Beharangozó La Liga Zizou  

Las Palmas vs Real Madrid

No, akkor ezt az intermezzót is túléltük, és folytatódhat a szezon izgalmas része. Ki előbb, ki utóbb, de mindenki visszatért Madridba, és megkezdődhet a keddi meccsre való felkészülés. Pontosabban a szombatira, merthogy van még egy felvezető hakni szombat kora este az Estadio Gran Canariában, de minden bizonnyal a kiesőjelölt Las Palmas ellenében már valamilyen formában a keddi forgatókönyvre készülünk. Szóval, jöjjön a La Liga 30. fordulójának egyik programja, a Las Palmas-Real Madrid mérkőzés felvezetője. 

Mint bizonyára mindenki tudja, az elmúlt nagyjából két hétben 2 válogatott mérkőzést is rendeztek világszerte, ezek mind – az U21-es meccseket kivéve – barátságos találkozók voltak. Amik egyébként többnyire a nyári VB-re való felkészülést szolgálták (persze a magyar válogatottnak nem). Na, de, ami a lényeg. A 23 fős keretből 20-an behívót kaptak vagy a felnőtt, vagy a korosztályos válogatottba. Természetesen a korábban a tűzre rossz fát tevő Karim Benzema maradt ki a szórásból, illetve Casilla és Theo. Így aztán nem kellett merészet tippelni, ha valaki azt mondta volna, hogy valamelyik játékosunk tuti le fog sérülni. Azonban szerencsére ez elmaradt most, nem kaptuk meg a FIFA-vírust. Sőt, tulajdonképpen többek számára egészen pozitívan telt ez a szünet. 

Elsőszámú gólgyárosunk, Cristiano Ronaldo az első, Egyiptom ellenit végigjátszotta, és a végén kettőt vágva növelte idei góljainak a számát, illetve kiharcolta a győzelmet. A másik meccsen Hollandia ellen csak 68 perc jutott neki, és ki is kaptak. A szintén 100 milkásunk Kína ellen 3 gólt is vágott, tehát életjelet mutatott. Bár hazája válogatottjában eddig sem volt panasz a teljesítményére. Tovább haladva, Navas mindkét meccsét végigjátszotta, ahogy sajnos Kroos is. De említhetném Carvajalt, Ramost, Casemirót és Marcelót, akikkel ugyanez a helyzet. Varane Oroszország ellen nem jutott szóhoz, de a 2-3-ra Kolumbia ellenében elvesztett összecsapáson megkapta a 90 percet. Hakimire és Nachóra  szintén ugyanez igaz, egyiken volt alkalmuk játszani, a másikon nem. Aztán Modric kapcsán meg tudtak egyezni a horvát szövetséggel, és csak egy találkozóra volt hivatalos, a Peru ellen elvesztettet játszotta végig. Kova ezen a meccsen csak csereként állt be, de a Mexikó elleni 0-1-en az elejétől a végéig ott volt.  Lucasnak csereként volt alkalma magára öltenie a spanyol mezt, Isco ezzel szemben Németország és Argentína ellen is kezdő volt. Utóbbin olyannyira jól játszott, hogy mesterhármasig jutott. Pedig ő aztán nem ontja magából a találatokat. Asensio egyébként szintén egész jó teljesítményt nyújtott, mert 2 asszisztot is jegyezhetett. A végére pedig az EB kvalifikációban résztvevő U21-es spanyol különítményt hagytam. Vallejo két mérkőzést is végigjátszott, de ennél is jobb hír, hogy Mayoral 2 találkozón összesen 5 gólig jutott, és Ceballos is jól szerepelt, csapatkapitányként vezette győzelemre a spanyolokat Észak-Írország ellen.

Ha pedig ezen túl vagyunk, akkor essen szó végre a konkrét témánkról, azaz a bajnoki találkozóról. Vendéglátónk jelenleg a 18. helyen áll 21 pontot összekapargatva. Tehát erősen kiesésre esélyes csapatról van szó. Viszonylag messze van a 17, már nem kieső zóna, mivel 6 pont választja el a Levantetól. Egyébként meg kell, hogy mondjam, meglepődtem mikor a táblázatra pillantva a Las Palmas mögött a Deport és a Malagát találtam. Nagyon gyenge szezont futhatnak. Viszont a Las Palmas nem meglepetés, hogy ilyen rosszul áll, mert komoly és viszonylag nagy nevek távoztak tőlük a tél folyamán. Kezdve Vitolóval, aki kölcsönből tért vissza a Ticóhoz. Továbbá a fiatal barcás, Sergi Samper is télen ment vissza a klubjába. Ja, és Loic Rémy is máshova került a januári átigazolási ablak alatt. Ex-Chelsea csatárunk kölcsön keretében a Getafét erősíti nyárig.

Aztán a Las Palmast erősíti – bár csak kölcsönben – a Hamburgtól érkezett egykori Barca tehetség, Alen Halilovic. Akire viszont tényleg figyelni kell, az a házi góllövőlistát jelenleg 7 góllal vezető Jonathan Calleri. A srác egyébiránt az uruguayi másodosztályból, a Maldonado csapatából – Forma 1-esek tuti felkapták a fejüket 😀 – szintén kölcsönben van Las Palmason. De az ugyancsak Jonathan, csak Viera is figyelemre érdemes, mert négy góljával ő is abszolút veszélyforrás lehet. Persze a statok alapján nincs mitől tartani, mert 0,7-es lőtt gólátlaggal rendelkezik a Las Palmas, azonban a Real ellen mondhatjuk, hogy várható egy hazai gól is. Viszont, van egy 2-es kapott gólátlaguk is, ami vélhetően ellenünk sem fog szépülni. Etebo és Bigas biztosan nem lesz ott sérülés miatt, míg Tana és Dani Castellano taktikai okok révén került ki.

Ha már taktika. …nagy valószínűséggel adott lesz a stratégiájuk, hiszen 4-2-3-1-es formációjuk arra enged következtetni, hogy kontrákra fognak játszani. Erre pedig a Real ellen még nagyobb esély van. A kérdés tényleg csak az, hogy vajon ellenünk akarnak felkapaszkodni és menekülni a kiesés elől? Alapvetően azt mondanám, hogy nem, de a BL-re készülő királyi gárda ellen már megfontolandó a részükről, hogy esetleg nekirugaszkodnak és küzdenek. Az edzőjük, Paco Jémez szintén ilyesmire készül, mert az elmondása alapján igenis már, a Real ellen meg szeretnék kezdeni a menekülő hajrát. Nem csak, hogy pontot kívánnak szerezni, de egyenesen a három pontért fognak küzdeni. 

És mikor, ha nem most? Hiszen ennek kedvez Zidane kerete is, mert CR, Ramos, Marcelo. Kroos és Isco is kimaradt valószínűleg pihentetés céljából. Carvajal meg a sárgák miatt.

REAL MADRID SQUAD:
Goalkeepers:
 Keylor Navas, Casilla and Luca.
Defenders: Vallejo, Varane, Nacho, Theo, Achraf and Tejero.
Midfielders: Modric, Casemiro, Marcos Llorente, Asensio, Kovacic and Óscar.
Forwards: Benzema, Bale, Lucas Vázquez and Borja Mayoral.

Szóval 6 fontos csapattag biztosan nem lesz ott, tehát a fiataloknak kell megoldania. Várható volt ez a  nagyobb mértékű rotáció, de azért még így is nehéz feladat lehet a pontos kezdő megtippelése. Zidane egyébként több kurrens témát is átbeszélt a sajtótájékoztatója során. Isco kapcsán elmondta, hogy teljesen elégedett vele és nem volt vele unfair, bár utóbbit én azért kétellyekkel fogadom És, ami még ennél is fontosabb lehet, mesterünk jelezte maradási szándékát.

„I would like to continue at Real Madrid next season.”

Meglátjuk hogyan sikerül neki ez a meccs, de még inkább a keddi BL összecsapás fog számítani. Valószínűleg Pérez is a szezon után fogja megfontolni, ha egyáltalán kérdéses Zidane pozicíója. Lényeg a lényeg, lássuk mi lesz szombat este. Jó meccsre számítok. Hala Madrid!

A tippeket 17:15-ig lehet leadni. 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!