La Liga Összefoglaló Sultan  

Búcsú a Malagától

Úgy tűnik a La Ligában egy darabig nem lesz alkalma a Real Madridnak a La Rosaledába látogtani, lévén a Malaga a következő szezonban a Segundában fogja megméretni az erejét. A Madrid erősen tartalékosan is dominálta a mérkőzést, a 2-1-es győzelme nem tükrözi a mérkőzésen tapasztalt erőviszonyokat.Volt pár gyengébb teljesítmény és szerencsére volt pár átlag feletti is. Olvasd el hogyan értékeltük mi a mérkőzést!

Theo pucsít, Casemiro like-olja ezt

A Real jó ritmusban kezdte a találkozót, már a 2. percben Kovacic gyors megindulása után kontrát vezethetett, melynek végén Benzema lőhetett, de a kísérlet csapnivalóan sikerült. Az első 10 percben Kovacic nem egyszer a legelső emberünk volt, úgy tűnt, Zidane előretolt szerepet szánt neki, vagy egyszerűen csak eltanulta Casemirótól a fegyelmezetlen előre rohangálást. Harmadik tipp, hogy egy Malaga ellen most még ez is belefért. Mindenestre a 16 percben a dinamikus horvátunk volt az, aki a második hullámban érkezve olyan 15 méterről vállalkozott fejesre, és Roberto csak komoly nyújtózkodás árán tudott menteni.

A mérkőzés tempójára jellemző, hogy Vazquez a 19 perc végén már 3 km-t abszolvált. A Malaga első említésre méltó „helyzete” A 22. percben esett, egy hosszú bedobás után Chory jutott lövéshez, de fordulásból leadott lökete messze elkerülte a kaput. Aztán a következő támadásból a Real szerezhetett volna gólt, szép kispasszos játékot mutattak be a vendégek, Benzema, Isco, majd Lucas Vazquez volt a labda útja, de a bal futónk erőből akarta megoldani, és fölé bombázott.

Isco itt még 5-1-et tippelt

A 29. percben aztán Isco húzogatott az 16-os előterében, Rosales kibillentette, mely megmozdulását könnyű síppal fújta szabadra a spori. Isco meg köszönte szépen, olyan 19-ről becsavarta a kapu jobb oldalába. Most ne bántsuk Cét, mert másban erős, de remélem figyelte, hogy így is lehet. Isco egyébként a válogatottban is gyakran vállal szabit, és már ott is van gólja belőle.

A mérkőzés első harmadában a Malaga nagyon kevés ellenállást tanúsított, elég szabadon szövögethette a támadásait a Real. Amikor Fülöp László megjegyezte, hogy most följebb tolta a védekezését a Malaga, akkor 2 emberük volt kb. 3-4 méterrel a felezőn túl, majd 5 mp múlva megint 10 emberrel saját térfélen védekeztek. Nem csak nézők aludtak bele a meccsbe, de a partjelző is, aki egy 2-3 méteres Benzema lest nem vett épp észre. A reklamálásért persze a hazai Ricca kapott sárgát. Isco nagyon lubickolt a cseleivel a nevelő klubja ellen, Asensio viszont még fél óra után is arra gyúrt, hogy embert találjon egy beadása, de több próbálkozás után sem járt sikerrel.

Case: fogadjunk, hogy dekázok 15-öt sípcsonttal!

Casemiro persze ezen a találkozón is bemutatta a félidő hajrájában a meccsenként néhány hajmeresztő megmozdulásainak egyikét, amikor Navas kirúgása elpattant tőle, és az érkező Iturra simán elvette tőle, és kapura vezethette. Keylornak 1 az 1 ellen kellett védenie. Megoldotta, de utána intett a brazilnak, hogy ez egy újabb láda sör lesz. A jobbikból. Ha Iturra helyett egy normális csatár (bocs, Benya) kerül oda, ebből simán gólt szerezhetett volna!

A félidő összképe ezzel együtt elég komoly Real fölényt mutatott, még ha a színvonal nem is verdeste az eget, és a 0-1-es eredmény a hazaiakra volt hízelgő.

Benzema: fogadtál bakker, ide a százast!
Case: úgy-úgy, Marco is hallotta!

A második játékrész is néhány Real lehetőséggel indult, de enyhén szólva gyámoltalan volt a vendég alakulat a befejezéseknél. Pár perc után rájött a Malaga, hogy a 0-1-gyel még nyílt a meccs, és elég volt egy kicsit feljebb kapcsolni ahhoz, hogy zavarba jöjjön a védelmünk, melynek csúcspontján Navas letarolta az egyébként is sérülékeny Vallejót. Ránézésre fél év kihagyás volt benne, amikor felült Vallejo még „hajintott az agya”, de végül összeszedte magát. Talán ezen felbuzdulva Casemiro labdaszerzésre adta a fejét, amivel Benzema tudott a 16-os felé törni, okos passza balra Iscót találta meg, aki kapásból tette keresztbe a bőrt a közben felérő Casemiro elé, aki a kapu üresen hagyott oldalába passzolt. 0-2.

Marcelo: Levetted Iscót, de g..ci, ma te fizetsz!

A mérkőzés meglepetése volt, hogy a 66. percben a február óta szellemként kezelt középpályásunk, Ceballos pályára léphetett a csapnivaló teljesítményt nyújtó Asensio helyett. A spanyol utánpótlás válogatott reménységünk egyébként lelkesen szállt be, tudja jól, hogy minden másodpercet ki kell használnia, amit élesben a meccsben tölthet. A 72. percben aztán beállhatott a nap legjobbja, Isco helyére Borja Mayoral is. Jellemző, hogy a 76. percben egy mini kontra végén elkövetett ballábas próbálkozása volt a Real 5. kaput eltaláló lövése. Ez egyrészt örvendetes helyzetkihasználást is jelenthetne, de inkább a baromira kevés próbálkozást domborítanám ki.

Említést érdemel a hajrában Ramos magánszáma, amikor az ő felszabadításából indultunk meg, Benzema nyargalt a baloldalon, miközben a 4-esünk is a támadással tartott. Benzema pontosan centerezett Ramos elé, aki kicsit hosszan vette át, de még így is kapura tudta szúrni a labdát. Roberto viszont lábbal védett.

Hogy a végeredmény tippem végül mégis megvalósuljon, arról a fejre mért ütéstől valószínűleg még mindig kába Vallejo gondoskodott, amikor is árnyékra ollózott és játszott el nem létező szabálytalanságot egyszerre, így a labda az előre törő Rolan elé került, aki felnyeste a jobb felsőbe a Malaga szépítő gólját. A spori le is fújta a forduló utolsó meccsét pár másodperc múlva. Ezért a közönség pártállástól függetlenül hálát mutatott.

A Malaga teljesítményét WT14 foglalta össze a komment szekcióban: „Ez a Malaga meg nem csoda hogy utolsó. Amikor a mai bablevestől hébe-hóba elfingom magam, abban több erő van, mint amit ma mutattak.”

A Real Madrid pihentetni tudta mindhárom vonalából két-két fontos játékosát, hátul Varane és Marcelo szotyizhatott otthon, középen a két mágus, Kroos és Modric nélkül is megvoltunk, az első sorból pedig Cé és a Paci füvezhetett, mindenki, ahogy szokott.

Dicsérhető Kovacic, Ramos és szerintem Benzema is. A francia ma aktív volt, és néhány befejezését ugyan elrontotta, de jó pár lehetőséget kidolgozott, és nagyon hasznos volt mezőnyben. Ma nem éreztem, hogy lassította volna a kontrákat, sőt, többször adott kulcspasszt ilyen szituációkban.

Carvajal ma is sokat futott, bírta a strapát, és a fegyelmével sem volt gond. Futó párja, Theo viszont az elmúlt időszakban sem tudott magába agyat pumpálni, engem fárasztanak a hibái és a lehető legegyszerűbb megoldásai. Festett szőke, na…

Vallejo kicsit túlpörgött, de a záró akkord ellenére is ígéretes.

Vazquez hasznosabb volt, mint Asensio, hibái ellenére inkább a jobbak közé sorolnám.

„Jáj, ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumba’ sincsen!”

Nálam a mérkőzés legjobbja Isco volt, nem csak a gólja és a gólpassza miatt, de mezőnyben is nagyon élt. Most megtehette, hogy cselezgessen, hagyjuk ezt meg neki, szereti. Zidane meg majd tudja, hogy melyik meccsen állítja be, milyen típusú ellenfelek ellen.

Szerdán a Bilbao ellen a Bernabeuban folytatjuk. Minden reményünk megvan rá, hogy színvonalasabb lesz! Az összefoglalót nem akarjátok látni!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!