Bajnokok Ligája Beharangozó Raulitás  

Ki lesz a CSK A Moszkva ellen?

Mert nincs Marci, se Bélus. Ramosra és Benzemára meg ráférne a pihenő. Szóval gondolom Varane. Bár a címbeli kérdés úgyis csak a szójáték miatt került be. A gyengébb bajnokik után ráférne egy péniszhosszabbító kabrió sportkocsi magabiztosabb győzelem a Lopetegi Juliánusz és a Real Madrid csapatára. De hogy miért így hívom az edzőt? Nos…

José elvtárs megkérdezte a borítókép kapcsán az orosz Vasas nevének helyes magyar írását. A két nyelvtannácink leszavazott, mondván, hogy az S után kéne egy Z betű is. Ezért most minden keresztnevet magyarítok, de a CSKA akkor is ’z’ mentes marad.

Real Madrid

 

Csak a Moszkva

Kezdjük is a moszkvaiakkal a felvezetést. A szezon első tétmeccsén behúzták a helyi BVSC (orosz néven Lokomotiv Moszkva) ellen a szuperkupát. Az orosz első osztály negyedik helyén tanyáznak. Kilenc meccsen négy győzelem és négy döntetlen mellett becsúszott egy vereség is. Utóbbi az Rostov ellen esett meg. A BL-t Plzenben egy 2-2-es döntetlennel kezdték, amivel jelentősen csökkentették az esélyeiket a továbbjutásra. A hétvégén a méltán neves Orenburg csapatát verték idegenben 1:0-ra egy büntetővel.

A szezon elején 3-5-2 és 3-1-4-2 felállásban küldte fel leggyakrabban csapatát Goncharenko Viktor. Ez később lett 5-3-2 is, míg az utóbbi időben főleg 4-2-3-1-gyé avanzsált. Ebben közrejátszhatott a Hulltól kölcsönkapott uruguayi Hernandez Ábel sérülése is, aki ellenünk sem fog játszani. Az eddigi meccseik többségében többet birtokolták ugyan a labdát, mint ellenfeleik, de ez csak az Ufa és az Arsenal Tula ellen ért egy gólosnál nagyobb győzelmet. Utóbbi esetben is a háromból két gólt már emberelőnyben szerzett a CSKA.

Legismertebb és legfoglalkoztatottabb játékosaik között komoly átfedések vannak. A kapuból Akinfejev Ignác kirobbanthatatlan. Rajta kívül minden meccset végigjátszotta a brazilból lett orosz Fernandes Márió, és a Bahiatól kölcsönben Moszkvában fagyoskodó Becao Rodrigó. A középpályáról Monacóba távozott a VB-n berobbanó Golovin Sándor, de a szintén orosz válogatott Dzagojev Alajos még mindig itt rúgja a bőrt. A szezon eddigi felfedezettje és egyben gólkirálya Csalov Teodor (gyári nevén Fedor Chalov), a saját nevelésű támadó. Tavaly 31 meccsen szerzett 7 gólt, ezt idén 11 meccs alatt túlszárnyalta, hisz már 8 gólos.

Real Madrid
Az ifjú Teodor
Rotáció?

Madridi oldalon felmerülhet a rotáció kérdése. Eddig messze Ramos Szervác és Asensio Márk játszotta a legtöbb percet. Utóbbira különösen ráférne a pihenés. Mint már volt róla szó Marci és Béla Gergely kimaradtak a keretből, ahogy Szervác kapitány és a vakbéltelenített Alarcón Ferenc is.

Real Madrid

Kurta Tibor helyét Navas Károly veheti át a kezdőben. Odriozola Alpár játékát vagy itt, vagy az Alaves ellen biztosra veszem. Varane Rafael lesz a védelem vezére, és az örökifjú Fernandez Nándor is kezdeni fog. Az ő helyétől függően vagy Vallejo Jézus vagy Regulión Szervác debütálhat a szezonban.

A középpályán Kroos Antal helyét biztosnak gondolom. Kázmér helyét Llorente Márk vagy Ceballos Dani veheti át, de a horvát Lukács pihentetése esetén mindketten a kezdőben találhatják magukat. A spanyol Lukács átveheti Bélus helyét a pályán. Diaz Mariann és Benzema Kármán  közül én előbbit kezdetném, de Julián nem biztos, hogy így tesz. Ifjabb Vince helye is kérdéses, de helyette az új szent tehén Asensio Márk kezdhet, azonban az ifjú brazil játéka több, mint valószínű, legkésőbb csereként.

Real Madrid

Kísérlet?

Természetesen Lopetegui kísérletezhet is a korábban próbált 3 védős rendszerrel. Ekkor Varane, Nándor, és Vallejo kezdhetne hátul. A két szélen a Vázquez, Regulión, Carvajal, Odri négyesből kettő kaphatna helyet. A Kroos, Modric, Ceballos középpálya előtt pedig a Marcsa Benzema páros vonulhatna ki a pályára kezdőként.

A 3-5-2 alternatívájaként megemlítendő a 3-4-3 is, ahol az előző három középhátvéd maradna a hátsó sorban. Előttük Odri/Carvajal, Kroos, Ceballos, Regulión, míg a támadó sorban a Lucas, Marcsa, Asensio hármas rohamozhatna.

Bárhogy is legyen, érdekes meccset láthatunk, hiszen az oroszoknak minél több pont szükséges a továbbjutási esélyek megőrzéséhez, ez pedig kedvezhet a királyiak játékának. A meccset egyik magyar TV csatorna sem közvetíti (az M4-en az MTK-Mezőkövesd lesz helyette, de az AEK-Benfica is képernyőn lesz a 9 órai meccsek közül). Tehát marad a stream a kedves nézőknek. A meccs 21:00-kor kezdődik. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!