La Liga Összefoglaló Raulitás  

Itt van az ősz, itt van újra…

…elhúzhatna már végre. Domináns meccsen aratott 1-1-es döntetlent a Királyi Gárda. A játék képére nem lehetett panasz, a győzelmet télen buktuk el, amikor nem igazoltuk le Kepát. Pedig sejthettük volna, hogy ez lesz. Összefoglalunk.

A csapat a gála sorral állt fel, azaz név szerint Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Lucas, Kroos, Modric, Asensio, Nonaldo, Benzema alkották a kezdőt. A meccs bilbaoi presszinggel, jó védekezéssel és királyi pontatlansággal indult. A hetedik percben Raul Garcia (továbbiakban, a pronyó) indításából Szent József lőtt, és a pónicopfos mentett szögletre. A másik oldalon Carvajal beadását Ronaldo fejelte 11-ről a felső lécre.

A 11.-ben Lucas okos középre gurítását lőtte Asensio kapásból Kepa kezébe. Két perccel későbbb Ronaldo cipelt egy kontrát hosszan, majd éles szögből lőtt mellé. Az ellentámadásból természetesen megszerezte a vezetést az ellen: Cordoba lőtte be a labdát a két középhátvéd között, ahol a Ramost lefutó Inaki Williams kapta-, és lőtte be. 0-1

Újabb két perc, és Asensio középre gurítását Ronaldo lőtte Kepába, majd a szöglet után Ramos fejelt ugyanoda. Kicsit később egy szögletből kipattanó labdát Marci lőtt a kapusba, miközben a pronyó eljátszotta a nagyhalált a semmire. A csapat ebben az időszakban dominált, de az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszott, és a kialakított lövések mind fölé/mellé szálltak. A 31-ik percben Kroos szabiját Varane csúsztatta rá, de Kepa bravúrral ezt is védte.

Dani küzdött pedig

36: Lucas forgatta meg a védőjét szépen, de utána Ronaldo mögé gurított, így ismét a baszk kapus védett. Két perccel később Carvajal 18-ról eleresztett lövése csorgott a blokkról mellé. A 43-ik percben Asensio szólózott be a szögletzászlótól, majd az éles szögből eleresztett lővést Kepa tolta szögletre. És ennyi volt az első félidő.

A második félidő ott folytatódott, ahol, az első abbamaradt: Real fölény, baszk fal, góltalan támadások. Az 55-ik perc körül a hazai csapat szorult be, részben Ramos bénázása miatt. Az 58-ik percben Ramos fejelt le egy baszkot, majd dőlt el, mint Pistabá a hetedik csavaroskörte-kisfröccs kombó után. A 61-ik percben Ronaldo futott 1-1-ben az emberével, aki finoman szólva is tizenegyes-gyanús körülmények között került a földre. Egy perc múlva egy bilbaoi centerezés gurult át a tóloldalra, ahonnan az első lövést Carvajal blokkolta, a másodikat a felsőléc.

A 66-ik percben Ronaldo sarokkal tette vissza Asensionak, aki a blokkba bikázta a bogyót. A 69-ik percben Benzema és Asensio le-, Bale és Isco beállt, utóbbi 8 másodperccel később szexuált fölé egy labdát. 4 perccel később egy labdaszerzésből indult Lucas, aki CR-nek tette le a labdát, a tőle érkező lövést Kepa fogta. 3 perc múlva Marci beadását a spanyol szélső törte el, és gurított Kepához. Az utolsó 20 perc meddő mezőnyfölényét 1-1 elrontott vendégkontra és durvább falt szakította meg. 87.: Marci szöglet utáni beadását Carvajal lőtte rá, az ebből kipattanót Modric, akinek a lövésébe beleért sarokkal Ronaldo, és ezzel kiegyenlített. 1-1

A hosszabbításban Bale lőtt fölé egy szabadrúgást ígéretesnek tűnő helyről. És ennyi volt a meccs.

A csapat pörgött, de látszott mindenkin, hogy a koncentráció erősen alacsony szinteken tobzódott a fejekben. A következő egy hétben rengeteg munka vár a csapatra, de alapnak ez a mérkőzés nem volt rossz. Amiken javítani kéne:

  • 3 csere van főnök, lehetne használni
  • a védekezés totál homály időszakosan még mindig (nem mintha ez javulna egy hét alatt)
  • Modric, bár gólpasszt adott, ma különösen nem volt éles
  • Bale minek kellett ide?
Máskor egy ilyen meccsen 4-0-ra nyerünk. De ez ma nem az a meccs volt

Jövő szerdán jön az újabb döntő a BL-ben, figyeljetek, mert izgalmas dolgokkal készülünk nektek! Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!