Beharangozó La Liga Jose  

Állva halni meg

Helló…

Itt vagytok?

Hahó! Hol vagytok? 

Jó, nem erre vágytunk. Arcul csapott és földbe döngölt. Hittük és akartuk, buktunk és zúgolódtunk.

A Real Madrid 105 éves történelmében többször volt sikertelen szezon, mint sikeres. A 2017/18-as egy újabb sikertelen szezon, amit most már csakazértis kísérjünk figyelemmel, mert erről szól a hűség!

Rossz látni a csapatot? Nem tetszik a játék képe? Gyere és olvass, írj a kommentmezőbe, kövesd ott a történéseket. Nyomd be a livescore-t, az eredmenyekPONTcomot és nézd a Discoveryt, miközben 2 percenként rápillantasz a mobilodra és 4 percenként 5 másodpercre átnyomod a sportcsatornára. Foglald le magad, ha nem bírod nézni a szenvedést, de ne hagyd el teljesen a csapatot, mert most nem megy. Nem elegáns.

Jó, kiábrándító a helyzet. De tudod mit? „Menj vissza a kályhához.” Keresd meg azt a dolgot, azokat az értékeket, azokat az emlékeket, amelyek miatt madridista lettél. 

S ha azt hiszed, ez csupa érzelgősség, meg kell, hogy cáfoljalak. Ha végig ott/itt maradunk a Csapat mellett, megfigyelhetjük a változás apró jeleit, az állandóság bosszantó bizonyítékait és levonhatjuk a következtetéseket a közeljövőre. Biztosíthatlak, ebben a blogunk (evribádi, aki posztokat, kommentek ír) igazán jól teljesít. Jobban, mint ZZ a Copa del Reyben!

***

A mérkőzésről: 

16:15-kor kezdődik. Csapatunk a Mestallaban fog szenvedni, amit TV-n keresztül a SPORT 1 juttat el hozzánk. A bajnokság 21. fordulójában járunk és (egy meccsel kevesebbet játszva is) biztosan kijelenthetjük, hogy a Real számára új, minibajnokság indul, ahol az első helyet a második jelenti.

Ha igazak a hírek és a BBC-vel kezdünk, akkor készüljünk fel a vereségre.

Nem, dehogy vagyok károgó varjú. De nem bízom már ebben a játékrendszerben a kezdők  és a Valencia jelenlegi erejét figyelembe véve. Természetesen benne van a gól a csapatunkban, de a Deporral szemben a Valencia bőven képes majd tartós nyomást kifejteni a védelmünkre és itt jön a lényegi kérdés: a csapat védelme.

Nem, dehogy a négy védőre gondolok. A védekezésre, mint csapatszintű mozzanatra. A védekezésre, ami egységet, tudatosságot, koncentrációt, határozottságot, munkát kíván.

A Leganés elleni csoda óta nem telt el annyi idő, hogy józan gondolkodással bármilyen taktikai újítást várhassunk el Zidane-tól. Hogy is tehetnénk, ha egész szezonban nem láttunk tőle újítást? A formációváltás nem teljesen egyenlő a taktikai változtatásokkal – fontos megjegyezni.

A keretből kimaradt Ramos, Ceballos, Isco.

A Valencia már nem az a Valencia, akikkel ezt a meccset játszottuk a szezon elején:

Valamint erről emlékezetes még az a meccs:

 

Jobbak, mint akkor voltak. Ez igaz akkor is, ha a legutóbbi bajnokijukat elvesztették. Ott az 52. percben Gabrielt, a 87-ben Vezót állította ki a spori. Két kezdő belsővédő. Egyikük a csapatkapitány. Így aztán, ha bízhatunk valamiben, akkor az a helyettesek gyenge egyéni és páros teljesítménye.

Mert abban nem bízok, hogy a Kupában elfáradtak – hiába a túlórázás. Hiszen továbbjutottak és ilyenkor az izmok is hamarabb regenerálódnak. Főleg, ha a Real Madrid jön vendégségbe. Az a csapat, amelyik 2013-ban nyert utoljára bajnokit a Mestallában.

A Real győzelmét a bukmékerek 1,57 – 1,65 közé eső szorzókkal adják. A Denevérekét 4,75 – 5,25 közé oddsokkal. Szerintem nincs igazuk.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi állapotokat figyelembe véve a vendéggyőzelem a meglepőbb. (Tudom, ha nem veszem figyelembe a jelenlegi állapotokat, akkor esélyes sincs a Valenciának, mert hát mi vagyunk a VILÁG LEGJOBB CSAPATA! Zidane majd megmotiválja a fiait, mert két és fél éve és 8 hónapja is hogy megmotiválta őket. De az az igazság, hogy jobb szeretem figyelembe venni a folyton változó körülményeket. Ez van. Meg a Villarreal elleni sz*p* és a Leganés elleni hardcore p*rn*.) 

Két jóslatom van: Zaza gólja és Guedes gólja/gólpassza. Ők halálra fognak kínozni minket. Mark my words.

***

A Real Madrid játékosai a becsületükért fognak ma játszani.

***

Azt pedig egy vesztes meccsen, de az utolsó pillanatig tartó győztes mentalitással, a mezért (annak a címeroldaláért) küzdve is visszaszerezhetik.

 

Tippjeiteket 15:00-ig adhatjátok le. A mérkőzés 16:15-kor kezdődik.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!