigo, Cabaco és Pedro López

KP: Doukoure, Simon, Prcic, Bardhi, Morales, Rochina, Jason és Campaña

Csatárok: Roger, Raphael és Boateng

A Real háza tájáról alapvetően jó hírek vannak. A válogatottban kisebb sérülést szenvedő Varane rendben van. Isco ma az 5. edzésén van túl a műtétje óta és valószínűleg játéklehetőséget kap szombaton, hogy az EC előtt legyen a lábában éles játékperc. Bale is teljes edzésmunkát végezhetett, ahogy Benzema is.

Egyedül Carvajal nem 100%-os, jó esély van rá, hogy őt még pihenteti JLo.

Az utóbbi napokban több helyen is olvasni lehetett, hogy a Real vezetősége megkereste Contét, hogy ha kell, vállalná-e a munkát a blancóknál, és az olasz állítólag kész a feladatra. Az edzőváltással kapcsolatos pletykákat erősíti az a másik, miszerint Lopetegui viszonya nem felhőtlen a játékosokkal.

Ma egyébként sorsoltak a Copa del Rey-ben a legjobb 32 között. A Real a jó nevű UD Melilla ellen kezd két hét múlva hét közben Afrikában. És tényleg.  Ahogy lenni szokott a visszavágóra több, mint egy hónapot kell majd várni. Addig izgulhatunk majd.

Kis színes hír a mai napról, hogy Benzema megint egy furcsa ügybe keveredhet, egybehangzó források szerint két barátja is gyerekrablási ügyben érintett, és a francia csatárunk neve is szóba került megint. Ettől biztos nem lesz kiegyensúlyozottabb a teljesítménye.

Kroos a Reallal 4 meccse nyeretlen, most hozzátett még kettőt a német válogatottal, így ez élete legrosszabb sorozata, biztos ő is nagyon lelkes lesz a Levante ellen. És lehet, hogy tényleg.

Jó hírként kell értékelni, hogy a Levantét erősítő Borja Mayoral nem fog nekünk egy triplát vágni, mert a szerződése értelmében nem játszhat a Real ellen.

Egyébként remek párosítások lesznek ezen a hétvégén, a Villarreal-Atletico mellett egy Barca-Sevilla meccsre is sor fog kerülni.

Kedvcsinálónak egy kis gól Backhemtől a Levante ellen:

A Tippelte ezúttal 11:30-ig fogadja a kedves látogatókat:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!